Kisalföld logö

2018. 07. 22. vasárnap - Magdolna 19°C | 27°C Még több cikk.

Termelőket képeznek

A Csongrád Megyei Agrárkamara mellett működő közhasznú társaságot, az Agrár Kht.-t a munkaügyi központ felnőttképzési szervezetként regisztrálta 2004-ben, az első évben már közel 600-an szereztek képesítést a társaságnak köszönhetően.
A mezőgazdaságban a tél, a novembertől márciusig tartó hónapok a legalkalmasabbak arra, hogy a termelők, vállalkozók az iskolapadba üljenek és megszerezzék a szükséges ismereteket. A legtöbb pályázaton például csak akkor vehetnek részt és kaphatják meg az igényelt összeget, ha igazolják, hogy rendelkeznek a megfelelő képesítéssel. Ilyen például a környezetvédelmi higiéniai és élelmiszer-biztonsági tanfolyam elvégzése, amelyet az élelmiszeriparban, kereskedelemben, vendéglátásban szakképesítéssel nem rendelkezőknek ki kell járniuk.

Az agrárkamara mellett működő Csongrád Megyei Agrár Kht.-nál ezt az igényt ismerték fel: évről évre több tanfolyamot, képzést indítanak az érdeklődőknek. Tavaly 560-an vettek részt a képzéseken, idén ennél is többen járnak majd iskolába a szegedi Kossuth Lajos sugárúti zöld házba.
A képzések vagy önköltségesek vagy pályázati pénzzel támogatottak, egy részük teljesen ingyenes. Ezen az őszön biotermesztő, gyógynövényismerő és -termelő, vállalkozóképző, valamint arany- és ezüstkalászos gazda tanfolyam is indul.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sass Sylvia: ''Sorsunkhoz alakítsuk az életünket''

Évek óta nem énekel operaszínpadokon, de ma is hatalmas rajongótábora van Sass Sylviának. Amikor… Tovább olvasom