Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Tévedésből kapott hatmilliót, mind elköltötte

A nagykőrösi karbantartó ellen most emeltek vádat, a férfi ügyében felfüggesztett fogházbüntetést indítványozott az ügyészség.
Vádat emeltek egy nagykőrösi karbantartó ellen, akinek a munkáltatója tévedésből csaknem hatmillió forintos havi bért utalt át, amit ő elköltött – tájékoztatta a Pest Megyei Főügyészség szóvivője pénteken az MTI-vel.

Gyugyi Csilla közölte: a férfi január végén helyezkedett el egy kecskeméti kft.-nél. Az első – nem teljes hónapra járó – munkabérét rosszul számolták ki, és februárban 5,9 millió forintot utaltak át a számlájára.

Miután a cég ügyintézője észlelte a téves kifizetést, február 21-én írásban felszólította a karbantartót az összeg visszafizetésére. Ekkorra azonban a férfi több mint 4 milliót már elköltött a pénzből, csak a maradékot tudta visszaadni. A hirtelen jött és elköltött milliókat azóta vonják a béréből, a Nagykőrösi Járási Ügyészség pedig jogtalan elsajátítás vétsége miatt emelt vádat ellene. Az ügyészség - tárgyalás mellőzésével - felfüggesztett fogházbüntetést indítványozott az ügyben.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szórakozóhelyeket ellenőrzött a katasztrófavédelem, egyet be is záratott

232 szórakozóhely közül 69-nél tártak fel valamilyen biztonsági kockázatot. Leginkább a… Tovább olvasom