Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Támogatás vagy elvonás?

A legnehezebb helyzetben lévők támogatását, illetve a modernizációt, az ország hosszú távú fejlesztésének megalapozását emelte ki Kovács László, a szocialista párt elnöke a jövő évi költségvetés előkészítéséről szóló sajtótájékoztatón.
A kormányprogram teljesítése időarányosan halad, a szociális fordulat még ennél előbbre is tart – tette hozzá. „A reálbérek a Medgyessy-kormány első évében 22 százalékkal emelkedtek, ugyanakkor a négy évre szóló kormányprogramban összesen 25 százalékot ígértünk" – mutatott rá.

Kiss Péter kancelláriaminiszter a 2004-es költségvetési egyeztetésekről szólva azt hangsúlyozta, sikerült megteremteni az összhangot a gazdaság hosszú távú működőképessége, versenyképessége és a jóléti intézkedések reálértékének megszilárdítása között. „Az idei 4,8 százalékos költségvetési hiányt jövőre 3,8 százalékra, 2005-re pedig újabb 1 százalékkal akarjuk csökkenteni, így a korábban tervezett 2006 helyett már egy évvel korábban elérjük azt a szintet, amely az euró 2008. január 1-jei magyarországi bevezetéséhez szintén szükséges" – közölte Kiss Péter.

Kovács László arról beszélt, a szociális fordulat ütemének gátat szab az előző kormánytól örökölt helyzet, amelynek többek között része, hogy a kormányváltáskor a költségvetési hiány a tervezettnél 700 milliárd forinttal nagyobb volt.

Az MSZP-frakció az 53. heti nyugdíj kifizetése, valamint az első lakáshoz jutó fiatal családok adókedvezménye ügyében további szakmai egyeztetést lát szükségesnek a kormánnyal – mondta Lendvai Ildikó frakcióvezető.

(mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Foglalkoztatás és jövedelmek

A gazdaságilag aktív népesságnek (foglalkoztatottak és munkanélküliek) az katív korú népességhez… Tovább olvasom