Kisalföld logö

2017. 05. 27. szombat - Hella 13°C | 25°C Még több cikk.

Tetőt terveztek a műjégpályára

Győrött az egyik tervezővállalat öt évvel ezelőtt elkészítette a műjégpálya befedésének tervét. Három ütemben 450 millió forintért készülhetne el a létesítmény.
Rosta Csaba, a tervező cég ügyvezetője a jégpálya makettjével.

Győrött a nyolcvanas évek közepén építették fel a műjégpályát, amely már régóta nem felel meg a kor követelményeinek. Rengeteg érv szól a jégpálya befedése mellett, ezek egyike: a jelenleg nyitott létesítmény energiafelhasználását is jelentősen csökkenteni lehetne a befedéssel.
Az egyik győri cég már évekkel ezelőtt elkészítette a terveket, amelyek háromlépcsős megvalósítást tennének lehetővé. Az első osztályú jégkorongcsapat fenntartói is régóta küzdenek a fedett pályáért.

A hazánkban rendezett divízió I-es jégkorong-világbajnokság sikere – a magyar válogatott az utolsó fordulóig esélyes volt arra, hogy feljusson a legjobbak közé – is bizonyította: a télisportoknak van jövője országunkban. A létesítményhelyzet azonban nem túl rózsás, mert alig van fedett jégpálya. A hoki és a korcsolyázás szerelmesei Győrött is régóta szeretnék, ha a műjégpálya befedésével meghosszabbodna az idény. Nemrégiben megjelent az egyik nyilatkozatban, Győrött nincsenek megfelelő tervek a létesítmény lefedésére. Erre jelentkezett szerkesztőségünkben Rosta Csaba, a cég ügyvezetője, aki elmondta: az egyik korai terv még 1997 áprilisában készült, és több lépcsőben is megvalósítható.

– A műjégpálya akkori üzemeltetői kerestek meg, hogy készítsünk tervet a létesítmény befedésére – mondta Rosta Csaba. – Mi akkor úgy gondoltuk, hogy három ütemben korszerűen befedhető a műjégpálya. Kétségtelen tény, lenne igény rá a városban.
Rosta Csaba felvázolta a lehetőségeket: eszerint első lépésben egy rétegelt ponyvatetőt kellene felhúzni a pálya fölé, emellett a sportolói öltözők felújítására és a mobil lelátók felállítására kerülhet sor. Ezt követné a gépészet, a melegedő felújítása, valamint az étterem és az irodák kiépítése. Az utolsó fázis lenne a raktárak, az üzletsor, továbbá az oldalfalak kiépítése, a ponyvatetőt pedig hőszigetelt trapézlemezre lehet cserélni.
Az ügymenetet nehezíti, hogy az eddigi üzemeltetők szerződése lejár. Szarvas Zoltán, a műjégpályát fenntartó Arvit SE egyik vezetője csak annyit mondott: évek óta lobbiznak azért, hogy sikerüljön a győri műjégpálya befedése, s reméli, hamarosan a tervekből konkrétumok is lesznek.
„ A három fokozat mintegy 450 millió forintba kerülne. A megvalósításba természetesen magántőkét is be kell vonni, s lehetőségként ott vannak a pályázatok is. "

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Premier előtt: A Traviata próbáján

Folytatódik a Verdi-sorozat a Győri Nemzeti Színházban. Június 15-én mutatja be a társulat a nagy… Tovább olvasom