Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 2°C Még több cikk.

Tarsoly Csaba visszaveszi a Quaestor vezetését

Tarsoly közleményben azt írta, hogy hibát követett el, amikor a reorganizációs tanácsadó javaslatát elfogadta az átmenetre szóló új tisztségviselő kinevezéséről.

Tarsoly Csaba visszaveszi a Quaestor-csoportban vezetői tisztségeit. Az MTI kérdésére azt válaszolta: nem volt tisztában az új vezérigazgató személyével.

A Quaestor-csoport fő tulajdonosa szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hibát követett el, amikor a reorganizációs tanácsadó javaslatát elfogadta az átmenetre szóló új tisztségviselő elfogadásakor.

"Ezzel azt a hamis látszatot keltve, hogy mentesülni kívánok a felelősség alól" - tette hozzá. Megjegyezte azt is: "bármilyen vezető tisztségben bekövetkező változás nem mentesít senkit a múltbeli felelőssége alól".

Mindezek alapján Tarsoly Csaba úgy döntött, hogy vezető tisztségeit visszaveszi annak érdekében, hogy ne merülhessen fel a gyanú bármilyen kár okozására. A cégvezető ennek érdekében intézkedett a szükséges közgyűlések és taggyűlések összehívásáról. Szerdán valamennyi szükséges közgyűlést és taggyűlést megtartanak, a változást a Cégbíróságra csütörtökön lehet benyújtani - jegyezte meg

"Mind személyesen, mind a cégcsoport vállalatai maximálisan együttműködnek minden érintett hatósággal. Ezzel párhuzamosan mindent megteszek olyan befektetők bevonására, akik segítséget jelenthetnek a cégcsoport értékeinek ügyfelek számára történő megóvásában" - közölte Tarsoly Csaba.

Tanulatlan közmunkás?


A hvg.hu hétfőn arról számolt be, hogy a cégbírósági adatok szerint távozott Tarsoly Csaba, felesége és apja is a Quaestor Pénzügyi tanácsadó Zrt. éléről. A cég március 16-án tartott közgyűlési jegyzőkönyve szerint megszűnik az igazgatóság, és Tarsolyék helyett a cég vezérigazgatója a tápiósági lakcímű, Orgován Béla lesz.

A tápiósági férfiről a helyiek azt mondják, élete nagy részében  munkanélküli volt, középfokú végzettsége nincs, és részt vett a  közmunkaprogramban.

A 444.hu munkatársa személyesen kereste Tápióságon, de a kopogtatására és csengetésére senki sem reagált, a redőnyök le voltak húzva. A helyiek szerint Orgován életének jó részében munkanélküli volt, van, aki szerint az általános iskolát sem fejezte be. Néhányan arról meséltek a 444-nek, hogy Orgován Bélának volt dolga a rendőrséggel korábban.

Orgován Bélánál a Magyar Nemzet cikke szerint kedd este a rendőrség is megjelent. A helyszínen lévő újságíróknak nem árulták el, miért érkeztek, vélhetően lakhelyellenőrzést tartottak.

Tarsoly nem volt tisztában Orgovánnal

Tarsoly Csaba azt mondta: nem volt tisztában az új vezérigazgató személyével.

Tarsoly Csaba az MTI kérdésére szerdán azt is kifejtette, hogy az új vezérigazgatót a csődeljárással és a reorganizációval kapcsolatban megbízott tanácsadó ajánlotta, akit azonban - felhatalmazás hiányában - nem nevezett meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem alkotmányellenes a devizahiteles perek felfüggesztése

Országszerte mintegy 12 ezer folyamatban lévő devizahiteles pert függesztettek fel a bíróságok a… Tovább olvasom