Kisalföld logö

2016. 10. 27. csütörtök - Szabina 5°C | 12°C

Természetes kozmetikumok

Az idén a természetes kozmetikumok különös hangsúlyt kapnak a nürnbergi Biofach kiállításon, ahová több mint kétezer kiállítót várnak a világ minden tájáról, február 16. és 19. között. Az ilyen kozmetikumok szerte a világon reneszánszukat élik.
A természetes kozmetikumok karrierje felfelé ível, sikerük megállíthatatlan. Nemcsak a divat miatt vásárolják ezeket a tudatos, dinamikus nők, hanem azok is, akik allergia miatt nem használhatnak vegyszerekkel, tartósítókkal, mesterséges színezőkkel dúsított kencéket.

A természetes kozmetikumok legfontosabb alapanyagai a rózsa, a kalendula, az aloe vera. Előállítóik ásványi olajszármazékok helyett értékes növényi olajokkal és zsírokkal dolgoznak. Számos vevő azért dönt a természetes kozmetikumok mellett, mert garantált, hogy a termékekhez nem végeznek állatkísérleteket. Ugyanakkor még Németországban sem egyértelműen tisztázott és védett jogilag a természetes kozmetikumok fogalma, pedig ebben az országban nagyon keresettek ezek a szépítő szerek.

A „Kontrollierter Naturkosmetik" (ellenőrzött természetes kozmetikum) védjegy minden fogyasztó számára egy természetes, bőrbarát és állatkísérletektől mentes terméket jelöl. A nagybecsű védjegy az új vállalkozásoknak köszönhetően ma már mintegy kétezer terméken megjelenik, köztük 12 európai és tengerentúli ország produktumán.
A természetes kozmetikumok esetében különösen kell figyelni a készítésnél a higiéniára és a szavatossági időre, ezek ugyanis nem tartalmaznak tartósítószereket.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csak Hegedűs remekelt

asztalitenisz Széchenyi-Uniqa–Mohács 6–12

A győri Széchenyi-Uniqa… Tovább olvasom