Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Teljes ellátás, gyermekhotel

Sikeres pályázat esetén mintegy 240 millió forintos támogatással negyven férőhelyes, korszerű bölcsődét építenek Mosonmagyaróváron. A jelenlegi Aranyossziget utcai intézmény egyre kevésbé felel meg a szakmai és hatósági előírásoknak.
Még 2004-ben nyújtott be pályázatot támogatásért a mosonmagyaróvári Egyesített Bölcsőde a Humánforrás-fejlesztési Operatív Program (HEFOP) keretében az intézmény bővítésére. A pályázatot a Strukturális Alapok Programiroda akkor forráshiány miatt elutasította. A HEFOP azonban most újabb pályázatok bevonására és támogatására biztosít forrást. A bölcsőde az előző bírálat alapján a maximális 100 pontból 82 pontot kapott.

Szándéknyilatkozat

A programiroda szándéknyilatkozat kérésével kereste meg azokat a pályázókat – így a mosonmagyaróvári bölcsődét is –, akik 82,5 és 75 pontot kaptak az előző bírálat során. Ezekre a pályázatokra a bírálóbizottság tesz javaslatot, hogy támogatható-e a projekt. A pályázati kiírás szerint az önkormányzat legfeljebb 239,7 millió forint vissza nem térítendő támogatást kap, függetlenül a beruházás teljes költségétől. A mosonmagyaróvári önkormányzat legutóbbi ülésén hozott határozatával szándéknyilatkozatot adott arról, hogy az eredetileg tervezett műszaki, szakmai tartalom megtartásával 2008. március 31-ig megvalósítja a programot.

Negyvenszemélyes

A remények szerint sikeres pályázat esetén egy negyven férőhelyes komplex bölcsődét építenének fel, amiben a napközbeni gyermekellátáson felül egyéb szolgáltatások – rugalmas napközbeni ellátás, három műszakos ellátás, gyermekhotel, játszóház, gyermekfelügyelet – nyújtására is lehetőség lesz. Az építéssel párhuzamosan a másik két tagintézményben a pályázati keretből olyan belső átalakításokat hajtanak végre, amivel azok is képessé válnak új szolgáltatások bevezetésére. Ezen célok összhangban állnak a pályázati kiírással, mert hiánypótló, a városban még nem működő szolgáltatások bevezetését teszik lehetővé.

Megkérdezték a szülőket

A tervezett szolgáltatásokról 161 szülőt kérdeztek meg előzetesen.
A pályázat a szolgáltatásbővítés mellett a fejlesztés kritériumának is megfelel, mivel a jelenlegi mosoni harminc férőhelyes Micimackó Bölcsőde kiváltására épülő új, negyven férőhelyes intézmény minden szempontból megfelel majd a szakmai és hatósági elvárásoknak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egymásra talált a tudomány és a gazdaság

A magyar tudomány az alapja a gazdaság fellendülésének. Ez a XXI. század kihívása –… Tovább olvasom