Kisalföld logö

2017. 04. 25. kedd - Márk 10°C | 21°C Még több cikk.

Természetvédelemre nevel

Fersch Attila, a Fertő–Hanság Nemzeti Park oktatási osztályvezetője a Föld napja alkalmából Pro Natura emlékplakettet vehetett át dr. Persányi Miklós környezetvédelmi és vízügyi minisztertől. Az elismeréssel az évtizedek óta végzett munkáját jutalmazták.
Munkatársai közül többen is elkísérték Kecskemétre Fersch Attilát, a Fertő–Hanság Nemzeti Park oktatási osztályvezetőjét az idei Pro Natura díjak és emlékplakettek átadására. Emlékplakettet az országból tízen kaptak ebben az évben.
– A természetvédelem érdekében végzett környezeti nevelési tevékenységemért dr. Persányi Miklós környezetvédelmi és vízügyi minisztertől Pro Natura emlékplakettet vehettem át. Rajtam kívül még sokan megérdemelnék ezt a díjat, mégis jó szívvel fogadtam, mert úgy érzem, ezzel a nemzeti park és a kollégáim munkáját is elismerték. 1986 óta foglalkozom környezeti neveléssel, tizenöt éve a nemzeti parkon belül. A környezeti nevelés az egyetlen módja annak, hogy emberhez méltó életet biztosítsunk a jövő generáció számára. A munkánkkal kialakítjuk a gyerekekben az igényt a körülöttük lévő világ megismerésére, megóvására – mondja Fersch Attila.
Évente csaknem tízezer gyerek fordul meg a nemzeti parkban. Fersch Attila reméli, hogy sikerül felkelteni az érdeklődésüket a környezetük iránt, mert véleménye szerint csak így fognak megtenni mindent annak védelme érdekében.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A fény és a meridiánok sikeres találkozása

A Bioptron lámpáról sokan és sokat beszélnek. Írásunkban bemutatjuk a készüléket és elmondjuk,… Tovább olvasom