Kisalföld logö

2016. 12. 09. péntek - Natália -4°C | 7°C

Támadnak a trükkös tolvajok

Bimbózó üzletággá nőtte ki magát az elmúlt években a főként idősek sérelmére elkövetett úgynevezett trükkös lopás műfaja.
A Magyar Nemzet hétfői cikke ismerteti: az Országos Rendőr-főkapitányságtól (ORFK) kapott adatok szerint a 2013. július és december közötti időszakban országszerte 281 trükkös lopást regisztráltak. A naiv, védtelen áldozatokat úgy csapják be, hogy a betörő magánszemélyként segítséget kér vagy közüzemi szolgáltató munkatársának adja ki magát.

A trükkös és besurranó elkövetők célja a pénz és a könnyen mozdítható értéktárgyak megszerzése. Az áldozatok az esetek jelentős részében hatvan év feletti, egyedül élő idős emberek. Az elkövetők az értékek megszerzéséért ritkán alkalmaznak erőszakot, ez elsősorban akkor jellemző, ha lebuknak, vagy ha az áldozat ellenáll.

Az idősek áldozattá válásának megelőzésére több országos program működik, valamint az Áldozatsegítő Szolgálat is támogatást nyújt a sértetteknek - írja az újság.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Látogatóbarát fejlesztésekkel nagyobb vizualitás a Szolnoki Képtárban

A látogatók eligazodását, kalauzolását segítő audiovizuális fejlesztések és a kiállítótermek felújítását szolgáló munkálatok fejeződtek be a Szolnoki Képtárban. Tovább olvasom