Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Tesco: jogszerűen mondtak fel a szakszervezeti vezetőknek

Tesco szerint a cég jogszerűen járt el a két szakszervezeti vezető elbocsátásakor, akik az áruház szerint etikátlanul, tisztességtelenül viselkedtek.

A Tesco-Global Áruházak Zrt. csütörtökön rendkívüli felmondással szüntette meg két alkalmazott munkaviszonyát. A cég szerint Bubenkó Csaba és Ivony László munkavállalók, akik a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének (KDFSZ) vezetői tisztségét is betöltik, a Tesco egy súlyos balesetet szenvedett munkavállalójára és annak családtagjaira etikátlan és tisztességtelen módon igyekeztek nyomást gyakorolni.

A Liga elnöke, Gaskó István csütörtökön sajtótájékoztatón azt mondta: a Tesco áruházlánc ellehetetleníti a szakszervezeti működést és törvénytelen eszközöket alkalmaz. Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete elnöke szerint pedig annyi történt, hogy egy munkahelyi balesetet szenvedett dolgozót felvilágosítottak jogairól, a kártérítési igény lehetőségéről.

A Tesco közleményében leszögezi: Bubenkó Csaba és Ivony László olyan súlyos jogsértést követtek el, amely megakadályozza munkaviszonyuk további fenntartását. Az áruházlánc szerint ugyanis a súlyos balesetet szenvedett munkavállalót személyesen is és családtagjain keresztül is arra próbálták rávenni, hogy a balesete lényeges körülményével kapcsolatban úgy nyilatkozzon, hogy a munkáltatóval szemben minél nagyobb haszonra tehessen szert.

Magatartásukkal és eljárásukkal Bubenkó Csaba és Ivony László, a KDFSZ vezető tisztségviselői megszegték a jóhiszeműség és a tisztesség követelményeit a Tesco szerint. Az elbocsátás módja ilyen esetekben minden munkavállalóval azonos, törvényileg meghatározott, az alkalmazottak által betöltött társadalmi tisztségtől független - hangsúlyozzák.

Olvasóink írták

  • 2. k2968 2010. június 06. 20:40
    „Hát igen, a munkájukat végezték a szakszervezetisek.Ezért a jutalom kirúgás.Ennyit az érdekképviseletről.”
  • 1. janika 2010. június 04. 06:42
    „Ebben az országban ki nem akar kibújni a felelősség alól? Hisz az már köztudott, hogy az erősebb kutya az utca győztes! Joga és igazsága annak van, akinek ügyvédje van és nem is mindenféle! Hisz csak az mehet a legföbb azaz alegvégső döntéshozók elé ebebn a banánköztársaságban!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Étolaj folyt a vizes útra Oroszlónál

Étolaj folyt a vizes úttestre egy kamionból Sásd és Oroszló között csütörtökön kora délután, ezért… Tovább olvasom