Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Tarlós István: összevonhatják az állatkertet és a Vidám Parkot

Valószínűleg összevonják a fővárosi állatkertet és a Vidám Parkot, az utóbbit pedig onnan szervezik majd ki, mert el akarják kerülni annak felszámolását - mondta Tarlós István Budapest főpolgármestere az InfoRádió Aréna című műsorában hétfőn.
A főpolgármester hozzátette: heteken belül elkészülhet az állatkert bővítésének koncepciója, és a kérdés még ebben az évben visszakerülhet Fővárosi Közgyűlés elé. Tarlós István emlékeztetett arra, hogy csak az állatkert üzemeltetése tartozik az önkormányzat feladatai közé.

A Fővárosi Vízművek visszavásárlása megszünteti a korábbi nagymértékű kiszolgáltatottságot, a főváros jelenleg nem gondolkodik a vízdíjak emelésen - mondta a főpolgármester. Tarlós István szerint a Fővárosi Vízműveknek a jövőben - a többi fővárosi tulajdonú közműcéghez hasonlóan - a Budapesti Városüzemeltetési Központ közvetlen felügyelete alatt kell majd működnie.

A busztenderrel kapcsolatban a főpolgármester azt mondta, nem az a megoldás, ha tovább apasztják a BKV forrásait, miközben például a 3-as metró járműveinek lecserélése balesetvédelmi szempontból sokkal sürgősebb lenne.

Tarlós István szerint György István főpolgármester-helyettes rosszul ítéli meg ezt a helyzetet, Vitézy Dávidnak a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatójának pedig "nem az a dolga, hogy kritikát gyakoroljon, hanem az, hogy a közgyűlés döntéseit" és "a fővárosi önkormányzat akaratát" hajtsa végre. Ha nem így tesz, "annak előbb-utóbb valamilyen következménye lehet" - tette hozzá.

A fővárosi közösségi közlekedés kérdése a választások szempontjából is döntő fontosságú lehet - közölte a főpolgármester. A város, a kormány érdeke és a józan ész is azt diktálja, hogy ezt a tendereztetést addig ne támogassák, amíg a kormány nem dönt a fővárosi tömegközlekedés jövő évi támogatásáról. A főpolgármester szerint "nyilatkozatháború" helyett együttműködésre lenne szükség a fővárosban.

Tarlós István üdvözölte az önkormányzati adósságrendezésről szóló kormányzati döntést, amely nélkül elképzelhetetlennek tartaná a jövő évi büdzsé elkészítését.
A főpolgármester szerint a fővárosi közigazgatás infrastruktúrája hosszú távon a jelenlegi formájában nem tartható fenn, mert így 24 akarat érvényesül, a főváros közös érdekeinek rovására.

Olvasóink írták

 • 9. embertelen 2012. november 06. 11:18
  „Szerintem a fővárosi fidesz frakciót is hozzájuk csatolhatnák.”
 • 8. kerteszb 2012. november 06. 10:30
  „Az összevonás után Jurassic Park lesz belőle.”
 • 7. SPS 2012. november 06. 10:24
  „6. nága 2012.11.06. 10:17

  Bocs´, de szerintem mindenki érti miről szól a hír és az is lehet, hogy helyes is a döntés, de álmodozni azért még szabad, ugye?!..., vagy már azt sem?”
 • 6. nága 2012. november 06. 10:17
  „Úgy látszik egyesek nem tudták értelmezni a cikk első mondatát: az állatkertet és a Vidám Parkot előbb összevonják és azután kiszervezik onnan a Vidám Parkot, vagyis a Vidám Parkot máshová helyezik vagy végleg megszüntetik. Hajrá állatkert! Ott tényleg szűk már a hely, de nagyon értékes, tudományos munka is folyik!! A Vidám Park pedig egy elavult bóvli gyermeteg pénznyelő csupán!”
 • 5. SPS 2012. november 06. 09:36
  „Tehát összevonják: Az Állatkertet a Vidám Parkkal,... a Parlamenttel, a Nagycirkusszal, már csak a Csillagbörtön hiányzik a sorból...”
 • 4. Köszörűs 2012. november 06. 09:16
  „A Nagycirkuszt!”
 • 3. Goldmund 2012. november 06. 08:35
  „2. SPS 2012.11.06. 08:03

  Pont erre gondoltam én is!
  :-))))))))))))”
 • 2. SPS 2012. november 06. 08:03
  „... és a Parlamentet.
  Vagy az már megtörtént?”
 • 1. miracle 2012. november 06. 07:22
  „Na az nagy élmény lesz, ha a csúszda az oroszlánketrecben fog végződni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A KENÓ hétfői nyerőszámai

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a november 5-i KENÓ-játékban a következő számokat… Tovább olvasom