Kisalföld logö

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 10°C Még több cikk.

Tagadnak a romák elleni támadássorozat gyanúsítottjai

Mind a négy gyanúsított tagadja a romák elleni, hat halálos áldozatot követelő támadássorozat elkövetését.

A Budakörnyéki Bíróság szeptember 23-áig rendelte el a Debrecenben péntekre virradóra elfogott négy férfi elleni kényszerintézkedést, amely ellen hárman fellebbeztek - tájékoztatta az MTI tudósítóját két gyanúsított ügyvédje, közvetlenül az előzetes letartóztatásukat elrendelő bírósági tárgyalást követően vasárnap kora délután.

Lőrincz Márton, a 30 éves P. Zs meghatalmazott védője az MTI-nek azt mondta: védencét egy rendbeli emberöléssel és több rendbeli emberölés kísérletével gyanúsítják, többek között a galgagyörki támadással.

Ruzsbaczy Nóra, a 42 éves K. Árpád kirendelt védőjének tájékoztatása szerint ügyfelét emberöléssel gyanúsítják, de mindegyik gyanúsított tagadta a bűncselekmény elkövetését.
A négy férfit rohamsisakos, gépfegyveres kommandósok kísérték a bíróságra vasárnap délelőtt. A gyanúsítottak fején kámzsa volt, és golyóálló mellényt viseltek.

Olvasóink írták

60 hozzászólás
 • 60. load 2009. augusztus 25. 21:28
  „57. PaPa
  Melyik mondatára gondolsz, mert - szerintem - nem írt ilyet?”
 • 59. AranyKözépút 2009. augusztus 24. 07:40
  „Amugy Kaiser Ede is tagadott..mégis leült..szóval mindegyis.
  Másrészt elkeserítő, hogy a rendőrség már minden jogi alap nélkül beront magánterületekre...
  Vagyis lehet, hogy van jogi alap, de tojik rá, hogy ügyeljen a jogszerűségre...”
 • 58. gamergabor 2009. augusztus 24. 07:03
  „56.aha valami van benne bár én akkro szeretem őket ha kilóméterekre vannak.
  külömbenis msto volt a helyi kisfaluban is egy futtatás a cigók megkergettek egy gyereket a kukoricásban!”
 • 57. PaPa 2009. augusztus 24. 06:48
  „52 "senechal" hogyan gondolja vagy kire gondolt mikor azt írta, hogy a civileknek kell a Baross úton lévő szemetek kitakarítását elvégezni?”
 • 56. a.h.a. 2009. augusztus 24. 04:56
  „Mindenki csak addig szereti a cigányokat amíg nem az ő szomszédjában laknak!”
 • 55. elemér 2009. augusztus 24. 02:02
  „Nincs itt semmi csodálkozni való, mert statisztikailag minden harmadik vagy negyedik ember agybajos és csóro Mo.-n.”
 • 54. rivotril2mg 2009. augusztus 24. 00:34
  „moderálva off”
 • 53. GROUCH 2009. augusztus 24. 00:12
  „moderálva sértő”
 • 52. senechal 2009. augusztus 23. 23:59
  „Sahin ! Nem t´om ki vagy, de a lényegen nem alakít semmit, akár ki is vagy.
  Érveket ! Ne cikiződést !
  .... A mély előítéleteket valló ember gyakorlatilag immunis mindenféle információval szemben, amely ellentétes gondosan ápolt sztereotípiáival ... .
  Hatékony rendőrség és igazságszolgáltatás, tevőleges helyi hatalom, társadalmi összefogás képes a Baross utat biztonságossá tenni. Gyalázat, ha a bűnözés tönkreteszi a viszonyainkat. Ám ennek a visszaszorítása nem önjelölt halálosztók dolga.
  Gyülölet és erőszak nem teremt békét - ezt te is tudod jól.”
 • 51. Sahin 2009. augusztus 23. 23:11
  „A többi csak hablaty, bla bla, hablaty, és bla bla.

  Menj végig előítéletesség és félelem nélkül a Baross úton, Kossuth utcán, Bán Aladár úton (ez csak Győrre vonatkozióan) egy kora esti időpontban, ott nem ér ám semmit a Rózsa dombról íródott szociológiai hablaty.

  "Álszentizmus"”
 • 50. Sahin 2009. augusztus 23. 23:01
  „"Előítéletes személyiség.
  Az ember hajlamos arra, hogy agresszivitását bűnbakokra helyezze át"

  Ez azért van mert cigány vagyok?”
 • 49. senechal 2009. augusztus 23. 22:54
  „Sahin jóccakát ! Szunyálj egy jót, aztán rugaszkodj neki az olvasásának ! Örülök, hogy hallottál a wikipédiáról, meg az alexandriri könyvtárról - bár a kettő nem keverendő.
  Azonkívül hencegett a fene.
  A dolog tartalmi részén az "ásításod" mit sem változtatott.

  Előítéletes személyiség.
  Az ember hajlamos arra, hogy agresszivitását bűnbakokra helyezze át, de ez nem azt jelenti, hogy minden ember egyformán él vele. Vannak emberek, akik hajlamosak arra, hogy előítéletet tápláljanak, nem pusztán külső hatásra, hanem saját személyiségvonásaikból következően is. ( autoritariánus ,tekintélyelvű személyiség)
  A tekintélyelvűség gyermekkori tapasztalatokra vezethető vissza; olyan családban szerzett élményekre, ahol a szigor és fenyegetésekre épülő szülői fegyelmezés szelleme uralkodott. A tekintélyelvű személyiség gyermekkorában nagyon bizonytalannak érzi magát, és erősen függ a szülőktől; fél tőlük és tudattalanul ellenséges indulatokat táplál irántuk. Az ilyen személyben aztán felnőtt korára nagy adag bosszúvágy halmozódik fel, amelyet félelme és bizonytalansága miatt csak a gyengébb csoportokon mer kiélni áthelyezett agresszió formájában, miközben kifelé fenntartja a tekintély feltétlen tiszteletét.
  Mindezt csak turbózza sok egyéb társadalmi, gazdasági stb. frusztráció, kudarcélmény és olyan politikai pártok és irányzatok, amelyek ezeteket erősítik.
  Aztán .. lásd alább. S innen már csak egy lépés a shot gun és/vagy a machete.
  Na ebből nem kér a többség .
  A 21.századi Magyarország legsúlyosabb politikai problémájánák megoldási módja NEM a nem a nácizmus !!”
 • 48. mérpontén 2009. augusztus 23. 22:49
  „Miért gondolja valaki, hogy rasszizmus áll a gyilkosságok hátterében?
  Mert a felsőbb cigányvezetők ezt akarják biznyos magyar vezetőkkel karöltve!
  Így elterelik a figyelmet, a háttérben folyó, sorozatosan elkövetett bűncselekményekről!
  Befolyásolnak bennünket!
  De mi tudjuk, hogy nem a vádlottak voltak az elkövetők!”
 • 47. rivotril2mg 2009. augusztus 23. 22:25
  „""Nincs munkaviszonyom, nem vagyok dicsak és nem hordok 120 grammnál könnyebb aranyláncot.
  A világ egyik legegyszerűbb és legprimitívebb nyelvét beszélem, s rajtam kívül csak a
  megyénkben félmillióan értik, hogy mire gondolok, amikor azt mondom: "kandesz rakló".
  Magyarnak hisznek, ha külföldre megyek és nagyon örülök, hogy a Magyar politika
  összekeveri AZ igazságszolgáltatást a rasszizmussal. Büszkén gondolok anyámra, mindkét
  apámra és a tizennégy különböző vezetéknevű féltestvéremre. Nem szeretem a Magyar Gárdát,
  a rosszul helyszínelő rendőröket és az olaszliszkai sofőröket. Itt élek Európa szívében,
  mégis azt mondják, nem vagyok idevaló. Enyingen MI vagyunk a császárok, és igenis nálunk
  vannak Európa legterrorizálhatóbb magyarjai... Magyarország, én benépesítelek!""”
 • 46. AranyKözépút 2009. augusztus 23. 22:18
  „tomhagen, olvastam okfejtésed és az a baj, hogy ha megnézem a szerencsétlen áldozatokat, egyik sem az a ellenszenves nagyhasú, nagypofájú cigány, hanem a Matisz papa féle szerencsétlenebbje. Nem hiszem, hogy az ilyenekre, mint pl ez az utolsó szerencsétlen nő, akinek két gyereke volt csupán/Ami cigányoknál nem tipikus/ és dolgozott rendesen, szóval nem hiszem, hogy fajvédők neonácik épp őket pécézték volna ki....itt valami tényleg sántít....remélem kiderül mielőbb az igazság. Ha az az igazság, hogy tényleg ez a debreceni társaság a bűnös, akkor nekik kell bűnhődni, de ha nem ők, akik még inkább fokozottabban azoknak, akik elkövették...”
 • 45. Sahin 2009. augusztus 23. 22:13
  „moderálva off”
 • 44. senechal 2009. augusztus 23. 21:55
  „Mielőtt Ruandát csinálna a sok paranoiás kies kis hazánkból, tán nem ártana mást is olvasniuk ( nem csak a hasonlóan agyament milliárdos újságnak nevezett Hírlapját)

  Előítélet:
  Ellenséges vagy negatív attitűd valamilyen csoporttal szemben - olyan attitűd, amely téves vagy nem teljes információkból származó általánosításokon alapul.
  Attitűd: Viszonyulás valamihez, véleményünk az adott dologról. Ismereteim vannak róla, és ennek megfelelően viselkedem, nyilvánítom ki érzelmeimet. A mély előítéleteket valló ember gyakorlatilag immunis mindenféle információval szemben, amely ellentétes gondosan ápolt sztereotípiáival.
  Sztereotípia:
  Leegyszerűsített tulajdonságok, melyek azzal jönnek létre, hogy a csoportba tartozó bármely egyénnek hasonló jellemvonásokat tulajdonítunk attól függetlenül, hogy a valóságban a csoport tagjai mennyire különböznek egymástól.
  Sztereotípiáink többsége nem valóságos tapasztalatokon alapul, hanem a tömegkommunikáció által gerjesztet mendemondákból és képekből táplálkozik, vagy pedig éppenséggel a mi fejünkben születik meg, abból a célból, hogy saját előítéleteinket vagy saját kegyetlenségünket igazoljuk vele.
  Az előítélet olyan sztereotípia, mely nem változik meg tapasztalat hatására, stabilan fennmarad.
  Az előítéletesség fokozatai
  1.Szóbeli előítéletesség. Így nevezi azt a megnyilvánulást, amikor az előítélet beszédben jut kifejezésre. A magánszférára korlátozódó beszéd esetében az előítéletesség súlyos mentálhigiénés Probléma, de az elítélés megmarad a morális dimenzión belül. Egészen más megítélés alá esik az egyes embercsoportok hátrányos megkülönböztetését természetesnek és kívánatosnak feltüntető nyilvános megszólalás.
  2.Elkerülés. Az előítéletesség ebben az esetben az idegenkedést kiváltó csoport tagjainak kerülésében jut kifejezésre, mely cselekvés közvetett üzenete az, hogy a szóban forgó csoport nemkívánatos a személy számára.
  3.Hátrányos megkülönböztetés, elkülönítés, koncentráció. Az államjogi és bürokratikus aktusok révén törvényesíti, hogy a hátrányos megkülönböztetéssel sújtott csoport tagjait kizárják az adott nemzet valamennyi polgárára érvényes jogok egyeteméből.
  4.Fizikai agresszió.Példát a mindenkori napilapok hírrovata alapján sokat lehetne hozni
  5.Üldözés és kiirtás. Az elkülönített csoport tagjait megfosztják az emberi jelentét jogától. Az előítéletes világkép mélyén az az utópia rejlik, hogy a világ jobb, tökéletesebb hely lenne ezek nélkül az emberek nélkül. Az előítéletes ember paranoid módon a maga ellen irányuló üldözéssel gyanúsítja az idegennek tartott csoportot, miközben a valóságban ő az üldöző. Az üldözés során beindulhat a kollektív formát öltő végzetes láncreakció.
  Lincselés, pogrom, hidegvérrel eltervezett, megszervezett és kivitelezett tömeggyilkosság a következmény, mely ha egyszer létrejött, soha nem múló traumát jelent a túlélők, és az egész társadalom számára”
 • 43. Nahááát 2009. augusztus 23. 21:40
  „moderálva durva”
 • 42. sosi123 2009. augusztus 23. 21:39
  „moderálva”
 • 41. KisVadföld 2009. augusztus 23. 21:09
  „Tibor hívja Józsit

  - Halló, tessék!
  - Szervusz Józsikám, Tibor vagyok.
  - Üdvözlöm, örülök a hívásának, hogy szolgál a kedves egészsége!
  - Remekül, remekül és azt is el kell mondjam, egyre jobban érzem magam.
  - Ennek nagyon örülök! Miben segíthetek Uram?
  - Hallom, sikerült elfognotok a cigányvadászokat. Jól értesültem?
  - Ööö, nos igen, valóban elfogtunk hat embert Debrecenben.
  - Debrecenben?
  - Igen, egy szórakozóhelyen. Valami focicsapat diszkójában.
  - Megvolt a sajtótájékoztató?
  - Igen.
  - Halljuk a részleteket.
  - Nos Uram, a kollégák három hete figyelték az elkövetőket...
  - Álljunk meg egy pillanatra! Három hete? Két hete ölték meg azt a cigányasszonyt!
  - Ööö, nos igen, de...
  - Mi az, hogy de?! Azt mondtam, hogy két hetet kell mondani! Lefogadom, hogy a sajtótájékoztatón is ezt mondtad?
  - Hát...
  - Jézus, Mária! Mondd Józsikám, miért nehezíted a dolgomat? Hát mi a ..... tettünk meg téged főkapitánynak? Hogy hülyeségeket beszélj? Most megint találhatunk ki mindenfélét. Tudod te, mi pénz a ködösítés?
  - Elnézést kérek Uram, de...
  - Nincs de! Mondtam valamit és ti megint az ellenkezőjét csináljátok! Megmondtam, hogy azonnal kerítsetek elő néhány gyanúsítottat, mert beszakad alattunk a jég! Ez a Kiss Károly nevű alak összekavarja az én gondosan felépített színdarabomat egy egyszerű kijelentéssel, és ti pedig még inkább elcseszitek! Mit mondtál, mi az indíték?
  - Azt, amit mondott Uram, hogy feltehetően rasszizmus, bár szerintem ez nem túl hihető.
  - Miért is?
  - Mert még egy emberre lehet ezt mondani, meg ráfogni, hogy őrült, de szerintem hat esetében már nem igazán hihető!
  - Ne aggódj emiatt, az emberek nem vonnak le ilyen messzemenő következtetéseket. Különben is, nekünk az ostoba, rettegő cigányok szavazata kell. Csináltatok bizonyítékokat?
  - Igen, azt mondtuk, hogy megtaláltuk a terepjárót és a söréteseket.
  - Hol?
  - Hát a kocsit a diszkó előtt, a söréteseket meg a házukban.
  - TE ÁLLAT!!! HÁT MIT MONDTAM ÉN EDDIG??? AZT HANGOZTATTAM A SAJTÓVAL, HOGY PROFIKKAL VAN DOLGUNK! MÉG AZ FBI-AL IS SIKERÜLT EZT MONDATNOM! SZERINTED EGY PROFI SÖRÉTESEKET TART OTTHON?
  - De Uram, gyors intézkedést akart.
  - Igen, de nem úgy, hogy összetúrsz mindent!!! Komolyan azt hiszed, hogy egy profinak kikiáltott banda a gyilkosságokhoz használt terepjárókkal megy diszkózni? Ráadásul fegyvereket foglaltok le a házukban? Amatőr vagy Józsi!
  - Sajnálom Uram, többet nem fordul elő!
  - Hát ezt garantálom.
  - Mi lesz a következő lépés Uram?
  - Semmi. Várunk. Aztán szépen lassan összemossuk ezt a hat szerencsétlent a nyírségi őrsereggel, onnan a gárdával, majd a Jobbikkal és végül a narancsosokkal. Így megint jók lesznek az esélyeink.
  - Maga mindig körmönfont és furfangos, most sem csalódom!
  - Elég a seggnyalásból! Mit mondtál még a tájékoztatón?
  - Azt mondtam, hogy Ön is megdicsért a munkámért.
  - Rafinált! A közvélemény miatt - de csak is amiatt - vedd úgy, hogy megdicsérlek, de tudd, még számolunk te szerencsétlen! Szervusz.

  Ágoston Dániel”
60 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két nő meghalt Kecskemét határában

Két nő a helyszínen meghalt, többen pedig megsérültek, amikor két személygépkocsi ütközött Kecskemét… Tovább olvasom