Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Terhesnek gondolták az indiai férfit

Terhesnek vélték a faluban az indiai Sanju Bhagat-ot. A férfi szokatlanul nagy, kerek pocakjára céloztak ezzel, míg egy napon kiderült, hogy valóban különleges oka van a nagy hasának.
Az amúgy sovány férfinak mindig kellemetlen volt a nagy bendő, ami az idők folyamán lassan, de biztosan egyre nagyobb lett. Idén nyáron aztán a 36 éves Sanju már csak nagyon nehezen tudott lélegzetet venni, ezért rokonai befuvarozták Nagpur-ba, a közeli város egyetlen orvosi rendelőjébe.

A doki rövid vizsgálat után megállapította a bajt: tumor fejlődik a hasban, és azonnali műtétet javasolt. Az elaltatott Sanju-t felnyitották, és az orvosok, nővérek legnagyobb meglepetésére egy nagyméretű, életképtelen csecsemő abnormálisra fejlődött testrészeit kellett eltávolítani a békésen alvó földműves hasából.

Az orvosok szerint az emberi maradványok Sanju elhalt ikertestvérének voltak a testrészei, ami Sanju születésekor azért nem jött ki az édesanyjukból, mert ritka módon, a terhesség alatt nem külön, hanem az egyik magzatban, Sanjuban nőtt tovább.

A világ orvostudományi szakkönyvei kevesebb mint 90 hasonló ikerterhességről tudnak, - fetus in fetu, amikor az egyik magzat gyakorlatilag "csapdába esik" és a másik magzat testében fejlődik tovább - és a legtöbb eddig feljegyzett esetben mind a két gyerek elhalt és orvosi segítséggel kellett kivenni az anyából a magzatokat.

Az ikerterhesség nagyon korai, pár hetes szakaszában kialakuló rendellenesség során az ilyen módon fogságba került magzat a köldökzsinór segítségével életben maradhat és fejlődhet éveken át egészen addig, amíg a nagy mérete miatt az őt hordozó testvére életmentő operációra szorul.

A műtét után Sanju jobban lett, visszatért a családjához és azóta teljesen egészséges és normális életet él. A faluban azonban nem szűnt meg a cukkolása, mert most már azt hallja minden nap, hogy csak azért szökött a városba, hogy gyereket szüljön - ami, végül is, valahol egy kicsit igaz...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Javítják az úthibát

„ A rábapordányi Arany János út balesetveszélyes! Ki lesz a felelős, ha baleset történik?… Tovább olvasom