Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Tarthatnak népszavazást a több-biztosítós modellről

Az Országos Választási bizottság hitelesítette azt a népszavazási kérdést, hogy Magyarországon bevezessék-e a több-biztosítós egészségügyet.
Az Országos Választási Bizottság (OVB) szerdán hitelesítette egy fővárosi házaspár népszavazási kezdeményezését:„Egyetért-e Ön azzal, hogy Magyarországon ne vezessék be a mindenki által kötelezően választandó üzleti alapon működő több biztosítós egészségbiztosítást?"

A.ZS.és neje még március 27-én egy aláírásgyűjtő ív mintapéldányát nyújtotta be a testülethez. Az OVB szerdán megállapította, hogy az aláírásgyűjtő ív a törvényben meghatározott formai, valamint a népszavazásra feltenni kívánt kérdésre vonatkozó tartalmi követelményeknek eleget tesz, ezért hitelesítésének akadálya nincs.

A határozat ellen a közzététel után 15 napon lehet az Alkotmánybíróságnál fellebbezni. Ha ez nem történik meg, úgy 200 ezer aláírást kell összegyűjteni a népszavazás kiírásához. Ez pedig igen nagy fejtörést okozhat az SZDSZ-nek. Kóka János ugyanis csütörtökön egy konferencián kijelentette, hat hetet adnak az MSZP-nek, hogy megegyezzenek a több-biztosítós egészségügyről.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szász Lula sikerekről és küzdelmekről

Amilyen tehetséges festő és grafikus volt Szász Endre, olyan kiváló marketingszakember és menedzser… Tovább olvasom