Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 2°C Még több cikk.

tehetségek és előremutató tervek

Több tehetséges fiatal játékost is felfedeztek a megyében a futsalszakemberek. Hamarosan felnőtt válogatott mérkőzést rendeznek Győrött. Januártól megyei bajnokság indul.

teremfutball

Sági Péter három hónapja irányítja a megyei labdarúgó-szövetségen belül működő futsalbizottság munkáját. A futsal – mint arról korábban a Kisalföldben már beszámoltunk – a kispályás teremlabdarúgás 4+1 fős változata, attól azonban eltérő szabályokkal. Sági Péter elmondta: az elmúlt hónapokban rengeteg élménnyel lett gazdagabb.
„ Mivel egy teljesen új sportágról van szó, egy kicsit aggódtunk az induláskor. Szerencsére azonban a játékosok gyorsan megtanulták a szabályokat és hamar népszerű lett a futballisták körében. Sajnos a győri teremlehetőségeink elég szűkösek, az Adyvárosi Sportcentrumban biztosított három órát már kinőttük. Molnár Péter városi sportigazgatótól ígéretet kaptunk arra, hogy megpróbálnak még további edzéslehetőséget adni. Nyitottak voltak a vezetők a futsal iránt és ez nagyon jó érzés.”
A bizottság vezetője hozzátette: két szponzornak köszönhetően két győri csapat szerepel a másodosztályú bajnokságban. Biztosított a megfelelő utánpótlás is.
„ Csupán egy torna alatt tizenöt-húsz tizenkilenc esztendős tehetséges játékost fedeztünk fel, akik Keglovich Ferenc irányításával bajnokságban is indulnak. Dróth Zoltán, Horváth Dávid, Tömböly Tamás, Bella Kristóf és Horváth Gyula jó eséllyel pályázik arra, hogy bekerüljön a válogatott keretébe. November 23-án egyébként Magyarország–Finnország meccset rendezünk a győri Magvassy-sportcsarnokban, amelyet a Sportklub élőben közvetít majd.”
Sági Péter szerint néhány nagypályán szereplő futballcsapat vezetői nem nézik jó szemmel, hogy a játékosaik futsalmeccseken is részt vesznek.
„Nem az a célunk, hogy elcsábítsuk a labdarúgókat. Véleményem szerint ugyanis a kettő remekül megfér egymás mellett. Terveink szerint azért leülünk egy asztalhoz az egyesületi vezetőkkel. Januártól megyei bajnokságot szeretnénk indítani. Örömteli, hogy manapság már kétszáz-kétszázötven szurkoló jár a meccsekre és hamarosan a megyei játékvezetői bizottságnak köszönhetően képzett sípmesterek is lesznek a megyében. Szeretnénk azt is, hogy Kozma Mihály, a felnőtt férfi válogatott szövetségi kapitánya bemutató edzéseket tartson Győrött. Célunk, hogy ötszáz igazolt játékos legyen a megyében. Annyi, mint az egész országban összesen van.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lábunk legyen mindig szem előtt

A téli lábkényeztetéshez néha nem elég a fürdősó, levendulaolaj és a kenőcs. A problémás… Tovább olvasom