Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Tarlós: ''leverem a szemüvegedet, és rá is ugrok''

„Ne ravaszkodj, mert leverem a szemüvegedet, és rá is ugrok" – közölte Tarlós István Szénási János MDF-es képviselővel az óbudai önkormányzat rendkívüli ülésén. Egy MSZP-s képviselő szerint Szénási másokból is hasonló érzéseket váltott ki. Tarlós ma már sajnálja hevességét.
A III. kerületi önkormányzat július 27-i rendkívüli ülésen Tarlós István polgármester több mint egy órán át illette válogatott kifejezésekkel a testület MDF-es képviselőjét, Szénási Jánost és az MDF-et. A Fidesz által támogatott főpolgármester-jelölt egy használaton kívüli terület bérbeadásáról szóló vitán vesztette el türelmét, mert azt gyanította, hogy a „sunyi" MDF-es miatt a nyilvánosság előtt félremagyarázható lenne az ügy, amit viszont ő nem vállalhat – írja az Index.

„Ide figyelj, Szénásikám, te summantottál az MDF-székházügyben is. Most elmondtad a mondandódat, újra visszatértünk az ügy tárgyalására, úgyhogy ne ravaszkodj, mert leverem a szemüvegedet, és rá is ugrok!" – fordult Szénásihoz a testület előtt a polgármester, ráadásnak le is tulkozva őt.

Később jegyzőkönyvbe mondta politikai félelmeit: „Egy fővárosi választási kampányban nekem semmi szükségem nincs, hogy a Szénási elrohanjon a férfimanöken barátaihoz, akik erotikusan exponálják magukat a választáson, és olyan nyilvánosságot produkáljanak nekem... Mert én ezt szubjektíve Szénási kollégából kinézem."

Tulok

A Népszabadság beszámolója szerint Szénási kifogásolta, hogy szerinte a kerület túl olcsón adná oda a területet egy ingatlanfejlesztő cégnek, amely 35 éven át évi tízmillió forintért bérelhetné. A következő napirend a kerületi MDF-székház sorsának rendezése volt. Tarlós ekkor vált indulatossá, amiatt, hogy éppen egy MDF-es képviselő hivatkozik az Eurocenter melletti terület hasznosításánál az önkormányzat érdekeire, miközben a párt január óta halogatja a székház adásvételi szerződésének megkötését. Ráadásul a párt tízmillió forint használati díjjal is tartozik.

Tarlós ekkor jegyzőkönyvbe diktáltatta, hogy Szénási „erőszakosan és visszatérően valótlanságot állít". Ezt követően leelvtársazta és tuloknak nevezte az MDF-es városatyát, aki szerinte „arra utazik, hogy a pártjához hasonló sunyisággal" lejárassa a polgármestert. Szénási képviselő arrogáns érveket használva mellébeszélt, ezért szakadt el nálam a cérna, pedig ritkán vesztem el a türelmem – mondta a lapnak Tarlós, majd hozzáfűzte: sajnálja, ha erős kifejezést használt volna, és elnézést kér.

Szénási képviselő megnyilatkozása képmutató és kétszínű volt, ezért a képviselők többségében is hasonló indulatokat váltott ki – mondta a Népszabadságnak Pető György MSZP-s alpolgármester, a párt helyi polgármesterjelöltje. Szénási sem a Népszabadságnak, sem az Indexnek nem nyilatkozott.

A hangfelvétel három különböző terjedelemben megtalálható az Index honlapján.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A gízai piramisokhoz költöztetik II. Ramszesz szobrát

A csütörtökről péntekre virradó éjszaka költöztetik át II. Ramszesz egyiptomi fáraó 11 méter magas… Tovább olvasom