Kisalföld logö

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 12°C | 22°C Még több cikk.

Tavaszhozó győri fesztivál

Kilenc éve rendezték meg az első Győri Tavaszi Fesztivált, amely sokat fejlődött, gyarapodott azóta.
 Program itt >>


Idén már 11 millió forintból gazdálkodik az esemény szervezője, a Győri Fesztiváliroda. Március 18-tól április 3-ig hét győri helyszínen 32 program várja az érdeklődőket. A Győri Tavaszi Fesztivál hagyományos sajtótájékoztatóján, a Hotel Rába sörözőjében a Győri Ütőegyüttes dobszólói és minikoncertje után Balogh József, Győr polgármestere a következőket mondta:

„Amennyiben címet kellene adnom a Győri Ütőegyüttes pergő, a sajtótájékoztatót bevezető előadásának, akkor az »Ébresztő, uraim, több pénzt a kultúrára« címet adnám." A polgármester szavait a teremben jelen lévő – a győri kulturális intézményeket és a sajtót képviselő – emberek hangos bravóval és tapssal jutalmazták. A polgármester ezután elmondta, ezt hosszabb távon intenciónak tekinti a város, és ehhez tartja majd magát. Csurák Erzsébet, a Győri Fesztiváliroda vezetője a programok közül kiemelte az európai színvonalat jelentő VI. ütősfesztivált is. Mint mondta, ezt is – akárcsak a többi eseményt – úgy szervezték, hogy azok szolgálják a célt: Győr nyerje el 2010-re a kontinens kulturális fővárosa címet.

Költségek: javát a város adja, de jelentősek a támogatók

Az iroda vezetője a Kisalföld kérdésére válaszolva kifejtette: a fesztivál költségeinek javát Győr városa biztosítja, de jelentőségük van a szponzoroknak is: a kultúrára, a helyi közösség életére nagy figyelmet fordító Security Patentnek és a For-Topnak, valamint a Budapesti Fesztivál Kht.-tól kapott pénznek. Ez utóbbi pénz kilenc éve 800 ezer forint volt – tette hozzá Tóth Nándorné, a győri kulturális iroda vezetője. S bár a szervezők a hagyományhoz híven nem árulták el az idén kapott támogatói pénzek nagyságát, a Budapestről kapott pénz valószínű, hogy már jóval több, mint a kilenc évvel ezelőtti.

A Budapesti Tavaszi Fesztivállal való kölcsönös együttműködés azért is fontos, derült ki a tájékoztatón, mert így a győriek olcsóbban juthatnak programokhoz, például az egyedülálló Liaoning Pekingi Operához (március 29., Bartók Béla Megyei Művelődési Központ), valamint a budapesti programokkal és műsorfüzettel a győri események híre is eljut a világ nagyvárosaiba.

Téltemetővel kezdődik

A fesztivál március 18-án a hagyományos látványos téltemető nyitófelvonulással kezdődik a megyeszékhely központjában. Az április 3-ig tartó programok között mindenki megtalálhatja a számára kedveset, a dzsessz nagy öregjének, Big Daddy Wilsonnak a koncertjétől Dés László fellépésén át egészen a látványos Tavaszi Táncgáláig, vagy Fábry Sándor önálló estjéig. Színpadra lép még a Ghymes együttes, a Rajkó zenekar és a nyugdíjasoknak szánt különprogramban Bitskey Tibor színművész is.

Kétszer kétoldalas programajánló a Kisalföldben

A Kisalföld, mint a Győri Tavaszi Fesztivál kiemelt támogatója, március 12-én és 25-én két-két oldal részletes információt közöl a programokról. Részletes program és nyereményjáték-tájékoztató a www.tavaszifesztival.hu internetes oldalakon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jönnek a 64 bites Windows-ok

A Microsoft arról számolt be, hogy a sokak által várt 64 bites operációs rendszerek végleges… Tovább olvasom