Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Támogatást kapnak a Rotary klubtól

Úgynevezett „golyófürdő” vásárlásához kapott százötvenezer forintos támogatást a soproni Pedagógiai Szakszolgálati Központ a Rotary Club Soprontól. Az eszközt a pszichológusok és fejlesztőpedagógusok a túlzott mozgékonysággal és impulzivitással küzdő gyerekek terápiájának részeként fogják használni.

– A hiperaktivitás nem egyszerűen azt jelenti, hogy a kisgyerek többet mozog, mint a kortársai, hanem azt, hogy rendezetlenül, nem a megfelelő helyen, időben és módon mozog – mondta el Egedi Cecília, a központ igazgatója. – E problémakörhöz tartozhat, hogy e gyerekek számára a dolgok zöme kevésbé érdekes, és csak akkor képesek tartósan figyelni, ha az ingerek változatosak. Számos vizsgálat igazolja, hogy ilyen esetekben az idegrendszer működésével van probléma, ezért az érzékelést, észlelést, mozgáskoordinációt, egyensúlyozást, továbbá az ingerek integrációját fejlesztő foglalkozások jótékony hatásúak.
A golyófürdő gazdag, főleg tapintásos-mozgásos érzékelési tapasztalatot nyújt a gyerekeknek, amelyet a testséma építésében hasznosítanak, ez pedig a mozgás összerendezésében támogatja őket. Nem elhanyagolható a golyófürdő relaxációs hatása sem.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mikor kezdi a karácsonyi készülődést?

Tovább olvasom