Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Tempót váltottak a csatornázók

Minden héten szerdán este látható a szegedi Városi Televízió és a Délmagyarország közös tévéműsora, a Szemközt. Az e heti adásban Novák Gyulát, a Szegedi Víziközmű Működtető és Fejlesztő (SZVMF) Rt. vezérigazgatóját faggatta Vass Imre szerkesztő-riporter és Szabó C. Szilárd újságíró a csatornázási munkálatok állásáról.
– Nem szerencsés, hogy a politika szájára vette a szegedi csatornaépítést – kezdte Novák Gyula, utalva a keddi ellenzéki sajtótájékoztatóra. Ezen a városi közgyűlés Fidesz–MKDSZ-frakciójának két képviselője, Makrai László és Kalmár Ferenc azt állította, hogy felelőtlen, ismeretlen alvállalkozók sokasága révén költik el a beruházás közel 18 milliárd forintját. Tápén alapvető eszközök, gumicsizma, ásó és lapát nélkül álltak neki építkezni a munkások. A vezérigazgató hangsúlyozta: a kivitelező cégnek kell biztosítani a védőfelszereléseket és munkaeszközöket. Ez az ő felelőssége.

A műsorban elhangzott, hogy a Tápén és Petőfitelepen végzett silány munka miatt több alvállalkozót is elküldött a kivitelező Hídépítő Rt. Ennek tudható be, hogy noha már 17 ezer méter csatornát lefektettek Tápén, eddig csak 379 métert adtak át.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az unió polgárai önálló külpolitikát akarnak

Tíz európai közül több mint nyolc vélekedik úgy, hogy nemzetközi válság esetén az „Európai… Tovább olvasom