Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Templomfelújítás mindkét jelöltnél

Nagy Viktor a közelmúltban elhunyt polgármesterhez fűződő barátságát és szellemiségének követését; Várföldi Lajos korábbi tapasztalatait és egy általa magyarabbnak nevezett irány visszahozását nevezte meg a polgármester-választáson való indulás indokaként Dunaszentpálon.
A Varga Lajos polgármester halálával megüresedett helyre két jelölt pályázik Dunaszentpálon. A helybeliek – a szokásos törvényi előírások betartásával – vasárnap reggel hat órától este hétig járulhatnak az urnákhoz: arról döntenek, ifj. Nagy Viktor vagy Várföldi Lajos vezesse a továbbiakban a Győrhöz közeli község életét.
Mindkét jelölt jól ismert a faluban: Várföldi Lajos volt a rend-

szerváltás utáni első polgármester (de indult e címért 2002-ben is), és emlékezetes volt az azt követő voksoláskor tett lépése is. Beválasztották ugyanis a képviselő-testületbe, de az eskü letétele után szinte azonnal le is mondott, mert nem értett egyet a felvázolt elvekkel. Nagy Viktor jelenleg is a képviselő-testület tagja, élvezi kollégái bizalmát, s az elhunyt polgármestert jó barátjaként említette, akinek szellemiségét követné.
Választási programjuk sok ponton egyezik, mindketten szeretnék a helyi templom felújítását elvégeztetni még ebben a ciklusban. Fontosnak tartják az árvíz után ideiglenesen megépített védvonalat végleges töltéssé átalakítani; költenének útfelújításokra és tudják, a kötelező intézményfenntartási feladatok elől sem lehet kitérni. Míg azonban Nagy Viktor ipart is telepítene a településre, Várföldi Lajos a község imázsára költene, s olyan lépéseket tart fontosnak, amellyel a felső tagozatos, illetve középiskolás diákokat meg lehet fogni.
A település jegyzője elmondta, a községben 525 választópolgár jogosult szavazásra, s várhatóan nem sokkal az esti urnazárás után kiderül, ki folytatja Varga Lajos munkáját Dunaszentpálon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fizetésemelés 2004: az EU-ban Belgium, Európában Litvánia

Jövőre az Európai Unión belül a legmagasabb béremelkedés Belgiumban várható, kevésbé szerencsések az… Tovább olvasom