Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Tehetséggondozó diákkörök a győri Talentum Műhelyben

A győri Talentum Műhely idén is meghirdeti ingyenes, tehetséggondozó diákköreit, amelyekre szeptember 15-ig lehet jelentkezni. Az alábbi körök indulnak:

Matematika –algebra

tudományos diákkör (9. évf.)


Mentor: Csete Lajos, a Révai Miklós Gimnázium tanára. A foglalkozások témája: algebrai problémák matematikaversenyzőknek. Matematikai versenyfeladatok megoldása az algebra megfelelő témaköreiben. A részvétel feltétele: azok a tanulók jelentkezzenek, akik már eredményesen részt vettek matematikaversenyeken. Az első foglalkozáson szintfelmérő feladatsor megoldására kerül sor. A foglalkozások helye: Révai Miklós Gimnázium, ideje: szerda, 15–16.30 óráig.

Biológia

tudományos diákkör (11–12. évf.) Építészet

tudományos diákkör (9–12 évf.)


Mentor: Józsa Tamás, a Hild József Építőipari Szakközépiskola tanára. A foglalkozások témája: a tanulók megismerkednek a népi építészeti emlékekkel és az épített örökség feltérképezésének módszereivel. Az építészeti, rajzi, szerkezeti ismeretek mellett történettudományi, szociológiai és néprajzi ismeretekre is szert tesznek, megismerik a digitális adatfeldolgozás módszereit. Szakmai kirándulás, terepgyakorlat és nyári tábor is szerepel a programban. A részvétel feltétele: ajánlott a részvétel azoknak a középiskolásoknak, akik érdeklődnek az építészet iránt, ebben az irányban szeretnének kutatómunkát végezni, tovább tanulni. A foglalkozások helye: Hild József Építőipari Szakközépiskola, ideje: szerda, 15–16.30 óráig.

Filozófia-diákkör (9–10. évf.)

Mentor: Boros Tamás, a Révai Miklós Gimnázium tanára. A foglalkozások témája: a bölcseleti órákon a tanulók az iskolai ismereteken túl mélyebben foglalkozhatnak a filozófiával. A diákkör megalapozhatja egy igényes tudományos diákköri dolgozat elkészítését, elősegíti az OKTV-re, vagy érettségire való felkészülést is mindazoknak, akik hosszú távon is elköteleződtek a bölcsességre törekvés mellett. A részvétel feltétele: jelentkezhetnek, akik szeretnek filozofálni az élet nagy kérdésein, és érdeklődnek mások véleménye iránt is. A foglalkozások helye: Révai Miklós Gimnázium, ideje: kedd, 15.30–17.30 óráig.

Gazdasági ismeretek

diákkör (11–12. évf.)


Mentor: PhD dr. Szigeti Cecília, a Pálffy Miklós Kereskedelmi Szakközépiskola tanára. A foglalkozások témája: a gazdasági ismeretek elsajátításának keretét jelenti a Junior Achievement Magyarország Alapítvány „Gazdasági kalandjáték” programja. A versenyfeladatok egy vállalkozás megalapításához, struktúrájának kialakításához kapcsolódnak, nagy teret biztosítva a kreativitásnak és a csoportos, játékos tanulásnak. A részvétel feltétele: ajánlott egy iskolából 3–5 tanulónak jelentkezni, akik ismerik egymást, gyorsan tanulnak, számukra idegen területen is jól feltalálják magukat. A foglalkozások helye: Pálffy Miklós Kereskedelmi Szakközépiskola, ideje: kedd, 16–17.30 óráig.

Újságíró-diákkör (9–12. évf.)

Mentor: Sudár Ágnes, a Kisalföld újságírója. A foglalkozások témája: a diákok megismerkedhetnek a sajtóműfajokkal, a hírszerkesztéssel, az arculattervezéssel, s „éles helyzetekben” is bizonyíthatják: mindezt nem csak elméletben ismerték meg. Bepillantást nyerhetnek a sajtótájékoztatók, a bírósági tárgyalások hangulatába, maguk is részt vehetnek riportok készítésében. A részvétel feltétele: egy rövid, önálló írás (elbeszélés, riport, vers...) bemutatása. Olyan középiskolások jelentkezését várja az újságíró diákkör, akik érdeklődnek az újságírás és -szerkesztés iránt, vagy maguk is részt vesznek diákújság szerkesztésében. A foglalkozások helye: Kazinczy Ferenc Gimnázium, kedd, 16–17.30 óráig.

Animációs diákkör (7–8. évf.)

Mentor: Milanovich Lászlóné, a Győri Tánc- és Képzőművészeti Ált. és Szakközépisk. tanára. A foglalkozások témája: a diákok megismerkedhetnek a foglalkozásokon az animációs filmkészítés összes ágával: rajz-, papírkivágásos, gyurma-, tárgy- és homokanimációval. A résztvevők saját animációs filmet készítenek. A részvétel feltétele: azokra a tanulókra számítunk, akik jó rajz- és kézügyességgel, kreatív képességekkel rendelkeznek. Kedvet éreznek az animációs film készítéséhez. A foglalkozások helye: Győri Tánc- és Képzőművészeti Általános és Szakközépiskola, ideje: kedd, 16–17.30 óráig.

Földrajzdiákkör (7–8. évf.)

Mentor: Rebák Sándor, a Kölcsey Ferenc Általános Iskola tanára. A foglalkozások témája: a Teleki Pál földrajzi tanulmányi versenyre jelentkező tanulók ismereteinek elmélyítése. A tanulók megismerkednek Teleki Pál életével és munkásságával, a tanulmányi versenyre való felkészülés, az önálló ismeretszerzés, a prezentáció készítésének módszereivel. A részvétel feltétele: a földrajz iránti érdeklődés, jó tanulmányi eredmény, esetleg már tanulmányi versenyen részvétel. A foglalkozások helye: Kölcsey Ferenc Általános Iskola, ideje: kedd, 15–16.30 óráig.

Logikadiákkör (4–5–6. évf.)

Mentor: Bálint Csabáné, a Gárdonyi Géza Tehetségfejlesztő Általános Iskola tanára. A foglalkozások témája: a gyermekek logikai és kreatív gondolkodásának, személyiségének fejlesztése. A programban szerepelnek matematikai problémamegoldó feladatok, személyiségfejlesztő és társas szórakoztató játékok, logikai és rejtvényfeladatok. A részvétel feltétele: jó matematikai eredmény, ill. a városi vagy regionális logikai versenyen eredményes szereplés. A foglalkozások helye: Gárdonyi Géza Tehetségfejlesztő Általános Iskola, ideje: kedd, 15.30–17 óráig.

Matematika-diákkör (5. oszt.)

Mentor: dr. Csóka Géza, a Nyugat-Magyarországi Egyetem ACSJ Tanítóképző Főiskolai Kar tanszékvezető tanára. A foglalkozások témája: a matematikában tehetséges tanulóknak az általános iskolai tananyaghoz igazodva, azon túlmutató matematikai ismeretek nyújtása. Matematikai versenyekre felkészítés. A félév során a tanulók kiemelten foglalkoznak a számelmélettel, a kombinatorikával és a geometriával. A részvétel feltétele: eredményes szereplés megyei és országos versenyeken. Az első foglalkozáson szintfelmérő matematikai feladatsor sikeres megoldása. A foglalkozások helye: Gárdonyi Géza Tehetségfejlesztő Általános Iskola, ideje: csütörtök, 15–16.30 óráig.

Nyelvművelő diákkör (5–6. évf.)

Mentor: Mészáros Krisztina, a Vocational Academy Általános és Közgazdasági Szakközépiskola tanára. A foglalkozások témája: az órákon a magyar nyelvhasználat tudatos fejlesztésére, szókincsbővítésre, a nyelvhelyesség, a tanulói kreativitás, a helyesírási készség, a nyelvi logika fejlesztésére kerül sor. Felkészít a középiskolai felvételire és a Czuczor Gergely nyelvművelő tanulmányi versenyre. A részvétel feltétele: olyan tanulók jelentkezését várjuk, akik a magyar nyelv tanulásában szép eredményeket értek el és szeretnék mélyebben megismerni anyanyelvünk logikáját, a nyelvművelést szívügynek tekintik. A foglalkozások helye: Vocational Academy Általános és Közgazdasági Szakközépiskola, ideje: szerda, 15.30–17 óráig.
Az induló foglalkozásokról, a Talentum Műhely programjairól honlapjukon (www.talentum.gyor.hu) is rendszeresen tájékoztatást adnak. Elérhetőségeik: Győri Kistérségi Pedagógiai és Gyermekpszichológiai Szolgáltató Központ, Talentum Műhely, 9023 Győr, Török István u. 36. Tel./fax: 06-96/515-545, Mobil: 06-20/573-4919. E-mail: tehetseg@gyorpedpszicho.hu; mentlerm@t-online.hu. Tehetségpedagógiai koordinátor: Mentler Mariann. Mint már az elején írtuk, a tehetséges tanulók részvétele a foglalkozásokon térítésmentes. A foglalkozások szeptember végén indulnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az utolsó percben hibáztak Csornán

Tovább olvasom