Kisalföld logö

2018. 07. 17. kedd - Endre, Elek 18°C | 28°C Még több cikk.

Szűz (08.23 - 09.23)

Jellemzői: Az ő világa a hétköznapok. Bárki másnál jobban tudja irányítani és formálni.

Ereje gyakorlati érzékében, célirányosságában és a részletek iránti vonzalmában rejlik. Maximalista és nyugtalan lelkületű, abban leli örömét, hogy a tökéletesre törekedhet.

Módszeres, rendszeres, és a tényekre koncentrál. Meg van győződve a helyes életvitel és az egészséges fegyelmezettség fontosságáról. Elvei különösen morálisak, magas színvonalúak. Jellegzetesen föld-típusú ember, meglehetősen tartózkodó, aki az érzelmeit ritkán mutatja ki, szívét elsősorban az esze irányítja.

A Szűz párkapcsolatai

A Szűz és a Szűz
Szinte elképzelhetetlen kapcsolat. A Szüzek közel sem olyan szelídek, mint ahogyan nevük sejteti. Két ilyen ember leginkább úgy viselkedik egymással, mint két kakas a kakasviadalon: alaposan megtépkedik a másik tollait. Talán még abban sem tudnak megegyezni, amiről egyébként messze földön híresek: a rendrakás mikéntjében és hogyanjában egyikük balról jobbra hajtogatja a ruhákat, a másik meg fordítva.

A Szűz és a Mérleg
Nehezen összecsiszolható kapcsolat. Van ugyan némi közös bennetek: szeretitek a szép, rendezett dolgokat, de a harmónia mindkettőtöknek mást jelent. A Mérleg a dolgok lényegét kutatja, filozófus, ennélfogva gyakran lezser (egy Szűz megfogalmazásában: hanyag). Te viszont nagyon is a földön jársz: praktikusan gondolkodsz, elemző és gyakorlatias vagy és nagy gondot fordítasz a részletekre - ettől azonban társadnak borsódzik a háta.

A Szűz és a Skorpió
Ellenséges, érdektelen kapcsolat. Nem valószínű, hogy túl sok vonzót találsz a másikban. Társad lenéz téged, amiért nincs érzéked a lélektani finomságokhoz, és szorgalmasan robotolsz, ahelyett, hogy egyszerűen megszereznéd magadnak, amit akarsz. Ez persze felháborít téged, és elégtételt követelsz a sértésekért, egy Skorpiónak azonban esze ágában sincs nyíltan harcolni. Jobban teszed, ha vigyázol magára.

A Szűz és a Nyilas
Civakodó, de inspiráló kapcsolat. Téged igencsak bosszant a Nyilasok pökhendisége, és ahol tudsz, ott oda is “pörkölsz" nekik, ám társadban emberedre találsz: hasonlóan szellemes és lényegretörő válaszokat kapsz. Ettől csak még mérgesebb leszel, de titokban tetszik is neked végre valaki, akivel elmés szócsatákat vívhatsz. Ne feszítsd azonban túl a húrt, a Nyilasok alapvetően békések és nyájasak. Néha inkább sakkozzatok.

A Szűz és a Bak
Nyugodt, csendes kapcsolat - amolyan “se előre, se hátra". A hétköznapokban bizton számíthattok a másikra: megbízható, hűséges partnerre találtatok. Szeretitek a kényelmet, az otthonüldögélést, a hasznos, funkcionális tárgyakat, ez azonban egyikőtöket sem elégíti ki. Mindkettőtök munkája egyben a hivatása, de ritkán dolgoztok hasonló szakterületen, így az ilyesfajta gondjaikat nem tudjátok megosztani egymással.

A Szűz és a Vízöntő
Áldozatokat követelő kapcsolat - és természetesen tőled követel áldozatokat. A Vízöntők különc, önálló lények, akik teljes odaadást és alkalmazkodást kívánnak környezetüktől. Te erre maradéktalanul alkalmas vagy, sőt, hajlandó is, hiszen téged éppúgy, mint bárki mást, elbűvöl egy Vízöntő különleges kisugárzása. Kész vagy engedelmeskedni, mint jó katona a parancsnoknak, de a várva-várt kitüntetések gyakran elmaradnak.

A Szűz és a Halak
Értékes, vonzó kapcsolat. Illetek egymáshoz kívül-belül: lelkiismeretesek, figyelmesek, szorgalmasak vagytok. Külsőtökre is nagy gondot fordítotok, mindig tiszták, nettek, ápoltak vagytok. (Emiatt viszont feltétlenül szükségetek lesz két fürdőszobára.) Talán kicsit bátortalanok vagytok, ha valamiben dönteni kell, szívesen támaszkodnátok egy magatoknál erősebb társra, de erre is biztosan találtok megoldást. Kérdezzétek meg talán valamelyikőtök anyósát. A Szűz és a Kos Baráti, jól működő kapcsolat. Találtál egy újabb hadvezért, akinek szolgálatába állhatsz, és egy Kos értékeli az önfeláldozást. Ez neked is jólesik, érzed, hogy tisztelnek, megbecsülnek és ettől valósággal szárnyakat kapsz. Igaz, kicsit önző is leszel: féltékeny mindenkire, akit társad szintén sokra tart, és ebből aztán lehetnek viták. Mindketten ingerlékeny emberek vagytok, hamar felkapjátok a vizet, de szerencsére hamar le is csillapodtok. Te azonban még sokáig sértett maradsz.

A Szűz és a Bika

Nem túl békés, de praktikus kapcsolat. Az ellentétek abból adódnak, hogy te, bár társadhoz hasonlóan megfontolt és körültekintő vagy, néha kicsit fárasztónak tartod egy Bika “na, jó, most gondoljuk át újra" stílusát. Te ennél egy kicsit merészebb lennél, többet kockáztatsz, mozgékonyabb és vagányabb vagy. Szerencsére a lényegben egyetértetek: nem költekezni, a tulajdonviszonyokat tisztázni és tartalékolni a szűkösebb napokra.

A Szűz és az Ikrek
Rövidtávon érdekes kapcsolat. Valami megmagyarázhatatlan dolognál fogva vonzódtok egymáshoz, van bennetek valami közös, valami nagyon hasonló, és emiatt hamar egymásra találtok. Néhány izgalmas beszélgetés és együtt töltött éjszaka után azonban elmúlik ez a varázs, és rá kell döbbenned: társadnak ez csak egy kaland, arról nem is beszélve, hogy mindig késik, szanaszét hagyja a ruháit, és soha nem mosogat.

A Szűz és a Rák
Harmonikus, szeretetteljes kapcsolat. Minden esélyetek megvan egy hosszantartó, boldog szerelemre, ami erős szövetség, barátság is egyben. Találtál valakit, akit védelmezhetsz, s aki mindezért hálás és ragaszkodó. Társad sokoldalú, tehetséges ember, de gyakran bíztatásra, tanácsra szorul. Ten persze boldogan segítesz, bár néha elveszted a türelmed, és ilyenkor nagyon megbántod a másikat. Ha valóban fontos neked ez a kapcsolat, figyelj jobban oda.

A Szűz és az Oroszlán
Izgalmas, de nem felhőtlen kapcsolat. Eléggé különböztök egymástól. Te precíz és alapos vagy, és amikor egy Oroszlán legyint, hogy “ugyan már, kicsire nem adunk", mérgedben legszívesebben a torkának ugranál. Társad azonban (ugyan soha nem mondanád), becsül téged azért, hogy olyan tisztán átlátod a dolgokat, és sok szempontból neked is imponál a másik lezsersége, nagyvonalúsága. A dolog tehát nem reménytelen, ne adjátok fel!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Első magyar internetes tananyagkészítő verseny

Jelentős az érdeklődés az első magyar internetes tananyagkészítő verseny iránt, a vetélkedőn 242… Tovább olvasom