Kisalföld logö

2017. 02. 23. csütörtök - Alfréd 5°C | 13°C Még több cikk.

Tanártovábbképzés: multimédiás tananyagok használata

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) a 2014-es Holokauszt Emlékév kormányzati programjaihoz kapcsolódva, a Zachor Alapítvány a Társadalmi Emlékezetért civil oktatási szervezettel és a Dél-Kaliforniai Egyetem (USC) Soá Alapítványával együttműködve – az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával – egynapos pedagógusképzéseket szervez mintegy 120 tanár részére, vidéki és határon túli nagyvárosokban és Budapesten.
Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) együttműködve a Zachor Alapítvány a Társadalmi Emlékezetért civil oktatási szervezet a Dél-Kaliforniai Egyetem (USC) Soá Alapítvánnyal – az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával – és a soproni Fáy András Közgazdasági Szakközépiskolával, a magyarországi Holokauszt Emlékév alkalmából egynapos képzést szervez általános iskola felső tagozatán és középiskolában tanító kollégák, tananyagfejlesztők, oktatási szakemberek, kollégiumi tanárok, tehetség-gondozó programokban dolgozók, ifjúságvédelmi felelősök számára.

A képzés témája

A Soá Alapítvány videó-interjúiból készült multimédiás oktatási anyagok tanórai és iskolán kívüli felhasználási lehetőségei, a videó-interjúkkal való oktatás pedagógiai módszertana. A program célja, hogy a tananyagokat, azok pedagógia módszertanát megismertetve segítséget nyújtsanak a kollégáknak a holokausztról és az előítéletekről való oktatásban. Személyes történeteket feldolgozó multimédiás anyagok tanórai feldolgozási lehetőségeit mutatják be, és az IWitness online oktatási platform használatában rejlő pedagógiai lehetőségeket is.

Tematika

A Soá Alapítvány, a Vizuális Történelmi Archívum és az interjúk bemutatása; Szociálpszichológiai és pedagógiai megfontolások; A videó interjúk használata: célok, lehetőségek, sajátosságok, felelősségek; Tananyagok bemutatása, eddigi tapasztalatok, jó gyakorlatok; IWitness online oktatási platform; Reflexiók, programzárás.
A képzésen való részvétel ingyenes, a résztvevők esetleges utazási költségeit visszatérítik, a képzés napjára étkezést biztosítanak.

Helyszín: Sopron, Fáy András Közgazdasági Szakközépiskola (Sopron, Teleki Pál utca 26.).
Időpont: 2014. március 10. (hétfő) 10-17 óra

Jelentkezés

Az alábbi linken található adatlap kitöltésével és elküldésével (a Submit gomb megnyomásával)

További információ

Farkas Kinga Ágnes, agnesfarkaskinga@gmail.com; Szőnyi Andrea andrea.szonyi@gmail.com, 1/329-3190, 20/383-4040; Hirmondó Ágnes hirmondo.agnes@ofi.hu, 1/235-7212.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ütött a Föld Órája!

Jelenleg 1,5 Földre lenne szükség az emberiség szükségleteinek kielégítéséhez, ha nem változtatunk,… Tovább olvasom