Kisalföld logö

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 10°C | 18°C Még több cikk.

Tapolcai kórház: még nem kért működési engedélyt

Még nem kért működési engedélyt a tapolcai kórházat és rendelőintézetet május 1-jétől ideiglenesen üzemeltető helyi önkormányzati cég, a Tapolcai Kórház Nonprofit Kft.

Császár László, Tapolca fideszes polgármestere a múlt pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy az önkormányzat által létrehozott kft. május első munkanapján, 3-án megkéri a kórház működtetésére az engedélyt. Bujdosó László szerint nem sürgető a helyzet, a betegellátás és -beutalás zavartalan, s információi szerint a héten bizonyosan megérkezik hozzá a kft. kérelme.

A főorvos elmondta: mivel Tapolcán változatlanok a személyi és a tárgyi feltételek, egyszerűbb az eljárás, s ha a kérelem ezen a héten megérkezik, akkor a jövő héten bizonyosan kiadhatja az engedélyt a kft.-nek. A regionális tiszti főorvos rámutatott arra is, hogy az Országos Egészségbiztosítási Pénztár változatlanul finanszírozza a tapolcai kórházban a betegellátást.

Bujdosó László hangsúlyozta: érvényben van még a szakminiszter által a múlt pénteken elrendelt egészségügyi katasztrófahelyzet, amely éppen azt biztosította, hogy a 191 ágyas tapolcai kórház betegei május 1. után se maradjanak ellátatlanul, ha adott ideig nincs is működtetője az intézménynek.

A kórházat korábban működtető Medisyst Kft. engedélye ugyanis pénteken éjfélkor lejárt, az új szolgáltatónak, a Tapolcai Kórház Nonprofit Kft.-nek pedig még nem volt - és a fentiekből kitűnően jelenleg sincs - erre jogosítványa. A miniszter által elrendelt "különleges helyzet" a visszavonásig, azaz addig érvényes, amíg nem lesz állandó működési engedélye az új szolgáltatónak - tájékoztatott Bujdosó László, hangsúlyozva, hogy szerinte ez két héten belül rendeződik.

A regionális tiszti főorvos elmondta: a kórház ingó és ingatlan vagyonára zárlatot rendelt el, s jelenleg zajlik a leltározás. Május 1-jétől az intézményt Flórián Csaba főorvos vezeti, aki a Medisyst Kft. előtti időszakban több évig a kórház igazgatója volt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baka: aggasztóak a bírákat ért minősíthetetlen támadások

Aggasztóak a bírákat ért minősíthetetlen támadások - mondta Baka András hétfőn, a Fővárosi Bíróság… Tovább olvasom