Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

Távozik posztjáról Draskovics Tibor

Távozik posztjáról Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter. A lemondást Bajnai Gordon miniszterelnök elfogadta.


Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter kedden tájékoztatta a miniszterelnököt, hogy miniszteri tisztségéről le kíván mondani - közölte a tárca sajtóosztálya az MTI-vel szerdán.

A közleményben szereplő indoklás szerint a tárcavezető azért döntött így, mert "az általa vállalt jogalkotási és más feladatok túlnyomó részét munkatársaival együtt sikerrel elvégezték, a következő időszak pedig sokkal inkább a pártpolitikáról, mint a szakmai munkáról szól majd".Fotó: MTI.
Fotó: MTI.


A miniszterelnök a lemondást tudomásul vette. Draskovics Tibor decemberben távozik a kormányból.


Bajnai Gordon reakciója

"Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter benyújtotta lemondását, amit sajnálattal, de elfogadtam.

Draskovics Tibornak köszönöm mindazt a munkát, amit minisztersége alatt az ország közbiztonságának megerősítéséért tett, a mindennapok biztonságának fenntartásában elért.

A felügyelete alá tartozó rendőrség hatékonyan lépett fel a szélsőséges szervezetek ellen, sikeresen indította be a Rend és biztonság programot, amelynek része a közbiztonság további erősítése, a rendőrség állományának bővítése és a településőri rendszer kialakítása. A Draskovics Tibor vezette Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium jogalkotási munkájának köszönhetően hatékonyabbá vált az állami közigazgatás.

Miniszterként sikeresen vitte véghez a Büntető Törvénykönyv szükséges szigorítását a többség szabadságjogainak védelmében, és a Polgári Törvénykönyv módosításait, amely korszerű elemeivel tovább erősítette a modern magyar jogrendet.

További munkájához sok sikert és egészséget kívánok! Utódlásáról a későbbiekben születik döntés" - reagált a miniszterelnök a lemondásra.Navracsics: bőven itt volt az ideje a távozásnak

"Végig tekintve Draskovics botránykrónikáján, bőven itt volt az ideje távozásának.

Ugyanakkor az egész Gyurcsány-Bajnai kormánynak már régen ugyanezt kellett volna tennie.

Távozásukkal újabb öt hónapnyi kilátástalan vergődést spórolhatna meg Magyarország" - nyilatkozta Navracsics Tibor frakcióvezető.

Olvasóink írták

58 hozzászólás
 • 58. uribe 2009. december 03. 18:05
  „Na azért ez sem semmi:

  "Álrendőrök intézkedtek az október 23-ai rendezvényeken

  Megengedhetetlen, hogy bármely civil szervezet tagjai "Rendőrség" feliratú autóval, a BRFK, illetve annak egy nem létező szervezeti egysége karjelvényét viselve, rendőrségi rádiót használva, lényegében rendőrnek tűnve tevékenykedjenek a tömegrendezvények biztosítása során - állapította meg Szabó Máté ombudsman a rendőrség október 22-23-ai tömegkezelését vizsgálva.

  Az országgyűlési biztos hivatala az ombudsman hivatalból folytatott vizsgálatának megállapításairól csütörtökön tájékoztatta az MTI-t. A közlemény szerint a biztos munkatársai több rendezvény helyszínén láttak olyan személyeket, akik "BRFK", illetve "BRFK Tűzoltó és műszaki mentő szolgálat" feliratú karjelvényt, fekete - más rendőri szervnél nem rendszeresített - egyenruhát viseltek, a hátukon "Készenléti szolgálat", illetve "Tűzoltóság" felirat volt olvasható, rendőrségi rádiót, megkülönböztető jelzéssel felszerelt, rendőrségi címerrel és "Rendőrség" felirattal ellátott személygépkocsit használtak.

  Az ombudsman az országos rendőrfőkapitánytól azt a tájékoztatást kapta, hogy a rendőri szerveknél nem viselnek fekete, "készenléti szolgálat" illetőleg "tűzoltóság" feliratú egyenruhát, és a BRFK-n nincs tűzoltó és műszaki mentő szolgálat nevű szervezeti egység. A tájékoztatás szerint a BRFK tulajdonában van a rendezvények helyszínén látott gépkocsi, amelyet - tűzoltási feladatokról szóló megbízási szerződéssel - egy polgárőr és önkéntes tűzoltó egyesületnek adtak használatba."

  nol”
 • 57. Komissar 2009. december 03. 16:48
  „52. hozzászólás Csetneky 2009.12.02. 21:36

  Annyit még hozzátennék, 1990 óta nem is szavazott soha!
  Biztos vagy te ebben?
  Hisz a mi torgyink sztárügyvéd volt abban az átkosban, majd mindenféle gyorstalpaló tanfolyam nélkül lett agrárvégzettségű. :-)
  Ezért lehetett miniszter.
  Akárcsak a mostani szakértő minisztereink.
  Igaza volt egy írótársnak: az egyik kutya, a másik eb.”
 • 56. uribe 2009. december 03. 13:05
  „Egyébként :
  "válaszolt arra a kérdésre, hogy már folynak a találgatások arról, hol folytatja majd a pályafutását. Draskovics pusztán annyit közölt: "több megkeresés ért". Egyes hírek szerint a PriceWaterHouseCoopers cégnél folytatta volna, de ezt nem erősítette meg. Az [origo] egy kormányközeli forrása úgy tudja, hogy a miniszter egy vezető pénzügyi cégtől - a négy nagy pénzügyi-könyvvizsgáló cég - a Deloitte, az Ernst & Young, a KPMG és a PricewaterhouseCoopers - egyikétől kapott ajánlatot.

  Kérdésre felelve azt mondta, "négyes körüli" osztályzatot adna magának. Ezt többek között azzal indokolta, hogy "átvittük Magyarországot a 21. századba" az elektronikus ügyintézéssel. Emellett felidézte az országos rendőrfőkapitány eheti bejelentését, miszerint a közbiztonság sokat javult, 9 százalékkal csökkent a bűncselekmények száma az első 10 hónapban."”
 • 55. uribe 2009. december 03. 12:29
  „52. Nem "kellett."”
 • 54. Reális 2009. december 03. 11:03
  „Csak nem a zuslag ügy kezd forró lenni az elvtársaknak!Tegnap beköpték szegény mesterházy elvtársat is!”
 • 53. jimike 2009. december 03. 08:19
  „A második patkány is elhagyja a süllyedő hajót!!Sajnálom,hogy senki nem fogja elszámoltatni ezt a magyarázáshoz rendkívülien értő majmot!Zsíros állást kapott,ahol kihasználja miniszteri kapcsolatait,jellemtelen módon belehazudik továbbra is az emberek pofájába!!Emberek!!Ne hagyjuk annyiba!!SZÁMOLTATTASSUK EL az összes politikust!!!!!!”
 • 52. Csetneky 2009. december 02. 21:36
  „44. Komissar

  Mélységesen egyetértünk. Normális ember valóban nem szavaz komcsira. Annyit még hozzátennék, 1990 óta nem is szavazott soha!
  Az 1990 előtti időszakra ez ugye nem vonatkozik, mert akkor minden körzetben egyetlen párt egyetlen jelöltjére kellett - nem lehetett, kellett - szavazni, akik kivétel nélkül komcsik voltak. De minek is írom ezt neked, minden bizonnyal jól emlékszel.”
 • 51. sila 2009. december 02. 21:36
  „Egy marionett megint távozott....Vajon miért?
  Ha van Isten nem menekülhet!”
 • 50. Komissar 2009. december 02. 20:28
  „48. hozzászólás jánosi 2009.12.02. 20:06
  Ha nem tudsz olvasni, ne engem okolj, hanem fuss neki még egyszer, talán még zseni is lehetsz.
  Vagy lúzer, mint ovid?”
 • 49. jirzi1 2009. december 02. 20:15
  „Én elválalom Drazsé helyét!Jó pénz ,jó meló!Mi baj lehet ?Majd én rendet teszek a "munkásosztály" fekete bárányai között!”
 • 48. jánosi 2009. december 02. 20:06
  „44.
  komissar ( aki méltó nevéhez )
  Szerinted OV hány éves volt 1987 -ben, hogy már párttag volt az Mszp-ben !!?? és pártot váltott ?
  Ha hazudni akartok, legalább hihető dolgokat ..................”
 • 47. Patriot 2009. december 02. 20:05
  „...és idáig kire szavaztatok? Ha már ennyire kitárulkozók vagytok.”
 • 46. tamo75 2009. december 02. 19:53
  „Igaza van a 36-osnak
  Ezek a mocskok egymást védik a polgárokról meg lenyúzzák a bőrt.Igaz a magyar polgárral mindent meg lehet tenni,így hát meg is érdemli a sorsát.GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA!”
 • 45. Agent 2009. december 02. 19:31
  „44, én sem a fideszre szavazok, hanem a jobbikra, hogy legyen ösztönzésük a srácoknak, ennek ellenére tudom, hogy a fidesz nyeri nagy valószínűséggel a választásokat.”
 • 44. Komissar 2009. december 02. 19:22
  „31. hozzászólás Agent 2009.12.02. 14:02

  3 szoba, 3 gyerek, 4 kerék.
  Melyik kormány szlogenje volt ez, ami elindította a lavinát.
  Az igaz, hogy lehet jobban csinálni, de jelen politikai elitünknek nem érdeke ez, mert ők saját magukat nem akarják és nem is fogják megrövidíteni a te; én; meg a többi "csóró" javára.
  Az orbán viktornak nevezett senkiházi tol.vaj a mszmp - ben kezdte politikai pályafutását, a madarak csicsergésének köszönhetően tudott 1987-ben pártot és köpönyeget váltani.
  De nem baj, ti csak bízzatok ebbe a lúzer komcsiba, normális ember komcsira nem szavaz.”
 • 43. kivagyokén 2009. december 02. 19:08
  „Majd keresnek neki egy negyedik bársonyszéket. Hiszen mindenhol "bizonyított"”
 • 42. Patriot 2009. december 02. 18:19
  „Gyurcsány, Veres, Szilvási,Draskovics. Hazaárulok!
  Remélem nemsokára felelni fogtok azért a sok mocsokért amit kormányzásnak hívott ámokfutásotok alatt elkövettetek.

  Mocskos gazemberek!”
 • 41. jánosi 2009. december 02. 18:19
  „És a többiekkel mi van ? Mikor ?”
 • 40. poto 2009. december 02. 18:13
  „Végre !!!!
  Ez a pali viszont mindenhez ért / pénzügy,igazságügy,belügy /ezért sajnos nem fog eltűnni a szemünk elől.
  Kiváncsian várom milyen zsíros állást fog találni magának.”
 • 39. jimike 2009. december 02. 17:21
  „Magyarország a lehetőségek országa!!Itt aztán lehet lopni!!De már nincs mit!!Én az összes politikust elszámoltatnám de elötte kinyírnám az egyik gyerekét amit 20éve letagadott!!”
58 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mesterházy Attila szerint megfordítható a pártok jelenlegi sorrendje

Mesterházy Attila azért vállalta a miniszterelnök-jelöltséget, mert - mint mondta - hisz abban,… Tovább olvasom