Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Tervtanács alakulhat a Fertő-parton

Az országban elsőként alakulhat helyi tervtanács a Fertő tó világörökséggé nyilvánított településein. A tárgyalások már folynak a testület létrehozása ügyében.
Úgy tűnik, májusban megkezdheti a működését a Fertő-táj tervtanács, amelynek létrehozását a megyei főépítész és a Fertő-táj Világörökség Magyar Tanácsa Egyesület mellett az országos építésügyi hivatal is támogatja.
A Fertő környéki településeken hatalmas igény van a helyben tevékenykedő tervtanácsra, mert ezáltal hatékonyabban, gyorsabban lehetne építési ügyeket intézni, ráadásul a döntések az adott helyszín pontos ismeretében születhetnének. A jelenlegi gyakorlat szerint az építési tervekről, például egy kerítés emeléséről is, Budapesten, az oda továbbított papírokból dönt a központi tervtanács.
Eddig már több megbeszélést is folytattak a megyei szakemberek és a budapesti hivatal az ügyben. Mint megtudtuk, a Fertő tavi tervtanács modellértékű lesz, hiszen ha beváltja a hozzá fűzött reményeket, akkor hasonló szervezetek jöhetnek létre az ország más részein is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hogyan büntetné a szemetelőket?

Tovább olvasom