Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

Télies útviszonyokra kell számítani a Dunántúl egyes térségeiben

A Dunántúl déli, középső, nyugati és északnyugati részén, továbbá Solt környékén havazik vagy szállingózik a hó.
A Dunántúlon változó intenzitással havazik, ezért egyes térségekben télies útviszonyokra számíthatnak a közlekedők - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vasárnap reggel.

A társaság Útinform szolgálatának reggeli összesítése szerint a Dunántúl déli, középső, nyugati és északnyugati részén, továbbá Solt környékén havazik vagy szállingózik a hó.

A főutak burkolata a csapadékos területeken általában sónedves, Zalaegerszeg, Pécs és Szekszárd környékén latyakos, ugyanakkor Veszprém megyében és Tamási térségében havas.

A mellékutakon egyelőre téliesek az útviszonyok, a Dunántúlon sok helyen havasak, Harkány környékén a reggeli fagyok miatt jegesek az alsóbbrendű utak.

A Dunántúl déli részén, továbbá a Duna vonalától keletre több helyen közepes erejű a légmozgás. Erős szelet jelentettek Kaposvár, Dabas, Szikszó és Gyomaendrőd környezetéből.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri az autósokat, hogy a havazásban érintett területeken fokozott óvatossággal vezessenek, utazás előtt pedig mindenképpen tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról. Ezekről friss információkat a társaság Útinform szolgálatának munkatársaitól és megyei diszpécsereitől kaphatnak. Minden elérhetőség megtalálható a www.kozut.hu vagy a mobiltelefonokra optimalizált m.kozut.hu oldalon - olvasható a tájékoztatóban.

Közölték továbbá, hogy a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szinte összes üzemmérnöksége másodfokú téli tisztántartási készenlétben látja el feladatait, vagyis továbbra is 12 órás váltott műszakokban, folyamatosan dolgoznak a cég szakemberei és munkagépei. A reggeli adatok szerint közel 100 munkagép és mintegy 400 üzemmérnökségi dolgozó vett részt a munkákban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra Jászberény ad otthont a Jász világtalálkozónak

A jelenleg is alakuló műsortervben szerepel a Ghymes együttes, Rúzsa Magdi és a nemzetközi hírű… Tovább olvasom