Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Tarlós: őszre rend lehet Budapest közterein

A főváros legkésőbb ősszel új rendeletet készít a hajléktalanügy megoldására és kijelölik azokat a közterületeket, ahol senki sem lakhat - közölte Tarlós István.
A főváros legkésőbb ősszel új rendeletet készít a hajléktalanügy megoldására és kijelölik azokat a közterületeket, ahol senki sem lakhat - közölte Tarlós István főpolgármester a Magyar Nemzettel.

A napilap szombati számában megjelent interjúban a főpolgármester elmondta, hogy a rendeletben tételesen felsorolják majd, hogy hol nem szabad lakni. "Ha tetszik, ha nem, visszatérünk ahhoz, hogy az aluljáróknak a gyalogos közlekedés az alapvető funkciójuk, nem más. Az alaptörvény szellemében kijelöljük azokat a helyeket, ahova szintén tilos lesz +odaköltözni+. Például metrómegállókba, a pályaudvarokra és kiemelt köztereinkre" - mondta.

"Aki pedig a hajléktalanok közül mégse fogadná el a segítséget nyújtó kezet, el fogjuk távolítani ezekről a területekről. Nem engedjük meg, hogy Augiász istállója legyen a városból!" - fogalmazott Tarlós István.

Kiemelte, hogy több mint hétszázzal növelték a szállásokon a férőhelyek számát, egészségügyi központot hoztak létre a fedélnélküliek számára, és csaknem ötszáz hajléktalant vettek fel valamilyen feladatra a közszolgáltató cégek.

Szólt arról is, hogy a Városligetet az elmúlt időszakban szinte megszállták az ideiglenes árusok, számukra a Népligetben próbálnak meg helyet keresni, ahol ellenőrzött körülmények között kínálhatnák portékáikat. Mint mondta, a zsibvásárokat jelenleg csak ideig-óráig, szintén illegális eszközökkel számolhatnák fel, de ezt egy önkormányzat sem teheti meg.

Tarlós István arról is beszélt, hogy egy éven belül a Fővárosi Csatornázási Művek is önkormányzati kézbe kerül. Részletekről nem számolt be, de mint mondta, a privatizációs szerződés még a vízművekénél is súlyosabb, megdöbbentőbb elemeket tartalmaz. Mindezzel párhuzamosan zajlanak a tárgyalások a részben szintén külföldi kézre juttatott Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft. visszaszerzéséről - olvasható a Magyar Nemzetben.

Olvasóink írták

  • 1. load 2013. augusztus 18. 17:52
    „Miért nem azt mondja, hogy: rend lesz!?
    Ő a fönök, nem vágyakoznia kellene, hanem intézkedni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Augusztus 20. - Idén száz honvédtiszt tesz esküt

Évről évre egyre több honvédtisztjelöltet avatnak az augusztus 20-ai nemzeti ünnepen. Tovább olvasom