Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Táncos a házban (The Dancer Upstairs)

A cselekmény Dél-Amerikába repít minket, ahol igen forró a helyzet: terroristák puccsot hajtanak végre és az állam a káosz szélére sodródik. Az események hátterében egy "próféta", Ezequiel áll, akit a rendőr Agustin Rejasnak kellene kézre keríteni. A feladat nem egyszerű, ráadásul a nyomozást több "rosszfiú" is akadályozza.
rendező: John Malkovich

forgatókönyvíró: Nicholas Shakespeare
operatőr: José Luis Alcaine
díszlettervező: Pierre-François Limbosch
jelmeztervező: Sabine Daigeler
zene: Alberto Iglesias, Pedro Malgheas
producer: John Malkovich
látványtervező: Pierre-François Limbosch
vágó: Mario Battistel

szereplő(k):
Javier Bardem (Rejas)
Laura Morante (Yolanda)
Juan Diego Botto (Sucre)
Elvira Mínguez (Llosa)
Alexandra Lencastre (Sylvina)
Luis Miguel Cintra (Calderon)
Xabier Elorriaga (Pascual)
Wolframio Sinué (Santiago)

A film sztorija

Dél - Amerikában járunk, ahol egy terroristák által szervezett puccs következtében az ország az összeomlás szélére kerül. Az idealista rendőr, Agustin Rejas (Javier Bardem) azt a feladatot kapja, hogy kerítse kézre az akciót szervező, Ezequiel nevű gerillát. Rejas - aki korábban ügyvédként dolgozott - korrupt feletteseivel ellentétben hisz a törvény szavában, életét arra tette fel, hogy harcoljon az igazságtalanság ellen. Éjt nappallá téve üldözi a gerillavezért, nyomon követve a merényleteket, amelyeket az anarchista a jelenlegi hatalom elleni harca során hajt végre.
Mikor Ezequiel támadásaira a rendőrség hasonló kegyetlenséggel lép fel, az országban valósággal kitör a tömeghisztéria. A káosz közepén Rejas egyetlen támasza és bizalmasa lánya gyönyörű balettanárnője, Yolanda (Laura Morante), akiről azonban hamarosan kiderül, hogy többet tud a forradalmárról, mint állítja...

A Táncos a házban Nicholas Shakespeare azonos című, világhírű regényét dolgozza fel.  www.port.hu

Kritikák

Port.hu - Efes -

"Az izgalmas történet szakít a mostanság uralkodó sátáni terroristavezér-
képpel, Ezequiel filozófiaprofesszor, táncol, eszik, alszik, mint minden rendes ember, tőlük csupán a céljai, és az ahhoz vezető út brutalitása különböztetik meg.

Rejas, a rendőr (Javier Bardem Oscar-jelölt higgadt alakítása) támaszát Yolandában (Laura Morante) leli meg, nem sejtve, ki lakik a nő fölött. Egyszóval, a terrorizmus nem a Sátán műve, követői nem földöntúli lények, hozzánk hasonló emberek, csak (esetleg) más célokkal, más eszközökkel, mint mi. A harc pedig épp ezért lehetséges, és épp ezért nehéz is. Nem szólunk a témát színesítendő a sajátos dél-amerikai politikai képződményről, a katonai juntákról, a kábítószerkartellekről, az indián őslakosságot érő hátrányos megkülönböztetésekről, ennyiből is érzékelni lehet a téma súlyát."
A teljes cikk

mozinet.hu - Prot

"A rendező érezhetően nem találta az arany középutat: az elképzelés viszonylag jó, ügyel a részletekre, de pont ezek miatt nem képes a megfelelő feszültségre koncentrálni, így a produkció rövid úton totális unalomba fullad. Néha-néha egy újabb szál, egy izgalmasabb vagy véresebb merénylet kizökkent az érdektelenségből, de egy idő után ez édeskevéssé válik és csak a végefőcímet várjuk. A kellemetlen üresjáratokon az egyébként elfogadható színészi alakítások sem tudnak javítani, a végére már semmi nem menti meg a saját súlya alatt összerogyó filmet.

John Malkovich bizony igen nagy fába vágta a fejszéjét. Az eredmény elszomorító, de kétségtelen, hogy több tapasztalattal rendelkező rendezőknek is beletörhetett volna a bicskája a próbálkozásba."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kovács Kati-koncert

Győr. A Kovács Margit Általános Művelődési Központ (Répce utca 2.) hazánk uniós csatlakozásának… Tovább olvasom