Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 23°C Még több cikk.

Talajszennyezés-mentesítés Egerben uniós támogatással

Mintegy ötvenmillió forintot nyert Eger az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) Környezet és Energia Operatív Programjának keretében (KEOP) a település déli iparterületén a talajszennyezés mentesítés előkészítésére.
Kocka József közölte: a teljes kármentesítés 1 milliárd forintot igényel és várhatóan 2015-re fejeződik be. A munkálatok előkészítésével a támogatásnak köszönhetően 2011-re végeznek - tette hozzá. Mint elmondta: az ingatlanon évekkel ezelőtt talaj- és talajvíz szennyezést tártak fel a szakemberek. Ugyanakkor a több éven át tartó vizsgálatok után az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság sem tudta megállapítani a szennyeződés okozóját, így a terület korábbi tulajdonosát,

Eger önkormányzatát kötelezte a kármentesítésre. A munkálatok finanszírozására az önkormányzat 100 százalékos támogatási igénnyel pályázatot nyújtott be. A szóvivő elmondta: az elnyert összeg a kármentesítés előkészítésére használható fel. Ezen belül készül egy próbavizsgálat az alkalmazandó tisztítási technológia tesztelésére, ennek alapján pedig elkészül a műszaki beavatkozási terv. A program része a második forduló projektdokumentációjának kidolgozása is - mondta.

Az előkészítési szakasz 2011. végén zárul le. A pályázat második fordulójának pozitív elbírálása esetén 2012-ben kezdődhet meg a tényleges kármentesítés, amely előre láthatóan 2015-ben fejeződik be - mondta Kocka József.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A nevetés iskolája - Bemutató a Jászai Mari Színházban

Ókori történet modern köntösben: A nevetés iskolája (Amphitryon) című Moliere-komédiát mutatja be… Tovább olvasom