Kisalföld logö

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 13°C | 23°C Még több cikk.

Tavaszi ülésszak: 43 törvényjavaslat elfogadása a terv

Negyvenhárom törvényjavaslat elfogadását tervezi a kormány az Országgyűlés 2012. évi tavaszi ülésszaka során.
Negyvenhárom törvényjavaslat elfogadását tervezi a kormány az Országgyűlés 2012. évi tavaszi ülésszaka során. A parlamenti honlapon elérhető jogalkotási program szerint várhatóan február végén nyújtja be a Háznak az igazságügyi tárca az új büntető törvénykönyvre (Btk.) vonatkozó előterjesztést, áprilisban a polgári törvénykönyvről (Ptk.), valamint a választási eljárásról szólót, de születik törvény "a nemzetgazdaság biztonságos működéséről és védelmi felkészítéséről", és a kabinet a nemzetbiztonsági szolgálatokra vonatkozó szabályozás átfogó felülvizsgálatát is tervezi.

Az új Btk.-ról Répássy Róbert igazságügyi államtitkár tavaly november végén az MTI-nek elmondta, hogy az 1978-as, csaknem százszor módosított törvénykönyv helyébe lépő új kódex általánosabb megfogalmazásokat rögzít majd a bűncselekményekre, és bevezeti például a közösségi munka büntetést. A Btk. általános részének tervezett újításai között beszámolt arról, hogy elsősorban a visszaesőkre szeretnének szigorúbb szabályokat alkalmazni, továbbá szélesíteni akarják a büntetési nemek körét.

Az új Ptk. komplex, egységes magánjogi lexikon lesz, amely magában foglalja a magánjogi, azaz az állampolgárok személyes jogviszonyán alapuló kérdések teljes spektrumát, például az eddig különálló családjogi, gazdasági társasági szabályozást vagy az egyesületi jog alapjait is - ismertette akkor az államtitkár.

A jogalkotási program szerint januárban nyújthatja be a kormány, és márciusban fogadhatják el a képviselők többek között a nemzeti értékekről és a hungarikumokról szóló törvényjavaslatot, valamint a járások kialakításáról szóló előterjesztést.

Születhet jogszabály az információbiztonság szabályairól, és várhatóan létrehozzák a Pénzügyi Ágazati Közfelügyeletet, amely az olyan adózási, számviteli, pénzügyi szakemberek tevékenységének ellenőrzésére lesz hivatott, akik adózással összefüggő szolgáltatásokat nyújtanak az embereknek.

Törvény védi a jövőben a jogalkotási terv alapján az új lakást vásárlókat annak érdekében, hogy a beruházás végével megszűnő projektcégekkel kapcsolatos problémák csökkenjenek, és születhet szabályozás a lánctartozások csökkentéséről is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Roller énekverseny Pilisvörösváron

December 29-én Pilisvörösváron tartotta meg az MDOSz H-MNK Roller Szakcsoport az éves rendes… Tovább olvasom