Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Tanárok koncertje

A csornai Kerényi György Állami Zeneiskola és a Dunaszerdahelyi Művészeti Alapiskola közös tanári hangversenyt tartott a premontrei rendház dísztermében. A tanári hangversenynek már hagyománya van Csornán, viszont közös koncertet az elmúlt hétvégén rendeztek először a városban.

– Azért szervezünk minden évben tanári hangversenyt, mert úgy gondoljuk, hogy ez nemcsak nekünk fontos, hanem a gyermekeknek, a szülőknek és reméljük, hogy a város zeneszerető polgárainak is – mondta dr. Zsenák Ferencné a házigazdák részéről. – Erre mindig nagy örömmel készülünk, bár nem a muzsikálás a főprofilunk, hanem elsősorban a nevelő-oktató munka. 1999 óta vagyunk kapcsolatban a Dunaszerdahelyi Művészeti Alapiskolával és eddig is voltak közös rendezvényeink, de a tanárok most muzsikáltak együtt először Csornán, s ez óriási dolog.
– Tavaly rendeztünk egy közös diákhangversenyt és arról beszélgettünk, hogy érdemes lenne szervezni egy közös tanári koncertet is – fűzte hozzá Lipcsei Ildikó. – Akkor el is határoztuk, hogy megpróbáljuk. El kell mondanom, hogy néhány hete Dunaszerdahelyen, a zenei napok keretében, népes közönség előtt már megrendeztük ezt a hangversenyt, amelynek rendkívül jó a visszhangja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szociális ruhavásár

A Magyar Vöröskereszt kapuvári szervezete ma reggel kilenc és délután négy óra között szociális… Tovább olvasom