Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Területalapú támogatások

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) az elmúlt év tapasztalatait is felhasználva felkészült az idei egységes területalapú (SAPS) és a hozzá kapcsolódó nemzeti kiegészítő támogatásokkal (top-up) kapcsolatos feladatok ellátására – jelentette lapunknak Soproni Horváth Lajos, a hivatal sajtófőnöke.
Az előző évtől eltérően idén a támogatásigénylési csomagokat nem a postás hozza, hanem az illetékes falugazdász adja át a címzetteknek és a kitöltést követően is ő gyűjti össze a formanyomtatványokat.
Ez az újítás a hivatal reményei szerint csökkenti a feldolgozási időt, illetve ütemezett kérelembenyújtást tesz lehetővé. A kirendeltségek kérelemkezelői előbb kezdhetik meg az igénylések feldolgozását.
Eddig sok energia és nem kevés ügyintéző kellett a hiánypótlásra szoruló kérelmek kijavítására. Most az esetleges formai és tartalmi hibákra még a benyújtás előtt a falugazdászok hívják fel a gazdálkodók figyelmét.
Idén a mintegy 200 ezer érintett a kitöltött támogatási csomagot (benne a főlappal, a betétlappal és az egyedi blokktérképpel) április 15. és május 15. között nyújthatja be, s a jogosultak december 1. és 2007. június 30. között juthatnak a pénzükhöz. A támogatás mértékét külön jogszabályban határozza meg az agrárminiszter.
Az MVH a támogatási kérelem befogadásáról a benyújtási határidőt követő 30 napon belül igazolást állít ki. Fontos, hogy aki még nem igényelt területalapú támogatást, az mindenképpen keresse fel a falugazdászát, de azok is vegyék igénybe a szakemberek segítségét, akik a támogatás részletes feltételeivel vagy a kérelmek kitöltésével nincsenek tisztában. A gazdák emellett természetesen a kamarai tanácsadóknál és az MVH megyei kirendeltségein is tájékozódhatnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Betartja a böjti előírásokat?

Tovább olvasom