Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 6°C | 14°C Még több cikk.

Társadalmi vita a vizitdíjról

A vizitdíj bevezetését a kormány társadalmi vitára bocsátja. Bevezetése esetén összege három- és ötszáz forint között mozogna – közölte az egészségügyi miniszter hétfőn a Magyar Televízió Napkelte című műsorában.
„ A vizitdíj bevezetésének időpontjáról még nincs döntés, de ha elkészülnek a megfelelő tanulmányok, a kormány társadalmi vitára bocsátja a kérdést. Nagyon reméljük, hogy olyan álláspont alakul ki, amely a nagy többség számára elfogadható” – jelentette ki Molnár Lajos egészségügyi miniszter tegnap a közszolgálati televízióban a vizitdíj bevezetése kapcsán feltett kérdésre.
Elmondta azt is, hogy a vitát nemcsak a politikai pártokkal, hanem a betegszervezetekkel is lefolytatják majd.
Közölte ugyanakkor azt is, hogy a vizitdíj bevezetésének időpontjáról még nincs döntés, de az összeg a tervek szerint három- és ötszáz forint között mozogna.
„ A hálapénz igazságtalan, a feketegazdaság része, és senki nem mondja meg, hogy mi jár érte; sokkal tisztességesebb és igazságosabb, ha bevezetjük ennek egy becsületes formáját, a vizitdíjat” – hangsúlyozta az egészségügyi miniszter.
Rámutatott a hálapénz és a vizitdíj közötti nagy különbségre is. Mint mondta, az előbbit „nem tudjuk kompenzálni a szociálisan rászorulóknál”, az utóbbi azonban „legális, ismert az összege”.
Molnár Lajos szerint a rászorulók, a kisnyugdíjasok, a sokgyerekesek, vagy az olyan betegségben szenvedők, akiknek gyakran kell orvoshoz menniük, kompenzációt kaphatnának, illetve „nekik nem kell fizetniük, vagy amit fizetnek, azt visszakapják”. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

XVI. Benedek: A házasság szövetség

Burkoltan bírálta a spanyol szocialista kormány egyházi körök által hevesen támadott társadalmi… Tovább olvasom