Kisalföld logö

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 12°C | 22°C Még több cikk.

T. Ház: A Fidesz szerint az MSZP hülyének nézi az embereket

Budapest - Az Országgyűlés nem szavaz ma a feloszlatásról, mert az MSZP és az SZDSZ nem támogatta a javaslatot. Gyurcsány Ferenc elmondta, hogy a döntése végleges. A Fidesz szerint a szocialisták hülyének nézik az embereket.

18:36 Nincs megegyezés az ellenzéki pártok között

A Fidesz továbbra is csak az előrehozott választást tudja támogatni - mondta Répássy Róbert, a párt frakcióigazgatója az ellenzéki pártok hétfő délutáni egyeztetése után. Az SZDSZ a következő időszakban esélyt kíván adni egy a szocialistákkal közös miniszterelnök-jelölt megnevezésére, ám az újabb koalíciót kizártnak tartják. Az MDF továbbra is egy közös ellenzéki jelöltről tárgyalna.A Fidesz számára nem világos az SZDSZ álláspontja, így szerintük továbbra is csak az előrehozott választás jelenthet demokratikus és legitim megoldást a mostani helyzetre - mondta hétfőn a Fidesz frakcióigazgatója. Répássy Róbert kifogásolta, hogy a liberálisok a szocialistákkal közös jelöltről és egy esetleges előrehozott választásról is beszélnek. A Fidesz a hétfői egyeztetésen nem javasolt kormányfő-jelöltet - tette hozzá Répássy Róbert. Az SZDSZ álláspontja világos - reagált a Fidesz kijelentésére a liberális párt frakcióvezető-helyettese. Gusztos Péter megerősítette, hogy az SZDSZ várja a szocialisták - liberálisok által is támogatható - kormányfő-jelöltjét. Az SZDSZ egyelőre nem tartja időszerűnek sem a parlament feloszlatását, sem egy ellenzéki miniszterelnök-jelölt megnevezését. Gusztos Péter arra kérte az MDF elnökét, hogy gondolja át: tudnának-e támogatni egy számukra is vállalható - a szocialisták és a liberálisok által javasolt jelöltet. Az SZDSZ nem kíván újabb koalíciót kötni az MSZP-vel - tette hozzá az SZDSZ-es képviselő. Az MDF továbbra is azt javasolja, hogy a parlamenti többséggel bíró ellenzéki pártok állapodjanak meg egy, az ország érdekeit szem előtt tartó miniszterelnök-jelöltről - mondta a hétfői egyeztetés után az MDF elnöke. Dávid Ibolya ugyanakkor hozzátette: támogatni fogják az Országgyűlés feloszlatására tett újabb fideszes javaslatot. A pártvezető hangsúlyozta, hogy az MDF-nek van programja és kormányfő-jelöltje is. Dávid Ibolya azt mondta, hogy a Fidesz és az SZDSZ jelenlegi politikájával azt támogatja, hogy Gyurcsány Ferenc jelölje ki saját utódját.

18:33 Gyors véget ért az első MSZP-SZDSZ egyeztetés az új kormányfő-jelöltről

A tervezett egy óra helyett mindössze 20 percig tartott az első tárgyalás az MSZP és az SZDSZ között a lehetséges új kormányfő-jelöltekről. Az egyeztetést elsőként Gyurcsány Ferenc miniszterelnök-pártelnök hagyta ott.A Független Hírügynökség információi szerint az MSZP tárgyaló-delegációja összesen 6-7 névvel az egyeztetésre, köztük Békesi László a Horn-kormány pénzügyminisztere, Surányi György volt jegybank-elnök, Glatz Ferenc az akadémia egykori elnöke, illetve Mészáros Tamás a Budapesti Corvinus Egyetem rektora. A Független Hírügynökség úgy tudja, hogy Mészáros bár megkeresték, de elutasította a lehetőséget, Surányi György pedig feltételekhez kötötte a jelöltségét. Információnk szerint az MSZP vezetése sem gondolkodik jelenlegi kormány-, vagy frakciótag jelölésében.


17:48 Csütörtökig akar megegyezni az SZDSZ és az MSZP a lehetséges személyéről

Az SZDSZ azt szeretné, ha csütörtökig sikerülne megegyezni az MSZP-vel az új miniszterelnök-jelölt személyéről - mondta Fodor Gábor, az SZDSZ elnöke az MSZP és az SZDSZ hétfői egyeztetése tán. A liberális politikus kérdésre válaszolva hozzátette, készek támogatni egy megfelelő miniszterelnököt és kormányprogramot, de ha nem sikerül megegyezni, az SZDSZ szerint nincs más tisztességes megoldás, mint az előrehozott választás. Lendvai Ildikó az MSZP frakcióvezetője és a párt tárgyaló-delegációjának tagja úgy nyilatkozott: pártjának is érdeke a minél hamarabbi megegyezés és jelenleg nem számolnak annak a lehetőségével, hogy nem sikerül közös jelöltet találniuk az SZDSZ-el.Fodor Gábor tájékoztatása szerint a két párt között egyetértés volt abban, hogy kívülről jövő, vagyis nem az MSZP-ből érkező jelöltben gondolkodik a két párt, és az SZDSZ azt is szeretné, ha a változás nem csak a miniszterelnök személyében, hanem a kormány több területén és posztján is megjelenne. Fodor Gábor szerint jó hangulatú és érdemi tárgyalás volt a két párt között. Arra a sajtóhírre, miszerint a miniszterelnök zaklatottan távozott, úgy reagált: Gyurcsány Ferenc valószínűleg azért távozott zaklatottan, mert éhes volt. "Csak ez lehetett az oka" - mondta. Lendvai Ildikó elmondta: a tárgyalásokon is elhangzott, hogy egyik párt sem szeretne jelenlegi kormány-, vagy frakciótagot kormányfő-jelöltnek. Az MSZP is szeretne minél hamarabb megállapodni, a hétfői tárgyalásokon is hangzottak el nevek, de Lendvai egyet sem említett. A frakcióvezető hozzátette: innen kezdve folyamatosan lesznek egyeztetések a két párt között. Lendvai hangsúlyozta: nem számolnak azzal, hogy nem sikerül megegyezniük.

16:03 Három miniszter hátráltatta az ombudsmant

Nem hozott érdemi döntést és nem tett eleget az alkotmányos kötelezettségeinek az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium az egyik rendőrszakszervezet panasza kapcsán - állapította meg Szabó Máté ombudsman. Az állampolgári jogok országgyűlési biztosa szerint példátlan az ombudsmani gyakorlatban, hogy három miniszter is éveken át hátráltassa az országgyűlési biztos munkájának végzését, mint ahogy az a kérdéses ügyben történt. A jogvita 2006 óta tartó ideje alatt ugyanis a tárcánál 3 miniszter váltotta egymást.Az ombudsman közleménye szerint egy rendőrszakszervezet 2006 júniusában az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumnál munkaügyi ellenőrzést kezdeményezett a szakszervezeti jogok megsértése miatt. A beadványra nem kapott választ, mire az állampolgári jogok biztosához fordult.

A munkaügyi ellenőrzés azonban sem az első ombudsmani vizsgálat befejezéséig, sem pedig az újabb panasz előterjesztéséig nem történt meg. Szabó Máté már 2007 novemberében rámutatott, hogy az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium alapvető jogokkal összefüggő visszásságokat okozott azzal, hogy a szakszervezet 2006 nyarán előterjesztett panasza alapján nem folytatta le a munkaügyi ellenőrzést. Többszöri ombudsmani megkeresésre a miniszter - a válaszadási határidőt sokszorosan túllépve - arról tájékoztatta a biztost, hogy 30 hónappal a beadvány előterjesztése után a munkaügyi ellenőrzést lefolytatta. Állítása szerint felhívta az érintettek figyelmét a foglalkoztatásra vonatkozó szabályok megtartására, a szakszervezeti tisztségviselőket megillető munkaidő-kedvezmény kiadására a jogszabályi előírásoknak megfelelő módon. A miniszteri válasz nem tért ki a határidők jelentős túllépésének okára.

A biztos ismételten megállapította, hogy a minisztérium nem tett eleget alkotmányos kötelességének és hatáskörét nem gyakorolta, vagyis a hatáskörébe utalt ügyben az erre megszabott idő alatt nem hozott érdemi döntést - ezzel pedig sérült a jogállamiság elvéből fakadó jogbiztonság követelménye. A biztos a miniszterelnökhöz fordult, gondoskodjon arról, hogy a kormány és szervei az ombudsman megkereséseinek határidőben, és teljes körűen tegyenek eleget. Ezen felül felkérte az igazságügyi és rendészeti minisztert, hogy biztosítsa, hogy az irányításával működő, munkaügyi ellenőrzések lefolytatására kijelölt szervezeti egységek a megfelelő időn belül folytassák le eljárásukat.


15:10 Simor András nem akar miniszterelnök lenni

Senki sem keresett a miniszterelnöki tisztségért, és ha keresnének, nemet mondanék - válaszolta újságírói kérdésre Simor András, a Magyar Nemzeti Bank elnöke hétfőn. Bővebbet nem mondott, mint fogalmazott, furcsa lenne, ha azt kellene indokolnia, miért nem akar kormányfő lenni.

A következő kormánynak egyszerre kell tompítania a nemzetközi válság hatásait és mérsékelnie a magyar gazdaság másokénál nagyobb sebezhetőségét és versenyhátrányát - mondta. Szerinte elméletileg szétválasztható a két feladat, de a gyakorlatban nem.

14:25 KDNP: Új politika és új parlament kell

Erkölcstelen és elfogadhatatlan, hogy egy demokráciában megakadályozzák az embereket abban, hogy elmondhassák véleményüket - mondta a KDNP frakcióvezetője hétfői napirend előtti felszólalásában. Semjén Zsolt szerint csak egy olyan kormány vezetheti ki az országot a jelenlegi válságból, amely mögött stabil parlamenti többség és társadalmi támogatás áll. Az ellenzéki politikus szerint új politikára és új parlamentre van szükség.A jelenlegi helyzetben ismét az emberek kezébe kell adni a döntést - mondta hétfőn a KDNP elnöke. Semjén Zsolt szerint a szocialisták a konstruktív bizalmatlansági indítvánnyal ki akarják játszani az államfőt és a választókat is. Az ellenzéki politikus szerint Gyurcsány Ferenc csődbe vitte az országot, kormányának története pedig kudarcok története. Semjén Zsolt azt mondta, hogy államcsőd után immár országcsőd is fenyeget, hiszen szerinte szociális robbanás fenyeget, miközben az önkormányzatok az összeomlás szélén állnak. A politikus szerint a jelenlegi gazdasági válság a neoliberális politika csődje, ezért új politikára és új parlamentre van szükség.

14:10 Az SZDSZ két hét múlva támogatni tudná az Országgyűlés feloszlatását

A Fidesz ne most, hanem két hét múlva nyújtsa be az Országgyűlés feloszlatására vonatkozó javaslatát, mert azt a liberálisok most nem tudják támogatni, ám akkor a kezdeményezés mögé állhatnak - mondta hétfői napirend előtti felszólalásában az SZDSZ elnöke. Fodor Gábor szerint Magyarország érdeke most az, hogy mihamarabb cselekvőképes és hiteles kormánya legyen az országnak. A kormányfő bejelentését felelős és helyes döntésnek nevezte a liberális párt elnöke.

Két héten belül olyan miniszterelnök-jelöltet kell találni, akinek programja mögé állhat az SZDSZ - mondta hétfőn Fodor Gábor. A liberális frakcióvezető-helyettes szerint a kormányfő távozási szándékának bejelentése a régóta zajló agónia végére tehet pontot. Mint mondta: a kisebbségi kormány cselekvőképtelen, ezért meg kell találni a kibontakozáshoz, a gazdasági és társadalmi válságból kivezető utat. Hozzátette: meg kell adni a lehetőséget arra, hogy az ország érdekében mihamarabb cselekvőképes és hiteles kormány alakuljon. Az SZDSZ egy valódi reformprogramot hirdető kormány mögé tud állni, ezért a pártelnök arra kérte a Fideszt, hogy most ne nyújtsa be a parlament feloszlatására tett javaslatát. Fodor Gábor azonban kijelentette, hogy ha a Fidesz két hét múlva újra kezdeményezi a feloszlatást, és addig nem sikerül megfelelő és támogatható jelöltet találni az új kormány élére, akkor a liberálisok is támogatni fogják a kezdeményezést.

13:45 Fidesz: A szocialisták hülyének nézik az embereket!

Navracsics Tibor szerint a kormányfő távozása és az annak kapcsán kialakult helyzet nem más, mint egy nyomorúságos komédia. A Fidesz frakcióvezetője hétfőn a parlamentben napirend előtt azt mondta, hogy a szocialisták hülyének nézik az embereket, az egész színjáték csak arra jó, hogy megtartsák a hatalmat.

A politikus szerint természetes lenne, hogy miután a kormányfő és a szocialisták kormányzása is megbukott, a miniszterelnök lemond. Navracsics úgy véli, ezt azért nem teszi, mert Gyurcsány Ferenc és az MSZP a hatalom megtartásán ügyködik A Fidesz frakcióvezetője kitért arra is, hogy a hétvégi szocialista pártkongresszuson a kormányfő erős kritikával, és a részrehajlás vádjával illette a bíróságokat és ügyészségeket. Navracsics erre azt mondta, hogy az igazságszolgáltatás Magyarországon politikamentesen működik. Leszögezte, hogy a Fidesz meg fogja védeni a támadásoktól ezt a hatalmi ágat. Gyurcsány megjegyzését pedig úgy kommentálta a politikus, hogy a miniszterelnök szégyellheti magát.


13:26 Gyurcsány: döntésem végleges és visszavonhatatlan

"Döntésem végleges és visszavonhatatlan, köszönöm, hogy szolgálhattam Magyarországot, köszönöm, hogy miniszterelnök lehettem" - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök hétfőn az Országgyűlésben napirend előtt.

A kormányfő hangsúlyozta: az elkövetkező 2-3 évben olyan változásokat kell megtenni Magyarországon, ami minden családtól erőfeszítéseket követel. Gyurcsány szerint nincs olyan politika, ami ne járna együtt újabb terhekkel a háztartások számára. A kormányfő hozzátette: az ország érdekében a bal- és jobboldalnak együtt kell működnie, mert lehet, hogy egy választáson a hatalomhoz elég egy párt, de az országnak 3-4 párt közös munkájára van szüksége. Gyurcsány Ferenc az MSZP vasárnapi kongresszusán jelentette be, hogy konstruktív bizalmatlansági indítvánnyal le fog mondani a miniszterelnökségről. A kormányfő hétfőn megismételte: az új kormányfő személyéről egyeztetéseket kezdeményeznek a négy ellenzéki párttal.

13:15 A Fidesz nem gondolkodik Surányiban

A Fidesz csak az előrehozott választásokról hajlandó tárgyalni, semmilyen más megoldás nem elfogadható az ellenzéki párt számára - kommentálta Szijjártó Péter azt a hírt, hogy Surányi György, volt jegybank elnök csak akkor vállalja el a miniszterelnöki tisztséget, ha Orbán Viktor, a Fidesz elnöke is kész támogatni őt.

A Fidesz frakciója és elnöksége is ülésezett hétfőn délelőtt, ezt követően Orbán Viktor pártelnök röviden úgy nyilatkozott, hogy egy országot nem lehet egy bukott párt irányítására bízni, egy bukott párt nem delegálhat kormánytagokat, nem adhat miniszterelnököt. Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy a Fidesz csak az előrehozott választást tartja elfogadhatónak, más megoldással kapcsolatos híreket nem kommentál, másról nem tárgyal. 

13:00 Nem szavaznak az Országgyűlés feloszlatásáról

Az MSZP és az SZDSZ képviselője nem támogatta a házszabálytól való eltérést a Házbizottság hétfői rendkívüli ülésén, így nem szavaznak a képviselők a parlament feloszlatásáról szóló Fidesz-KDNP javaslatról - jelentette be Szili Katalin.

A Házelnök hozzátette: arra van esély, hogy normál menetrendben tárgyalják az indítványt, így leghamarabb két hét múlva - április 6-án - kerülhet a Ház elé a javaslat. A Házbizottságon döntöttek az MDF képviselőinek bizottsági helyeiről is. Erre azért volt szükség, mert a frakció a múlt héten megszűnt. Eszerint minden MDF-es képviselő megtartja bizottsági helyét, egyedül Herényi Károly kerül át a költségvetési bizottságból a foglalkoztatási bizottságba, Katona Kálmán pedig elveszti bizottsági elnöki tisztségét és tagként dolgozik tovább a környezetvédelmi bizottságban. Az eddig bizottsági hellyel nem rendelkező Dragon Pál az ifjúsági testületben kap helyet.

Olvasóink írták

63 hozzászólás
 • 63. Zaraki_Kenpachi 2009. március 26. 23:50
  „Kétlem, hogy nem az lennél, akkor nem úgy fejezted volna be a sorod :)

  Minden kormány két kézzel szórta a pénzt ez köztudott, csak az ember egyszer sem emelte fel a hangját. Háborgott, de nem tett ellene semmit, akárki volt a hatalmon. És sodródtunk az államcsőd fele sorra, de akkor még belefért volna a költségvetésbe ez a kiadás. Ha nem lenne válság, ám tartsanak választásokat, ahogy akarják. De egyenlőre az a fontosabb, hogy megoldódjon a helyzet, nem az, hogy ki uralkodik.”
 • 62. Kami45 2009. március 26. 20:44
  „60. hozzászólás Zaraki_Kenpachi 2009.03.26. 00:07
  "Bocs fatökű barátom, de attól, ha rühellem a fideszt nem vagyok kommunista"

  Ez velem is így van, mert rühellem a komcsikat, attól még nem vagyok fideszes.
  Furcsa mód mindig azzal jöttök, hogy a felesleges pénz kidobás, de akkor nem kiabáltok, ha elvtársaitok szórják hülyeségre a pénzt.”
 • 61. Zaraki_Kenpachi 2009. március 26. 00:11
  „Viszont gondolkodj! Ez a plusz pénzkidobás most hiányzik? Ennyire kell a hatalom a te uradnak, hogy az országot beletuszkolja az államcsődbe? Mert vigye a hatalmat, ha akarja, de akkor oldja is meg a válságot pikk-pakk, mert ő úgy gondolja, hogy az csak úgy megy. Ha viszont neki kell bevezetni szigorításokat, akkor is istenesíted?”
 • 60. Zaraki_Kenpachi 2009. március 26. 00:07
  „Bocs fatökű barátom, de attól, ha rühellem a fideszt nem vagyok kommunista, úgyhogy hogy is idézted? Elqrtad. Ha minden szimpatizánsnak fizetnie kell a bűnökért, akkor barátom Te is ugyanúgy fizetsz mint én.”
 • 59. Kami45 2009. március 25. 19:13
  „58. hozzászólás Zaraki_Kenpachi 2009.03.25. 18:37
  "Jó, legyenek választások, de akkor csak azoknak az adófizetőknek az adóiból vonják le annak költségét,...."

  Jó mi kifizetjük az új választás költségét, akkor, ha ti akik még mindig fecót éltetitek kifizetitek az elQrás költségét!!! Szerintem ti járnátok nagyon rosszul!!!”
 • 58. Zaraki_Kenpachi 2009. március 25. 18:37
  „Jó, legyenek választások, de akkor csak azoknak az adófizetőknek az adóiból vonják le annak költségét, aki van olyan marha, hogy ennyire benyal egy olyan pártnak, aki akár elismerjük akár nem, valaha a tagjai ugyanúgy kommunisták voltak, de jó oda szarni, ahol ettek. Hiszen anno jó volt ingyen lediplomázni az összes fityeszesnek igaz? Vagy ez már itt mindegy?

  Válság van, meg kell gondolni keményen, hogy mire szórjuk ki a pénzt, és egy választás most, mint kiadás? A sok marha belegondolt, hogy mekkora költséggel jár ez? Választások nélkül is meg lehetne oldani, ha annyira akarják, szimplán át lehet adni - venni.

  Azt tudom, hogy én nem megyek el szavazni, mert a befizetett adómat fölöslegesen basszák el ( nem mintha eddig akármelyik kormánynál máshogy lett volna )”
 • 57. menti 2009. március 25. 16:17
  „nah, nekem az egészből úgy van elegem, ahogy van. 56 évesen sok mindent megértem. Mit mondok, amikor megírják, Sz. Katalin, az OGY elnökének 7 év alatt 134 milla jövedelme volt, és úgy vett fel költségtérítést, hogy szolgálati lakásban lakik, gépjármű hozza, viszi. Na ez az!!! nekem nem adatott meg, életemben nem kerestem ennyit. A 20 év alatt az országgyűlési képviselők, így vallják be jövedelmüket, és ne legyenek megválaszthatóak. Miért? érintse meg Őket is az, hogy mi az amikor a főnök azt mondja, irány a munkanélküli hivatal. Sokan vagyunk, akiket érint, Ők meg max. 500 fő, akit érintene. Bár az a gond, hogy ilyen jövedelmek mellett Sz. Péter, aki 4 év alatt 50 milliót vallott be, nem érdekli az egész, mert már a menekülő utakat kiépítették maguknak, függetlenül a hovatartozástól. Szumma szummárum Új választások, de azok, akik a rendszerváltást követően parlamenti képviselők voltak ne legyenek megválaszthatók, ha 4 millió feletti jövedelemmel bírtak, a képviselői idejük alatt. Így talán lehetne konszenzus, megújhodás, és Magyarország kilábolna a korrupt társadalmi helyzetéből.”
 • 56. Feri1 2009. március 24. 18:40
  „http://www.hirszerzo.hu/cikk.vegvonaglas.102198.html
  "Gyurcsány távozása szükséges, de nem elégséges feltétele a sikeres válságkezelésnek. Nem csupán ő és kormánya, de pártja és a teljes baloldali-liberális konglomerátum megbukott az elmúlt években.

  A magyar baloldal rendszerváltás utáni legnagyobb reménysége, a rendszerváltó generáció Orbán Viktor mellett legtehetségesebb alakja a látszat szerint emelt fővel lépett le a színről; valójában egy súlyos kormányzati kudarcsorozat eredményeképpen távozott hivatalából. Pártjának, amelynek vezetése az elmúlt években partner volt a kormányzati sodródásban, vele együtt felelősséget kell vállalnia azért a példátlan politikai és gazdasági válságért, amelyet az országban, és azért a mérhetetlen morális züllésért, amelyet a baloldalon előidéztek.

  A Gyurcsány távozásával hivatalba lépő "szakértői kormány" megalakítására tett kísérlet ennek a baloldali-liberális konglomerátumnak az utolsó dobása. A jelek szerint a Fidesz és a Bokros Lajost a kelleténél talán kicsivel korábban leigazoló MDF mellett az SZDSZ türelme is fogytán - pláne, hogy a koalícióból frissen kilépett liberálisok elképesztő baloldali szitokáradat közepette javasolták szeptemberben ugyanazt, amiért most Gyurcsány Ferenc elismerést söpör be a hozzá közeli publicistáktól és közíróktól.

  2008 szeptemberében, amikor az SZDSZ javasolta, talán még lett volna értelme annak, hogy szakértői kabinet vegye át Gyurcsányéktól az ország kormányzását. Akkor Gyurcsány támogatói árulózták le és nézték hülyének a kezdeményezőket. Ma már aligha van értelme ugyanennek. Nincs olyan közös nevező, nincs olyan reformprogram, amelynek ma többsége lenne ebben az Országgyűlésben. 1990 óta első ízben a választáson hatalomra került kormánypárt és annak miniszterelnöke mattolta magát - minden jel arra utal, hogy szeptemberben új Országgyűlést választunk."”
 • 55. pancser 2009. március 24. 16:54
  „Gyurcsány megint átvert mindenkit, azt hitték bel és külföldön egyaránt, hogy lemondott. Pedig nem is igaz. Ezt még az amerikai médiák is átvették. Ezt onnét tudom, hogy a rokon felhívott a tengeren túlról. El kellett magyaráznom, hogy nem erről van szó.”
 • 54. ASHER 2009. március 24. 16:24
  „38/Samu!!
  adja a jo eg hogy csak "lehet" legyen igazam!!
  de sajnos azthiszem ez ugy lesz ahogy irtam!!
  ez egy "Jol Iranyitott" Hiszti hogy Ferigyerek visszaterjen,a cukrosdobozhoz!!!!
  meg otlteim is lennenek arr kik iranyitjak ilyen jol ezt a hiszti hadjaratot!!!!valoszinuleg talaltak meg valami el
  lopni valot jol eldugva eddig!!!”
 • 53. htamasss 2009. március 24. 14:50
  „Azt amint latom sokan nem ertik, hogy a 2006-os valasztasokat az MSZP nyerte es kesz. Nekik van jogukban uj kormanyt alakitani ha kell tizszer is es amig ezt a torvenyes jogok kozt teszik addig a Fideszes parti Solyomnak sincs semmi beleszolasa. Az ujravalasztas hatalmas hibaja az lesz, hogy az emberek azert szavaznak a Fideszre mert nem akarnak az MSZP re szavazni es ez all a masik iranyba is! Az emberekre bizni a dontest egy ilyen helyzetben csak az ongyilkossag fogalmahoz hasonlit. Ez a nep, a magyar, csak megkell kerdezni, hogy akar fizetni vagy akar megszoritast? Gondolom, hogy minden elnem kotelezett ember tudja erre a valaszt. A Fidesznek nemcsak, hogy megoldasi programja nincs de sajnos fogalma sincs a helyzet sulyossagarol, es ez teny amihez nem kell sok politika vagy gazdasagi ertelem. En nem a magyar embereket neveznem hulyenek, hanem azt a hazug Fidesz kepviseloket akik most a helyzetet kihasznalni szeretnek.”
 • 52. Arvisura 2009. március 24. 13:05
  „Egyszer már belinkeltem, de kitörölték. Itt van mégegyszer:

  http://www.kuruc.info/r/20/37516/

  Mindenkinek jó olvasást, még az igazszólást nehezen, vagy egyáltalán nem tűrőknek is”
 • 51. Je.Ta. 2009. március 24. 12:49
  „Különben az MSZP cseszte el a dolgokat.
  A strategiajat kidolgozoi nem jol lattak a dolgokat.
  A 2006.-os valasztasokat a FIDESZ-nek kellett volna
  megnyerni.Ezt a forro ösz utan 2007 tavaszan hallottam egy
  Tv müsorban.egy politologus nyilatkozott igy.
  Ha akkor a Fidesz kerül kormanyzasra,lathatta volna kivülröl azt,hogy hogyan
  dolgozik,mit csinal az ellenzek.Akar jo akar rossz ertelemben.Azt is tapsztalhatta volna,hogy
  hogyan lehet vagy nem lehet az ellenzekkel együttmüködni!”
 • 50. Truder 2009. március 24. 11:05
  „georgbob 2009.03.24. 08:34
  Hát ez az!!!”
 • 49. gagarin 2009. március 24. 09:33
  „egy kis vidámság: már akinek! Na pirosszemüek figyi:http://video.xfree.hu/?n=1vargaildyko|455496a98f475cb288713bcaefe15e34”
 • 48. georgbob 2009. március 24. 08:34
  „Én csak annyit tudok, hogy ez a hazug paraszt nem mondott le... Ugyanis akkor nem bizalmatlansági szavazás következne, hanem Sólyom László széles mosollyal küldené a picsába ezt a szemetet...”
 • 47. AHA. 2009. március 24. 08:32
  „Felejtsük már el ezt a senkiházi rablóbandát!Nem az mszp az aki hülyének néz bennünket, hanem az őket rángató, irányító 5 fős parlamenti párt akit úgy hívnak, hogy szdsz! Na, ők az akiknek köszönhetjük ezt a sok szart ami az országban van! Az mszp csak asszisztál hozzá!”
 • 46. Becsület 2009. március 24. 07:41
  „Jó reggelt!
  Félre értés ne essék, nem találtam fel a spanyol viaszt, a bölcsek köve sincs a zsebembe, mint az egyesek hiszik magukról! Csupán látok, hallok és olvasok! Hülyének csak azt lehet nézni, aki hagyja magát! Már pedig a Magyar NÉP hagyja magát, most már kitudja hányadszorra hülyének nézetni! De ez a Magyar NÉP problémája továbbra is! Ami elszomorító az az, hogy magukat érett felnőttnek tartó emberek, arra nem képesek, hogy felfogják azt a tényt, hogy gyermekeik és unokáik jövőjét hagyják teljesen tönkretenni! Magyarországon egyesek olyat megtehetnek, hogy Parlamenti felhatalmazás nélkül, hatalmas összegekkel eladósítják az országot és senki, hangsúlyozom senki nem vonja felelősségre ezt az embert! Tessék mondani ki Ő? Bocsánat, de hogy jön Ő ahhoz, hogy emberek egzisztenciáját, életét tegye tönkre? Hol él Magyarország? Európai uniós tagállam, XXI. század eleje és középkori módszerek! Amilyen állapotban van Magyarország? Egyenesen rémisztő! Akik ide juttatták, - nem a NÉP! - milyen jogon kérnek ismét megszorítást azoktól, akik nem tehetnek az egészről! Egy hatalmas átverés áldozatai! Undorító és bicskanyitogató az a pofátlanság, amit képviselnek az ország úgymond ,,vezető" elitjei! Teljes a kiábrándultság ebben az országban! Nem dumálni, hangzatos szavakat pufogtatni kell, hanem előrevivő, konccenzuson alapuló válságmegoldást kell elindítani! De Magyarország erre képtelen, mert mindennél fontosabb a vélt hatalom! Jó ragasztót alkalmaznak, mert nem tudják elengedni az íróasztalt!”
 • 45. Totya 2009. március 23. 23:23
  „"Komcsi médiamegmondók véleménydeformáló hazugságain butult magyar szavazóbázis."
  Természetesen egykori komcsi, mert elvtelen senkik, akik bármilyen eszme mellé odaállnak, ha az elnyomja a többséget, míg nekik hatalmat jelent. Most éppen a neolibárális pénztőke a nyerő globalista hazugságuk. Igaz pont most bukott meg világszerte, de hát azért kössük az ebet a karróhoz, hadd pazaroljuk el az életünket a szekerük tologatására. Igaz a szekér tönkrement és nem is jó irányba megy, de olyan sok befolyásos és legfőképpen "hitelkes" úriember mondja, hogy reformálni kell. :)”
 • 44. Totya 2009. március 23. 23:18
  „Ennyi barmot, joggal nézi hülyének az embereket az MSZP!
  Olyanokkal miről lehetne vitázni, akik beveszik az őszödi dumát, akik olyan kollaboránsokra szavaznak, kik az országot korábban és most is idegen érdekeknek szolgáltatják ki a maguk pecsenyesütögetése mellett. Akik a szocializmus felsőbbrendűségét hirdették, majd azt a kizsákmonyoló kapitalizmust valósították meg, amitől szóban korábban annyira undorodtak. Érdekes, hogy ezek csak a legrosszabb kapitalizmust tudják építeni, de még abba is belebukva, csődbe juttatva az országot.
  A lényeg, hogy számomra erkölcsileg megbukott ember az ország azon része, amelyik őszöd után is kitartott GYF, vagy a pártja mellett. Ebben a beteg társadalomban sohasem lesz tartós felemelkedés, ezt nem nehéz megjósolni. Lásd pl.: a ´94-es MSZP győzelem, főleg az önkormányzati eredményeket tekintve.
  Komcsi médiamegmondók véleménydeformáló hazugságain butult magyar szavazóbázis.”
63 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem járnak vonatok Sárvár és Celldömölk között

Vasútépítési munkálatok kezdődtek hétfőn a Sárvár-Celldömölk vonalon, emiatt egészen április… Tovább olvasom