Kisalföld logö

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 9°C | 16°C Még több cikk.

Termel és perel

Július végéig biztosított az Uniontext működésének fenntartása. A félezer alkalmazottat foglalkoztató cégnek a felszámoló olyan vevőt keres, mely az összes dolgozót átvenné.
A győri textilgyár partnereit az Uniontext képviselői úgy tájékoztatják, hogy július végéig biztosan folyik a termelés. A felszámolóbiztos szerint a cég megmentésére is van még remény. Dr. Varga János olyan vevőt keres a csaknem félezer embert foglalkoztató cégnek, mely az összes alkalmazottat átvenné.

Az Uniontext Kft.-nél március 7-én kezdődött el a felszámolás. A cég tartozásai elérik a 817 millió forintot. A létéért küzdő üzem fennmaradását az utóbbi időben az nehezítette, hogy a gyár ingatlanának tulajdonosa, a Graboplast leányvállalata, a Sopland Kft. felmondta a bérleti szerződést és szeptemberig adott haladékot a kiköltözésre. Ezt a cég nem fogadta el és jogi útra terelte az ügyet.
Varga a cég sorsa miatt levelet írt a Graboplast vezetőinek. Nem zárja ki a lehetőségét a megegyezésnek, de annak sem, hogy pert kezdeményez a társaság ellen a 2000-ben történt kiválás miatt.

Graboplast-vélemény

Az rt. kommunikációs vezetője, Mónus Ágnes elmondta: a Graboplast minden tekintetben korrekt megállapodást kötött 2000-ben az Uniontext értékesítésekor. A szerződésbe foglalt feltételeket a többségi tulajdonos tudomásul vette, aláírta, ezért azokat utólag nem lehet kifogásolni. A Graboplast minden ezzel kapcsolatos vádaskodást visszautasít.

Kapcsolódó cikkek >>

Csődben a győri Uniontext Kft. (2003-03-03) >>
Felszámolás az Uniontextnél (2003-03-10) >>
Ismét elbocsátás (2003-03-30) >>
Mentőöv az Uniontextnek (2003-03-19) >>
Sorskérdés ötszáz család számára (2003-03-30) >>
Uniontext Kft.: aggódó dolgozók (2002-11-25) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Járműbemutató az egyetemen

A győri Széchenyi Egyetem parkolójában május 11-én, vasárnap 9 órától mutatják be az SZK Transport… Tovább olvasom