Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 24°C Még több cikk.

Tarlós kezdeményezi a KRESZ módosítását

A főpolgármester haladéktalanul kezdeményezi a KRESZ módosítását annak érdekében, hogy azok az autók, amelyekben három ember ül, használhassák a buszsávot.
Tarlós István (Fidesz-KDNP) ezt a kezdeményezését a Budaörsi úti buszsáv megszüntetéséről tartott csütörtöki, rendkívüli sajtótájékoztatóján jelentette be. Mint mondta, nyilvánvaló műszaki hibát okoz az, hogy a buszsáv megnyitását is magában foglaló beruházás még nem készült el, a buszsávot idő előtt helyezték forgalomba, s emiatt dugók alakultak ki.

A KRESZ módosításával egyidejűleg felülvizsgálják a beruházás műszaki tartalmát is. Ezzel kapcsolatban a főpolgármester közölte: az uniós projekt műszaki tartalmának megváltoztatása azt okozhatja, hogy vissza kell fizetni a kapott 100 milliós támogatást.

A hivatal azt is vizsgálja, hogyan fordulhatott elő az idő előtti forgalomba helyezés.

Tarlós István a hozzá intézett nyílt levelekkel kapcsolatban úgy fogalmazott: a főváros vezetésének figyelembe kell vennie budapesti érdekeket, de ez nem vidékellenességet jelent, ezért az "ismertségnövelő és bátorságfejlesztő kirohanásokat" nem akarja kommentálni.

A főpolgármester kitért arra, hogy a budapesti közlekedési lámpák hangolását is felülvizsgálják, mert a lámpaprogramok sok helyen nem megfelelőek, több kereszteződésben nincsenek a lámpák egymással összehangolva.Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója a sajtótájékoztatón azt mondta: csütörtökön a déli óráktól az autósok már használhatják a Budaörsi úti buszsávot, letakarják a táblákon az erre vonatkozó jelzést, az aszfalton áthúzták a "BUSZ" feliratot, és a rendőrök is segítenek az ott közlekedőknek. Közlése szerint a beruházásnak további két eleme van: a Budaörsi út egy másik szakaszán és a Hegyalja úton is buszsávokat fognak kialakítani, de ezt már új sáv építésével. Eredetileg nem akartak P+R parkolót építeni, de most, hogy felülvizsgálják a műszaki tartalmat, ezt is figyelembe veszik.

Hozzátette: korábban nem készült forgalmi szimulációs vizsgálat, ezt most pótolni fogják. Az érintett szakaszokon olyan videós lámparendszer lesz, amely érzékeli, hogy mekkora dugó alakul ki, és ennek figyelembevételével állítja át a lámpa programját.

Olvasóink írták

 • 10. Lone_wolf.. 2011. június 03. 11:11
  „Kisgyerek! Húzzon vissza az oviba!Vezérigazgató egy ilyen kis szaros!!”
 • 9. sorok_közt 2011. június 03. 09:52
  „7!

  "Vitézi jó szakember" -Nyilván azért került ilyen fiatalon ilyen magas pozícióba és nem azért, mert Hankiss Ágnes fia...”
 • 8. oaxacaca 2011. június 03. 09:04
  „A külön sáv a legalább 3 fővel közlekedőknek kitűnő ötlet, amit már az amerikaiak meg is valósítottak jó régen. Washingtonban relatíve enyhültek a dugók reggel és este, persze ott kizárólag az arra jogosultak használják ezt a sávot. Egyetlen egy probléma van vele itthon, hogy nálunk egyszerűen nem működne. Mert azt használná boldog-boldogtalan, függetlenül az utasok számától. S ezzel nem töltené be a szerepét.:(((”
 • 7. öröksoproni 2011. június 03. 08:58
  „A buszsávra szükség van Pesten, mert iszonyú dugók tudnak kialakulni időnként. A KRESZT felesleges oktatni, minden normális szülő megtanítja a gyerekét közlekedni kb. 3 éves kortól, amikor már remélhető, hogy elkezdi megjegyezni a szabályokat. Vitézy jó szakember, jó érzéke van a problémák felismeréséhez és jó megoldási javaslatai is vannak. Nem kell bántani, csak azért mert Fideszes.”
 • 6. VargaP 2011. június 03. 06:47
  „akkor, mint az útszélre telepített műrendőr - ami a gyorshajtást hívatna gátolni . még két műutast ültetek az autóba és a fényképen az látszik hogy 3-n vagyunk. oszt jó napot”
 • 5. peet2 2011. június 02. 21:54
  „Én mint magyar kocsmáros meg kezdeményzem az ittasvetés kötelező tételét::
  Komolyan ha egy rossz döntés miatt akadály a busz sáv egyszerüen meg kell szüntetni, ennyi
  Nem egy nemzetközileg egyeztetett törvényt kellene módositani!”
 • 4. iparos 2011. június 02. 20:58
  „A kresz nem nemzetközi?”
 • 3. janika 2011. június 02. 15:55
  „Tarlós azt mikor kezdeményezi, hogy már az iskola első osztályától kezdve tantárgyként oktassák a KRESZ-t?”
 • 2. poto 2011. június 02. 15:33
  „Végre.
  Az az idióta aki ott a busz sávot kitalálta az remélem mától munkanélküli.
  Az a fiatal Vitézi FIDESZ emberke pedig előbb készítsen hatás elemzést mint festegesse a sávokat.”
 • 1. bojtár 2011. június 02. 14:56
  „Tarlós úrnak javaslom izraelbe a becses hazájában kezdeményezzen valamit.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagy Anna is évet értékelt: Türelmet kér még a kormány

Gyakorlatilag a családról és a munkáról szólt az elmúlt egy év kormányzása, szinte az összes… Tovább olvasom