Kisalföld logö

2018. 07. 22. vasárnap - Magdolna 19°C | 27°C Még több cikk.

Tárlatvezető készülékeket vásárolt a város

Több mint egymillió forinttal támogatja Sopron a Soproni Múzeumot. Az összegből a bevezetett hétfői nyitva tartás közterheit és tíz darab tárlatvezető készülék beszerzését fedezi a város.
Több területen is együttműködéséről biztosította Sopron önkormányzata a Soproni Múzeumot. Az intézmény élére május elsejével Tóth Imrét nevezték ki, aki a kinevezését követő első napokban felvette a kapcsolatot a város vezetésével, hogy anyagi támogatást kérjen a megyei fenntartású Soproni Múzeum számára. – A Tűztorony és az ahhoz kapcsolódó kiállítás hétfői nyitva tartásának lehetővé tételének közterheit átvállalja a város – fogalmazott Kalmár István alpolgármester, majd hozzátette, ezzel új lendületet vett a város és az intézmény együttműködése. – Segítséget nyújtottunk továbbá tíz darab tárlatvezető készülék beszerzésében, melyek közel nyolcszázezer forintos kiadást jelentettek. Ezeket a későbbiekben a múzeumban lehet kibérelni.
– Vélhetően élményszerűbbé válik a tárlatlátogatás az új készülékekkel – tette hozzá Tóth Imre. – Jelenleg a magyaron kívül német és angol nyelven folyik az idegenvezetés, de tervezzük a francia és az olasz nyelvvel való bővítést, valamint azt, hogy a különböző korcsopor-

tok különböző stílusú szöveget választhassanak a készülék segítségével.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szépítő fűszerek

Zsálya, kakukkfű, rozmaring, menta. Az illatos zöldfűszerek a konyhánkban már kivívták méltó… Tovább olvasom