Kisalföld logö

2018. 07. 18. szerda - Frigyes 18°C | 26°C Még több cikk.

Távmunka: többszörös érdeklődés

November 1. és december 15. között pályázhattak azok a munkaadók, akik részt kívánnak venni a távmunkaprogramban. A túljelentkezés sokszoros volt, megyénkből azonban mindössze három kérelmező akadt.
Az Informatikai és Hírközlési, valamint a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium közös felhívására 603 érvényes pályázat érkezett be, 3452 munkahely kialakítására kértek pénzt. A létrehozandó munkahelyekért 500 ezer forint nyerhető el számítógép, számítástechnikai eszköz, szoftver beszerzésére, az internetszolgáltatás igénybevételének támogatására. A távmunka otthon vagy teleházban személyi számítógépen végzett szellemi tevékenység, amelyet valamilyen távközlési módszerrel továbbítanak a munkaadó részére. A kommunikációs szolgáltatás igénybevételéhez történő hozzájárulás egy évre szól. A munkaadóknak vállalniuk kell, hogy két évig a távmunkahelyet fenntartják, ezt követően a támogatással megvásárolt eszközök tulajdonukba kerülnek. Amennyiben a távmunkahelyet két éven belül megszünteti a munkaadó, akkor a támogatást vissza kell fizetnie.

A pályázatot kiíró szaktárcák a kísérleti program révén ezer távmunkahely létesítésével számolnak, s ennek megfelelően 500–500 millió forintos keretet irányoztak elő. A támogatott foglalkoztatás munkaszerződés alapján történhet. A két minisztérium keresi a lehetőséget arra, hogy az egymilliárdos keretből kiszoruló jelentkezőket is támogathassák. Az elképzelések szerint jövőre folytatják a távmunkahelyek segítését, s két új pályázatot is elindítanak. Támogatnák azokat a munkaadókat, akik az állás megszűnése helyett távmunkahelyeket létesítenek, illetve azokat, akik önfoglalkoztatóként dolgoznának ebben a formában.

A most beérkezett pályázatok támogatásáról egy bizottsági döntés-előkészítés után az Informatikai és Hírközlési Minisztérium dönt – mondta érdeklődésünkre Rimányiné Somogyi Szilvia. A megyei munkaügyi központ igazgatójától megtudtuk: a felettes szervtől három pályázat benyújtásáról kaptak értesítést.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Koncz Zsuzsa játékai

Koncz Zsuzsa négy év alkotói szünet után ismét hallatja a hangját. Ki nevet a végén címmel öntötte… Tovább olvasom