Kisalföld logö

2017. 02. 21. kedd - Eleonóra 2°C | 9°C Még több cikk.

Takarítás árvíz után

Az ár visszahúzódása után hétfőn megkezdődött Győrben a közterületek takarítása, fertőtlenítése. A burkolt felületek takarításával kezdte meg az árvíz utáni helyreállítást a Győri Kommunális Szolgáltató Kft. (Komszol).

– Amint a Móricz Zsigmond rakpartról visszahúzódott a víz, azonnal nekiláttunk a munkáknak. Ezt a munkát esőben ideális végezni, mivel a felázott iszapot a tizenöt bár nyomású víz mintegy felgörgeti és maga előtt görgeti – magyarázta Kovács Barnabás, a cég ügyvezető igazgatója. A cégvezető elmondta: a takarítással párhuzamosan a készenlétbe helyezett homokzsákok kiürítését, kiszárítását és összerakását végzik. Ezenkívül több helyen folyamatosan emelik vissza a Rába-ártérbe a vizet, ami a fenéknyomás miatt elöntötte a kerteket.
– A Radó-szigeten a parkfelület rendbetételét kezdtük el. A szilárd burkolatokat és berendezési tárgyakat mossuk, fertőtlenítjük. A füvet átgereblyézzük, a lerakódott iszapot fölszaggatjuk, így újra kizöldül a felület – folytatta Kovács Barnabás.
Az ár sok hordalékot halmozott fel, amit a Komszol emberei csónakból elszabadítottak az apadás megindulásakor, így a víz továbbvitte egy részét. – Ami itt maradt, folyamatosan összeszedjük. Az árvíz elvonulása után biológiai szúnyogirtást végzünk, hogy a lárvák ne fejlődjenek ki – mondta el az igazgató.
A tisztiorvosi szolgálat folyamatosan vizsgálja a parkolókat, mielőtt a Komszol átadná a helyet az autósoknak. A társaság arra kéri a gépkocsivezetőket, hogy a kárelhárítási munkálatok teljes befejezéséig ne parkoljanak a Móricz Zsigmond alsó rakparton és a Petőfi híd melletti területen.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szoros küzdelemre számított a választáson?

Tovább olvasom