Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Tél: ötvenhárman fagytak meg közterületeken

Sok életet sikerült megmenteni: 810 alkalommal a rendőrök mentővel vagy krízisautóval szállíttatták el a hajléktalant.


Csaknemannyian haltak meg a közterületeken ezen a télen, mint egy évvel korábban, akkor 59 haláleset jutott a rendőrség tudomására, ezen a télen eddig 53 - olvasható az Országos Rendőr-főkapitányság összesítésében. Az ORFK az MTI megkeresésére küldött válaszában emlékeztetett rá: minden évben kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy a téli hideg súlyos veszélyt jelent a hajléktalanoknak. A rendőrség még a tél beköszönte előtt felvette a kapcsolatot a hajléktalanokat segítő karitatív szervezetekkel, krízisközpontokkal, és együttműködött az önkormányzatokkal, a közterület-felügyelet, a természetvédelmi őrszolgálat és a társ rendvédelmi szervek dolgozóival, valamint a polgárőrséggel.

A szolgálatot teljesítő rendőr haladéktalanul gondoskodik arról, hogy a sérültet, illetve a krízishelyzetben lévő hajléktalant krízisautóval, szükség esetén mentővel elszállítsák, illetve felvilágosítást ad a karitatív szervezetek szolgáltatásairól, ha ilyen kérdéssel fordulnak hozzá. Jól működő kapcsolatrendszert épített ki a rendőrség az ügyeleti és a hajléktalanellátó intézmények diszpécserközpontjaival is.

A bejelentések, illetve a járőrök közlése alapján a kapitányságok rendszeresen tájékoztatják a diszpécserközpontokat arról, hol láttak hajléktalanokat. A hideg az előző télen 59 halálesetet okozott, de sok életet sikerült megmenteni, hiszen 810 alkalommal a rendőrök mentővel vagy krízisautóval szállíttatták el a hajléktalant. Az idei télen a rendőrségnek eddig 53, a hideg miatt közterületeken bekövetkezett halálesetről van tudomása. Az ORFK közölte azt is, hogy 2009 októbere és 2010 februárja között az országban közterületen, fedett helyen vagy lakásban 120-an haltak meg kihűlés következtében. Az elmúlt évekről nincsenek ilyen jellegű statisztikai adataik.

Olvasóink írták

 • 5. meir 2010. március 03. 16:45
  „A Lakbert egyaltalan NEM fizeto Romakkal oly elnezoen bano lakashivatal,ezuttal hol van???
  Azt hiszem ez aztan a Skandallum a reszukrol!!!!
  A Hajlektalanoknak,vajon miert nem lehet kiutalni a volt orosz laktanyak valamelyikeben levo epulettombok valamelyiket??
  azt hiszem lenn koztuk jo par aki kepes lenne ra hogy helyre pofozna,hiszen egy csomo szakember is van koztuk!!”
 • 4. PiciPapa 2010. március 03. 16:31
  „Azért durva, hogy a közterületen állítólag járőröző rend örök nem vették észre előbb a hajléktalant csak mikor már lakósági bejelentésre kimentek helyszínelni. Csak ugye az autóból nem lehet mindent észre venni.”
 • 3. PiciPapa 2010. március 03. 16:19
  „Még mindig sokan vagyunk!!! a letelepülök 3000 000-an jönnek!!!”
 • 2. szocdem 2010. március 03. 10:59
  „A valós szám: 130 fő.

  AzORFK csak a közterületen megfagyott embereket regisztrálta. A magánterületen megfagott hajléktalan, illetve a saját lakásában megfagyott TULAJDONOSOK számait nem tratja nyílván...

  Hiába, ez egy "jó kis ország". És érthetetlen módon még nem hírdettek szükségállapotot!!!!! Pedig a hasonló katasztrófa súlytotta országokban, ahol ennyi az áldozat- ez a bevett szokás..”
 • 1. sj_666 2010. március 03. 08:03
  „Már csak az vígasztal, hogy a bankok profitja viszont töretlenül emelkedik.
  Az már a határtalan pofátlanság kategóriája, hogy még a Forint alapú hiteleknél is a válságra hivatkozva
  extra-kamatemeléseket hajtottak végre. Ma két nyugdíjas a havi 110.000 Ft-os
  nyugdíjából (együtt 110.000 Ft, nem külön-külön!!!) télen havi 84.000 Ft-ot költ tüzelőre (szén/fa, nem gáz!!!), vízre/szemétszállításra/villanyra kb. 20.000 Ft-ot. Élelemre és gyógyszerre marad havi 6.000 Ft.
  Válassz MAGYAR: megfagysz vagy éhenhalsz (esetleg gyógyszer hiányában infarktust kapsz).
  Ez jár NEKED MAGYAR 2x42 év ledolgozott munkaviszony után.
  Régi Hofi-vicc jut eszembe (talán jól jön megőrülés ellen): "Mivel tüzelünk a télen szomszéd, ha nem lesz pénz
  szénre ? Géppisztollyal!"”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megindult a méltatlansági eljárás a tűzoltóknál

Megindította a méltatlansági eljárást a fővárosi tűzoltóparancsnok a tűzoltók társukat szexuálisan zaklató tűzoltók ellen. Tovább olvasom