Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

Tarlós: szerdán leváltjuk a közszolgáltató cégek vezetőit

Szerdán egy kivétellel leváltják a fővárosi közszolgáltató cégek vezetőit - közölte Tarlós István (Fidesz-KDNP) főpolgármester vasárnap a Hír TV Kontraszt című műsorában.


"Az az elképesztő helyzet van a közszolgáltató cégeknél már hosszú ideje, hogy a nem vegyes tulajdonú, tehát a nem külföldi-magyar tulajdonú néhány céget leszámítva valamennyi százszázalékos önkormányzati tulajdonú, jelentősebb cégnél rendőrségi vagy ügyészségi vizsgálat folyik. Ez egy elképesztő helyzet, ezért határoztuk el, hogy ezeknek a cégeknek a vezetőit szerdán le fogjuk váltani" - mondta Tarlós István, hozzátéve, felkészült arra, hogy "balliberális irányból irtózatos támadásokat" fog ezért kapni.

A főpolgármester közölte azt is, hogy amit lehet, "vissza akarnak csinálni" az eddigi privatizációkból. Például a vegyes tulajdonú cégeknél - mindenekelőtt a vízműveknél, de a csatornázási és a gázműveknél is - felül fogják vizsgálni a privatizációs szerződéseket. "Nem fogunk tréfálni. (...) Ha ezeket a szerződéseket nem fogják nagyon rövid időn belül ezek a külföldi tulajdonosok úgy módosítani, hogy a város számára lényegesen kedvezőbbek legyenek, akkor egy jogászcsapat addig fogja keresni a szerződésszegéseket, amíg meg nem találja" - mondta.

Arra a kérdésre, hogy miről tárgyaltak pénteken a munkatársai a Nemzetközi Valutaalappal (IMF), Tarlós István úgy válaszolt: a bemutatkozáson túl egy "tapogatózó" megbeszélés folyt az IMF-fel. Kíváncsiak voltak, hogy áll a metróépítés ügye, a BKV problémája és Budapest következő évi költségvetésére is - sorolta.

Kijelentette: nem jön Budapestre csődbiztos, ugyanis a város szorosan vett működése nem könnyen, de azért biztosítható.

Mint fogalmazott, körvonalazódik előtte egy olyan elképzelés, amely arról szól, hogy "talán a BKV-t szét kell majd szedni", le kell választani a buszágazatot a kötöttpályás ágazatról. Az, hogy a kötöttpályás ágazat egy maradjon-e, vagy esetleg az is több részből álljon, még nem dőlt el. A részleteket kedden Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszterrel "egy hosszú megbeszélésen" fogják kidolgozni - ismertette.

A főpolgármester szólt arról is, hogy csaknem 1.400 ember dolgozik a Városházán, ami szerinte "megérvelhetetlen" létszám. "Egy 300 fő körüli létszámcsökkenésre bizony fel kell készülni" - mondta.

Olvasóink írták

21 hozzászólás
12
 • 21. zsukov 2010. október 26. 05:36
  „Ez a Kovács soha nem bukik ??????”
 • 20. fióka 2010. október 25. 12:21
  „19. boy2000 2010.10.25. 11:43-->ez a való világ:)”
 • 19. boy2000 2010. október 25. 11:43
  „Kisalföld volán vezéreit mikor kérik számon? Mikor leplezik le őket???Milliós prémiumot osztottak szét egymás között nem rég!!Az embereik meg szarért húgyért dolgoznak!!!!!!!”
 • 18. westi 2010. október 25. 10:59
  „"És kérem ne tegezzen, mert nem ismerjük egymást, és én sem személyeskedtem az írásomban."

  Ma egész nap ezen fogok röhögni.Kösz!”
 • 17. igazszó 2010. október 25. 10:35
  „http://www.gyor.hu/index.php?hlid=2243
  http://santakuty.blog.hu/

  Győr-Megyei Jogú Város polgármesteri hivatalának
  KOMMUNIKÁCIÓS ÉS VÁROSMARKETING CSOPORT

  Bakács László / Beosztás: Médiareferens / Telefonszám: 500- 143 / E-mail: bakacs.laszlo@gyor-ph.hu”
 • 16. igazszó 2010. október 25. 10:25
  „A HIRTV MÁR GUSZTUSTALANUL FIDESZES LETT! MILYEN ÉRDEKES, HOGY ÁLARCBAN MINDENT LEHET , AKÁR TELJESEN AZ ELLENKEZŐJÉT IS MINT EDDIG!
  Törvényt sértő az is, hogy a HIRTV győri tudosítója B A K Á C S L Á S Z L Ó, aki Győr-Megyei Jogú Város polgármesteri hivatalának, a városi média fő vezetője, hangadója! Ott is fizetésért takargatja a felszinre került, és emberséges megoldást váró gennyes gócokat , város ügyeit!
  Ez nem összeférhetetlen, nem törvényt sértő kedves ILLETÉKESEK?????? Hogy lehet ez pártatlan, és igazságon alapuló???? Bakács László a fizetését a munkaadóitól kapja, nyilván úgy is táncol, mert nemlehetne ennyire halmozott jól fizető állások birtokosa!!!”
 • 15. stewe7109 2010. október 25. 10:00
  „Fióka
  Vettem az adást, figyelem a történéseket. Köszi”
 • 14. bugyortudor 2010. október 25. 09:41
  „Hihi, természetesen lesújtott :-))”
 • 13. bugyortudor 2010. október 25. 09:39
  „Westi
  Ez érdekes megállapítás, hiszen eddig semmilyen cikkhez nem szóltam hozzá, ami politikával foglalkozik, ezért nem mindig csak azt nem értem amit a fidesz csinál, mindössze annyi, hogy most éppen ők vannak kormányon. Ugyanezt csinálta az mszp is, csupán azért volt viszonylagos nyugalom a közszférában a munkahelyeket illetően, mert ők két cikluson keresztül voltak a helyükön. Sajnos azért, mert apukám is a közszférában dolgozott, 59 évesen lett áldozata a fidesznek, nemre, korra, pártállásra való tekintet nélkül szórták az embereket. Ezért neheztelek kicsit jobban rájuk, semmi másért. Bizonyára akik az mszp idején vesztették el az állásukat, azok az mszp-re vannak kibukva. Ennyi az egész. Politikusok, megcsömörlöttem tőlük, utálom őket. Az ország, de legalábbis a környezetem nagy része így van ezzel.
  A másik részről pedig érintett vagyok a dologban, mert közlekedési cégnél dolgozom, és ha eddig csak lebegett felettünk Damoklész kardja, akkor most csúnyán lesúlytott.
  És igen, ha úgy tetszik, akkor főváros ellenes vagyok. Mellesleg az egyetlen, amit nem hiszek el, hogy a fideszesek ártatlan hamvas báránykák, de persze ugyanezt az összes politikusra értem. Azzal van csak bajom, hogy az egyik intézkedés ellentmond a másiknak. Összevonás-szétszabdalás, ugyanabban a szektorban. ????

  És kérem ne tegezzen, mert nem ismerjük egymást, és én sem személyeskedtem az írásomban.

  Üdv: B”
 • 12. fióka 2010. október 25. 09:32
  „11. stewe7109 2010.10.25. 09:21--->ezek a szerződések úgy lettek megírva,hogy esély se lehessen felmondani illetve ha mégis az államnak olyan volumenű öszeget kell majd fizetni ami irreális és elképzelhetetlen ergó folytatják az ország szétmutyizását.”
 • 11. stewe7109 2010. október 25. 09:21
  „"Nem fogunk tréfálni. (...) Ha ezeket a szerződéseket nem fogják nagyon rövid időn belül ezek a külföldi tulajdonosok úgy módosítani, hogy a város számára lényegesen kedvezőbbek legyenek, akkor egy jogászcsapat addig fogja keresni a szerződésszegéseket, amíg meg nem találja"

  Na. Végre van valami. De az a jogászcsoport ne nagyon menjen majd szélnek ha ott végeztek...”
 • 10. westi 2010. október 25. 08:50
  „bugyortudor
  Azt érted,hogy miért lopták szét a BKV-t és miért van egy halom adóssága?
  Te mindig csak azt nem érted amit a Fidesz csinál.
  A lopás az teljesen természetes volt számodra (is).”
 • 9. annobon 2010. október 25. 08:21
  „Ez nem emlékeztet a háború utáni pártállam létrejöttéhez?”
 • 8. bugyortudor 2010. október 25. 08:00
  „Természetesen BKV nem BLV :-)”
 • 7. bugyortudor 2010. október 25. 07:59
  „Ezt a BKV szétdarabolást én sem értem. Holdingot csinálnak az ország összes közlekedési vállalatából, a BLV-t meg részekre szedik? Vagyis több vezetőre van szükség? Több fideszes politikusnak vagy rokonnak van szüksége jól fizető állásra? Vagy mire jó ez? A holdingot sem nagyon fogom érteni. Budapesten fogják majd megmondani és kitalálni, hogy a jóval kevesebbet kereső győri polgárok mennyit fizessenek majd a jegyért és a bérletért? Merthogy az árak is egységesek lesznek, és biztosan nem lefelé fognak kerekíteni.
  A Kisalföld Volán szakmai részről nagyon jó kezekben van. Amiről kevesebben AKARNAK tudomást venni, hogy a város vezetése határoz meg olyan dolgokat, amit a Volánnak csak végre kell hajtani, mégis mindig a céget szidják (a buszsofőrök kiválasztása jelzem nem ide tartozik).
  Végülis valahol értem. A fővárosiak már zúgolódnának, ha egyedül nekik kéne megmenteni a BKV-t, ezért fizessen inkább az egész ország, úgy nehezebb kibogozni, hogy melyik cégbe mennyit tesznek vissza. Logika ugyan van benne, de majd meglátjuk mennyire szolgálja a mi érdekeinket is.
  B.”
 • 6. fióka 2010. október 25. 07:42
  „moderálva”
 • 5. janika 2010. október 25. 07:08
  „Jé jön a kutyára a dér? Sajnos több mint egy negyed századot késett!”
 • 4. adamasz1977 2010. október 25. 00:09
  „Madrász! Azért nem kell Állást fenttartani, hogy körmöt reszelegessen munkaidő alatt valaki:)”
 • 3. miracle 2010. október 24. 23:06
  „""Nem fogunk tréfálni. (...) Ha ezeket a szerződéseket nem fogják nagyon rövid időn belül ezek a külföldi tulajdonosok úgy módosítani, hogy a város számára lényegesen kedvezőbbek legyenek, akkor egy jogászcsapat addig fogja keresni a szerződésszegéseket, amíg meg nem találja"
  Na és mi lesz kedves Tarlós úr, ha a másik fél talál valami hiányosságot a szerződés körül? Vagy esetleg elkezdi az asztalt verni, hogy azonnal módosítani kell, de úgy, hogy nekik tetsszen (mondjuk 10x akkora legyen a profitja) ?
  Látom ragadós a Rákosi Viktor-féle kommunista módszer.”
 • 2. Madarász 2010. október 24. 22:10
  „Ja, vajon az az egy vezető nem fideszes véletlenül?

  Jó kis munkahely teremtés, mindjárt 300 munkanélküli kapásból...

  Ja és zsarolják a külföldi tulajdonosokat, ez aztán az etikus!”
21 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy autó anyósüléséről zuhant ki az Árpád hídra egy nő

Budáról Pest felé tartott az Árpád hídon az az autó, amelynek a vezető melletti, úgynevezett… Tovább olvasom