Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Tagadnak a vádlottak

Tagadta bűnösségét a 2004. márciusi madridi robbantások ötödik és hatodik vádlottja is hétfőn, akárcsak előttük négy másik társuk.
A szíriai Bászel Galjúnt azzal vádolják, hogy ő volt az egyik, aki elhelyezte a pokolgépeket, illetve hogy ő volt a 191 halálos áldozatot követelő, 1824 ember sebesülését okozó, összehangolt robbantássorozat egyik kitervelője. A 26 éves vádlott azt állította a tárgyaláson, hogy számítógéppel manipulálták azt a fényképet, amelyen egy szemtanú felismerni vélte őt. Tagadta, hogy járt volna a Madrid külvárosában lévő Leganesben abban a rendőrség által 2004. április 3-án ostromlott lakásban, ahol a merényletek hét feltételezett elkövetője felrobbantotta magát. Arra a kérdésre, hogy miként találhatták meg az ő DNS-ének nyomait egy, a lakásban fellelt sapkán, azt felelte, hogy akkor éppen barátja, az öngyilkosok egyike viselte. Arra sem tudott meggyőző választ adni, hogyan került ebbe a lakásba az a mobiltelefon, amelyet akkoriban rendszeresen használt és amelyet a merénylet egy másik feltételezett elkövetője adott kölcsön ne ki.
Az előtte meghallgatott vádlott, Dzsamel Zugam a korábban meghallgatott másik három feltételezett értelmi szerzőhöz hasonlóan szintén tagadta, hogy részt vett volna a merényletekben. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hiányzik önnek az igazi tél?

Tovább olvasom