Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

tehetségek határon innen és túl

A Győri ETO FC szlovákiai és magyar klubokkal is kötött és köt szerződést az utánpótlás-nevelés érdekében. Több tehetséget igazoltak már így, közülük a legnevesebb Priskin Tamás.

labdarúgás

Az európai „nagybani” és a hazai „kis” piacon is egyre kiélezettebb a küzdelem a fiatal tehetségekért. Amíg a legjobb magyarokat tehetős külföldi klubok csábítják, addig a hazai csapatoknak új és jó ötletek kellenek, hogy versenyképesek maradjanak itthon és a határokon túl is.
„ Számunkra továbbra is a győri és Győr környéki gyerekek a legfontosabbak, ám szerettük volna kibővíteni a kört, ahonnan meríthetünk – fogalmaz Klement Tibor, a Győri ETO FC ügyvezetője. – Ezért kötöttünk szerződést például a szlovákiai FC Komárnóval, ahonnan már több tehetséget igazoltunk. Közülük Priskin Tamás a legismertebb, akit azóta idén nyáron megvásárolt tőlünk a Watford. De említhetem az öccsét, Vankó Imrét, valamint az első csapathoz tartozó Molnár Péter kapust és Czanik Károlyt is.”
A szerződés lényege, hogy az ETO évente 4 millió forinttal támogatja az FC Komarnót és módszertani segítséget is ad a klubnak. Az ETO beleegyezése nélkül utánpótláskorú játékos nem igazolhat el a csapattól.
„ A kalocsai Méhecskéket doktor Mohácsi János ismert sportorvos ajánlotta a figyelmünkbe. Ez az egyesület kizárólag gyerekekkel foglalkozik, az FC Kalocsa pedig a tizenhárom évesektől a felnőttekig versenyezteti a csapatokat. Egy-egy millió forinttal támogatjuk őket a szlovákiaihoz hasonló feltételek mellett. Több labdarúgót igazoltunk onnan, Lajtos Dávid és Pákolicz Dávid tartozik egyelőre a nevesebbek közé. Megtörtént a kapcsolatfelvétel a kecskeméti klubbal is, jó úton haladnak a tárgyalások a szerződés aláírása felé.”
Az erdélyi Sepsiszentgyörgyöt – Fazakas József edző közreműködésével – az árvízi károk enyhítésére 1 millió forinttal segítette az ETO. Az utánpótlásedzők szakmai tapasztalatcserén vettek részt. Nyáron három ifjúsági játékost szerződtettek a romániai csapattól.
Győrött a Lukács-iskola számít az egyik legjelentősebb bázisnak, Rákóczi Tibor igazgató vezetésével az intézmény elkötelezett az ETO mellett.
„ Mindezek az ötletek a terv szerint tavaszra beinduló Fehér Miklós Sportkollégium előszelének tekinthetők. Az igazi kibontakozást a kollégium elindulásával képzeljük el. Bízunk benne, hogy rövidesen már nem csak a Sándor Károly Akadémiától lesz hangos a sajtó.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kié legyen a Kossuth tér az ünnepen?

Tovább olvasom