Kisalföld logö

2017. 03. 28. kedd - Gedeon, Johanna 2°C | 18°C Még több cikk.

Tarlós István vizsgálatot rendelt el egy 28 éves férfi halála miatt

Tarlós István (Fidesz-KDNP) főpolgármester felkérte egészségügyért felelős helyettesét, Szentes Tamást, hogy vizsgálják ki, miként halhatott meg egy 28 éves zsámboki férfi, miközben három nap alatt többször is megvizsgálták két fővárosi fenntartású kórházban.

Szűcs Somlyó Mária, a főpolgármesteri hivatal kommunikációs igazgatójának pénteken az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a vizsgálatok eredményét nyilvánosságra hozzák, ha orvosi mulasztás történt, úgy a kórházaknak vállalnia kell a felelősséget.

Az MTV Híradó műsora csütörtökön arról számolt be, hogy különös körülmények között halt meg két hete egy 28 éves autista férfi. A torka fájt, két napig jártak vele kórházról kórházra a szülei, de mindenhonnan hazaküldték. Az egyik kórházból, állítják szülők, gyakorlatilag elzavarták őket, egy másikban, ahol végül a fiú meghalt, éjszakára az ágyhoz kötözték, és állítólag egyszer fel is pofozták.

A boncolási jegyzőkönyvben az áll, hogy a fiú halálát keringési elégtelenség és egy fekély okozta, amit a torkán találtak. A család ügyvédje szerint orvosi műhiba történhetett. Az MTV megkereste az érintett kórházakat, de egyik sem nyilatkozott. A TV2 Tények című műsorának pénteki beszámolója szerint a férfi húsvétvasárnap lett rosszul, kihívták az ügyeletet, akkor injekciót adtak be neki, de ez nem segített. Ez után a Bajcsy-Zsilinszky Kórházba került, ahol megvizsgálták, majd továbbküldték a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházba.

Mivel oda a férfi szüleivel nem tudott elmenni, másnap a kőbányai úti egészségházba vitték, ahol bár adtak neki gyógyszert, azt már nem tudta lenyelni. Emiatt újra a Bajcsy-Zsilinszky Kórházba mentek, de onnan hazaküldték őket azzal, hogy itassák a férfit. Ugyanezen a napon délután újra kihívták az ügyeletet, akik a kistarcsai Flór Ferenc kórházba irányították, ahol - a Tények szerint - ki akarta tépni magából az infúziót, ezért kikötözték. A férfi végül a Flór Ferenc Kórházban halt meg április 27-én este.

Olvasóink írták

  • 2. Bo9903 2011. május 14. 15:26
    „Pikulics, teljes mértékben igazad van. Nem kéne ide az a rohadt szuperszárny, rá lehetne fordítani a meglevő, működő épületekre. Majd szép látvány lesz a szuperszárny, körülötte meg a romvár..... Deszkalapos ágyban sajna én is feküdtem a kórházban, mire hazaértem 3 nap után, alig bírtam menni, mert kikészült mindenem a pocsék ágytól... a WC-ket meg azt már nem is mondom, hogy milyen. A győri kórházban X osztályon a személyzeti WC is olyan, mint a h... ányadék. Takarítónők itt -ott a kanyarban, a csempe egy csomó helyen lepotyogva.... úgy néz ki a győri kórház is, mint a c..ar. Úgy ahogy van, le van durranva. A fiatalaembert pedig sajnálom... azért így meghalni.... részvétem a családnak.... amúgy nálunk amúgy is divat a beteget továbbküldözgetni.. sajnos.”
  • 1. Pikulics 2011. május 14. 07:42
    „Az egészségügyben rémes állapotok uralkodnak, mindez régóta. Mindegyik kergekóros miniszter Célokat tüzött ki magaelé, a nemtudását buzgó szorgalommal párositva. A paraszolvencia miatt az orvosok acsarkodnak egymásra, döntéseket halogatnak. A fönökök uj csodaszárnyban gondolkodnak, miközben a WC-k állapota türhetetlen, a frissen mütött beteget a zuhanyozóban koszos és penészes (steril!) függöny fogadja, majd mehet vissza a deszkalappal kibélelt kórházi ágyba. Lassan az a csoda, ha meggyógyul valaki!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jobbik: a Fidesz ˝egzisztenciális vágóhídra˝ küldi magyar családok tízezreit

A Jobbik szerint a Fidesz a korkedvezményes nyugdíjak megszüntetésével "egzisztenciális vágóhídra"… Tovább olvasom