Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 25°C Még több cikk.

Taxidermia

Forgalmazásba került Pálfi György második játékfilmje, a Taxidermia.

A rendező, a világszerte díjazott Hukkle után, sem adott lejebb a minőségből. Ékesen bizonyítja ezt, hogy a  37. Magyar Filmszemle fődíjas alkotása a Taxidermia lett.

A Parti Nagy Lajos novellákból összegyúrt történet három férfi (nagyapa, apa, fiú) több generáción átívelő sorsát követi nyomon.

Az alkotók, a szereplők vágyain keresztül mutatják be az emberi test és lélek működését, mely kategóriák a szélsőségektől és torzulásoktól sem mentesek. A nagyapa szexualitás téren lóg ki a sorból, míg az apát, ét- és a becsvágy növeszti az „átlagosnál" nagyobbra. Fia vágya talán a legkifinomultabb, és mégis a leginkább testhez köthető. őt a megismerés vágya kerítette hatalmába, melyért életét is hajlandó feláldozni.

A film fantasztikus képi megoldásai Pohárnok Gergely operatőr szakértelmét bizonyítják. A látvány terv, díszlet, sőt kellék területén is hihetetlen gazdagságú mű zenéjét a világhírű Amon Tobin (Ninja Tune) szerezte.

November 10.-én pénteken a Hrabal Art Moziban (Rómer Ház, Győr teleki út. 21.) 17:30-as vetítést követően közönség találkozó Pálfi György rendezővel és a film egyik főszereplőjével Trócsányi Gergővel, aki mellesleg a Hollywoodo énekese. A beszélgetést Báron György neves, magyar filmesztéta moderálja.

www.romerhaz.hu
www.taxidermia.hu

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csak zárt ülésen voltak láthatók Szilvásy bizonyítékai

A kancelláriaminiszter szerint egyértelmű bizonyítékok vannak arra, hogy nem a rendőrség "tolta rá"… Tovább olvasom