Kisalföld logö

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 12°C | 24°C Még több cikk.

Természetesség a szépségápolásban

A természetesség ma már nem csupán az étkezésben, az egyes használati tárgyakban és az öltözködésben kap fő szerepet.

A természetesség ma már az élet más területein is jelen van. Ugyan az Államok híres-hírhedt filmsztárjai hozták az ezredfordulón divatba, a fokozódó környezetszennyezés miatt a szépségápolásban is egyre nagyobb jelentőséget kap a természetes, tartósítószerek nélküli termékek iránti igény.

Az ugyan nem teljesen behatárolt, hogy a szépségiparban mi is tekinthető bioterméknek, bizonyos jellemzők mégis arra engednek következtetni, hogy az ápoló- és szépítőszerek úgynevezett biogazdaságból származó növényi anyagokat tartalmaznak. Csomagolásuk abszolút környezetbarát, készítésük során tartósítószert vagy színezéket nem használnak. Vitathatatlan, hogy e termékek egyre nagyobb népszerűségre tesznek szert. Sajátosságuk, hogy a készítők nem állatokon, hanem kizárólag növényi fehérjéken tesztelik azokat. A termékek hátoldalán minden esetben feltüntetésre kerül az összetevők teljes listája. A spray-k és dezodorok a mérgező hatású szénhidrogén-származék, a freongáz helyett tiszta levegőt tartalmaznak.

Természetesen a szépségápolást továbbra is a hagyományokra épülő helyi eltérések jellemzik. A hazai gyógynövényekből készült termékekben például nem gyógynövénykivonatok, hanem az egész, friss állapotában felhasznált saját termelésű növények szerepelnek. Nem árt azonban tudni, hogy a tartósítószerek nélkül készült termékeknek maximum fél év a szavatosságuk, így egyszerre nem érdemes belőlük nagy mennyiséget vásárolni.

A francia gyártók mindenekelőtt a vidékükön nagy hagyománynak örvendő százszázalékos tisztaságú növénykivonatokat, az illóolajokat részesítik előnyben. Ezeket szintén természetes úton, a hatóanyagok megőrzése érdekében préseléssel állítják elő.

Az anyagoknál előkelő helyet foglalnak el a szilárd halmazállapotban forgalomba hozott gyümölcsös-zöldséges csodaszerek. Ezek a dekoratív, kellemes tapintású és jó illatú termékek nem drágábbnál drágább dobozkákban és tégelyekben találhatók, így a csomagolás árát az eladási ár nem emeli meg. Ezek a kellemes illatú biodrogériák pedig valahol a régmúlt hangulatát idézik, kedves eladók késsel vágják le a kívánt darabot a szilárd szappantömbökből s egyéb termékekből, és selyempapírba csomagolva nyújtják át a vásárlónak.
Maller Emese

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kié legyen a Kossuth tér az ünnepen?

Tovább olvasom