Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Tarlós szerint politikai haszonszerzésből gúnyolódnak Orbán mondatain

A főpolgármester érthetetlennek nevezte az Andrássy úti, külföldi kézben lévő műemlék épületek visszaszerzéséről szóló polémiát.
A főpolgármester érthetetlennek nevezte az Andrássy úti, külföldi kézben lévő műemlék épületek visszaszerzéséről szóló polémiát.

Tarlós István pénteken az MTI-nek azt mondta, a város szempontjából "egészen különösnek" tartja, hogy elindult egy polémia azon beszélgetés nyomán, amelyet Orbán Viktor miniszterelnökkel folytatott a napokban az egyik új Mercedes buszon. Ezen a kormányfő kilátásba helyezte, hogy bizonyos jogszabályokat meg lehet változtatni a főváros fejlődése érdekében.

"Ezen gúnyolódni vagy polemizálni nagyon meglepő és furcsa politikai haszonszerzési szándékot sugall" – fogalmazott a városvezető, kiemelve: eddig sokan azon problémáztak, hogy a kormány nem törődik Budapesttel.

Szavai szerint Orbán Viktorral éppen a város fejlődéséről tanakodtak. A főváros olyan fejlesztési elképzeléseket készített el és olyan városfejlesztési koncepciót alkotott, amilyen 30 éve nem volt Budapesten – jelentette ki Tarlós István, hozzátéve: a miniszterelnöknek teljesen igaza van, amikor jogszabályváltozásokról beszél, ha az élet úgy kívánja. "Nem az emberek vannak a jogszabályokért, hanem a jogszabályok az emberekért" – fogalmazott a főpolgármester.

Megjegyezte: külföldieknek egy évtizede eladott gyönyörű, műemlék épületek – köztük a balettintézet és a Kodály körönd épületei – porladnak.

"Miért kell azon csodálkozni és gúnyolódni, ha ezeknek az esetleges visszaszerzéséről, felújításáról, és hasznosításáról gondoskodik és gondolkodik a miniszterelnök és a főpolgármester?" – vetette fel, hangsúlyozva: azt, hogy miért kell mindezt negatív színben beállítani, csak az tudja, aki "ideges lesz a gondolattól".

Olvasóink írták

 • 18. Demalgon 2013. május 06. 06:50
  „load, emlékszel, hogy vannak ezek az 1 percesek a neten? 1 perc irodalom, 1 perc vicc, 1 perc stb ? Szerintem lehet bőviteni egyes egy mondatosokkal az egy perceseket. Sajnos ezeknek többre nem telik, aki meg el van rontva agyban, azt nem lehet megjavitani. Úgyhogy igazad van.”
 • 17. load 2013. május 05. 23:02
  „14. Demalgon
  Az egymondatosokkal nem kell foglalkozni!”
 • 16. Valaki 2013. május 05. 18:41
  „Megint agresszív vagyol gyemzsonyka. :)))”
 • 15. Santos 2013. május 05. 14:15
  „<moderálva>”
 • 14. Demalgon 2013. május 04. 22:03
  „valaki, hidd el, ha mengerle leszármazottja lennék, sokan örülnének annak, ha a pacienseim között tudhatnának téged.”
 • 13. cirmos10 2013. május 04. 21:28
  „Azon nem kell csodálkozni, hogy Orbánon gúnyolódnak, szinte az egész világon. A sok mellé duma, a hülyítés ide vezet. Egy Országvezetőnek ennél korrektebben kellene viselkednie. Pld. A földosztozkodás, a trafik osztozkodás. Az Ő vezetése alatt történtek, vagy ez sem igaz.Néha tükörbe kéne nézni a Fidesz vezetésének, s nem csak borotváláskor ! Az eddig is , így volt, hogy Budapest kapott mindent. Ott a legalacsonyabb a munkanélküliség stb. Vidéken meg éljenek ahogy tudnak !?
  Nem beszélve arról, hogy a vidéken nincs semmiféle megélhetési lehetőség, s nem is törekednek arra , hogy legyen. A belügyminiszter is kecskét tartatna a tizedik emeleten, megoldásként. Van min gúnyolódni sajnos, de inkább siralmas kezd lenni a helyzet, az a baj.”
 • 12. machers 2013. május 04. 20:44
  „10.Valaki 2013.05.04. 19:58
  rommel2 mellett te vagy santos is?
  Sokoldalú vagy.”
 • 11. Grof 2013. május 04. 20:30
  „Orbán kinyilatkoztat, utasít: betiltásra, törvényalkotásra, kárpótlásra, beszerzésre, kinevezésre, leváltásra, mindenre!
  Ehhez képest Kádár elvtárs demokratikus kontaktusban vezette az országot.”
 • 10. Valaki 2013. május 04. 19:58
  „Mahika, megint bedobott a párt? :)))”
 • 9. machers 2013. május 04. 19:45
  „8.Santos 2013.05.04. 19:08
  Ez a sok károgó nem tud máshol szórakozni?
  Hát ez az hombre!
  Mi a francot keresel itt, és dumálsz bele olyan dolgokba, amihez nem értesz és közöd sincsen?!”
 • 8. Santos 2013. május 04. 19:08
  „Ez a sok károgó nem tud máshol szórakozni? Hatocska nem lenne lovagiassabb legalább egyszer,valakivel szemtöl szemben mondani véleményt?Érdekes jelenség,meg jön a hír és azon nyomba indul a vöröshadsereg,völgyvidéken és hegygerincen át,persze az ellenfelet hátulrol támadva.Nem unjátok még az egyformaságot?Tudom benhoni okos,igazi magyarok vagytok,de megis!”
 • 7. Valaki 2013. május 04. 15:17
  „demizsony, benned pármengele veszett mekk :)))”
 • 6. Demalgon 2013. május 04. 13:38
  „Szegényem ... inkább nem keresek meg idegrendszeri disszertációkat az esetére.”
 • 5. Lone_wolf.. 2013. május 04. 09:04
  „Felkoncolni ezeket a férgeket.”
 • 4. load 2013. május 03. 23:05
  „Az első éjszaka joga is csak egy fidesz képviselő által benyújtott törvényjavaslat kérdése.
  Kétharmaddal, egy nap alatt, akár azt is.”
 • 3. paci13 2013. május 03. 20:15
  „Tarlós úr emlékezete nem igazán megbízható.
  A mai Véleményvezérből:
  ""Amint a buszon haladva nézték az Andrássy úti ingatlanokat, először azt beszélték meg, hogy az egyik egy ukrán tulajdonában áll, majd továbbhaladva egy valószínűleg jóval szebb épület tűnt fel, melyről Orbán először megjegyezte, hogy egy portugálé, majd megemlítette, hogy ő amúgy vissza akarja azt szerezni. Ekkor a kormányfő megjegyzi Tarlósnak, a főváros visszaszerezhetné, mire az azt válaszolja, hogy az nem olyan egyszerű dolog, egy rendelet nem elég, törvény kell. Orbán pedig helyesel: ,,kezdeményezzétek, hogy legyen ilyen törvény, én pedig csinálok olyat!".""”
 • 2. 621 2013. május 03. 16:27
  „Mit szed T. Főpo. Úr! Mert ha nincs kéznél - esetleg elgurult - és nincs a közelben Olgika - tudja , akivel bunkózni szokott mikor hozza jobb formáját - szóval ha nincs kéznél kérni kellene, mert amikor az ember nem emlékezik csak szelektíven az már komoly előrehaladott tünet bizonyos betegségeknél....”
 • 1. Madarász 2013. május 03. 13:33
  „"Nem az emberek vannak a jogszabályokért, hanem a jogszabályok az emberekért" - fogalmazott a főpolgármester.

  Érdekes, ezt nem említette Orbánnak? Mert az általuk kreált jogszabályok nem a többségért, hanem egyes befolyásos rétegekért vannak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ügyvédje szerint az élettárs megbocsátott a szentendrei lövöldözőnek

A még mindig kórházban ápolt nő megbocsátott élettársának, M. Józsefnek, aki szentendrei otthonukban… Tovább olvasom