Kisalföld logö

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 12°C | 17°C Még több cikk.

Tetőből lett a számlás millió

Győr-Moson-Sopron - Küldjön egy szolgáltatói számlát, s ha szerencséje van, havonta – kilenc másik pályázóval együtt – egymillió forintot nyerhet: a kormányzati akcióban februárban több mint 30 ezren vettek részt. A tíz nyertes között két megyei pályázó van.

A Tiszta Haszon Program – Számlával milliókért akció januári indulása óta több mint 82 ezren pályáztak; januárban 36.399-en, februárban 34.137-en küldtek be lakossági szolgáltatásról kiállított számlát. A kormány nem keveset áldoz a program reklámjára, ezt látjuk is a tévékben, illetve az újságokban; a célja pedig nyilvánvalóan az, hogy a gazdaság fehérítéséből havi 10 millió forintnál többet nyerjen. Mostanra többségünk számára ismert az akció lényege, egy mondattal azért érdemes összegezni: a pályázók közül havonta tízen nyerhetnek sorsolással nettó 1 millió forintot.

Érdemes tudni még azt is a szabályokról, hogy minden 14 évnél idősebb állampolgár pályázhat a számlájával, közüzemi számlákkal azonban nem lehet.

A februári sorsoláson nem volt Győr-Moson-Sopron megyei nyertes a tíz szerencsés között, a márciusin azonban igen, méghozzá ketten is. A pannonhalmi Soós Péter az egyik nyertes, a fiatalember családjával építkezik, s az első pillanattól számlával igazolják neki az elvégzett a munkákat. Meglepő vagy sem, de az ő esetében tény: Péter a vállalkozók arcán nem látott különösebb csodálkozást (vagy csalódást), amikor számlát kért.

Soós Péter házat épít, s azt mondja, eddig mindig kapott számlát a munkákról – a tetőfedésért kapottal pályázott, s elsőre nyert is. Fotó: H. Baranyai Edina
Soós Péter házat épít, s azt mondja, eddig mindig kapott számlát a munkákról – a tetőfedésért kapottal pályázott, s elsőre nyert is. Fotó: H. Baranyai Edina

A nyertes „szelvény" egyébként a tetőfedést igazolta, s ez volt az első számla, amit beküldött a Miniszterelnöki Hivatal által irányított programra. Ahogy mondani szokás, jött, látott és győzött.

Soós Péter nem tudja, nem is akarja megítélni, hogy a számlás akció valójában mennyiben segít a feketegazdaság kifehérítésében, de azt látja, hogy környezetében többen kedvet kaptak a számlakéréshez – főképp azután, hogy látták, a szerencse akár melléjük is szegődhet. A pannonhalmi fiatalembernek, s persze a többi nyertesnek is ezen a héten hétfőn, illetve kedden utalják át a nettó egymillió forintot, s azt arra fordítja, amivel nyert is: az új házra.

A számlát adó Pardavi Csaba vállalkozó azt mondja, örül Soósék sikerének, de igazából nem ő segítette őket az 1 millió forinthoz, hiszen számlát adni természetes – maga az akció adta a pluszlehetőséget a pannonhalmi családnak arra, hogy nyerjen.  

Tulajdonképpen Pardavi Csaba vállalkozó segítette hozzá a pannonhalmi Soósékat az egymillió forinthoz, azzal, hogy számlát adott a munkáról. Fotó: H. Baranyai Edina
Tulajdonképpen Pardavi Csaba vállalkozó segítette hozzá a pannonhalmi Soósékat az egymillió forinthoz, azzal, hogy számlát adott a munkáról. Fotó: H. Baranyai Edina

Mint írtuk is, van még egy megyei nyertes, a család azonban meggondolta magát, s névvel, arccal inkább nem kívánt a nyilvánosság elé állni. Annyi közölhető, hogy ők is – ahogy Soós Péter – az első alkalommal indultak egy szelvénnyel, s azonnal nyertek is. S még annyi: nyelvtanfolyamról kapott számla hozta meg számukra a szerencsét.  

Szente Hilda, a Szerencsejáték Zrt. marketingigazgatóságának produkciós vezetője a sorsolás után elmondta: a nyertes számlák között egyebek mellett fodrász, szolárium, mosógépszerelő, egészségügyi szolgáltatás, valamint jogosítvány megszerzéséhez szükséges oktatás díjáról szóló számlák voltak.

Hogyan lehet pályázni?

A programban a számla adataival lehet pályázni, ezeket kell elküldeni SMS-ben a 06-70/7070-007-es telefonszámra, vagy beküldeni az interneten, a www.szamlavalmilliokert.hu honlapon található űrlap kitöltésével. A pályázók közül havonta tízen nyerhetnek sorsolással nettó 1 millió forintot.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Állásidő helyett szabadság?

Győr-Moson-Sopron - Kisalföld SMS: 30/30-30-449 - „Azt szeretném tudni, mit tehetek, ha a… Tovább olvasom