Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Szünetel az MSZP-frakció ülése - tüntetők gyülekeznek

Szombat este kilenc óra előtt - meg nem erősített információk szerint - szünetet hirdettek az MSZP képviselőcsoportjának ülésén, amelyet tíz órakor folytatnak. Információk szerint eközben egyeztetés zajlik szocialista és szabad demokrata politikusok között, bár - úgy tudni - változatlanul nincs egyetlen miniszterelnök-jelölt sem hivatalosan előterjesztve.

Eközben tüntetők gyülekeznek a Képviselői Irodaház előtt - néhányan a délutáni spontán tüntetésen is részt vettek a Jókai utcai MSZP-székház előtt. Megjelent a Köztársasági Őrezred parancsnoka is.Hivatalosan meg nem erősített információk szerint szünet kezdődött az MSZP-frakcióülésen, többen, így például Nyakó István pártszóvivő elhagyta az épületet, mindössze azt közölve a várakozó újságírókkal, hogy "visszajövünk, van miről beszélgetnünk". A hét órakor kezdődött ülésen a képviselőcsoportnak valószínűleg kevesebb, mint fele jelent meg, úgy tudjuk, főleg vidékiek maradtak távol.

Nem sokkal a kezdés után távozott Veres János pénzügyminiszter, majd Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke is. A folytatás tíz óra körül várható. Ellentmondóak az információk arról, hogy hány jelöltje van az MSZP-nek a miniszterelnökségre. Délután Bajnai Gordon nem erősítette meg, hogy ő az lenne, a frakcióülés közben elterjedt annak híre, hogy ismét Gráf Józsefet győzködik, fogadja el a jelölést. A szocialisták - úgy tudjuk - telefonon egyeztetnek a szabad demokratákkal. Este tüntetők jelentek meg a Képviselői Irodaház bejárata előtt, több arc a Jókai utcából ismerős. Délután, az MSZP-elnökség ülése végén tüntetők kiabálták meg a pártszékházból kilépő szocialista politikusokat, Gyurcsány Ferenc kormányfő-pártelnököt pedig egyikük leköpte a járdáról. Ekkor jelentette be Gyurcsány, hogy lemond pártelnöki posztjáról is. A Képviselői Irodaház előtt kilenc óra után megjelent Dobozi József, a Köztársasági Őrezred parancsnoka, aki konzultált az ott lévő rendőrökkel, majd távozott.


19:03 - A megyei elnökök Bajnait akarják

Bajnai Gordon gazdasági minisztert szeretnék miniszterelnöknek az MSZP megyei elnökei - tudta meg a Független Hírügynökség nevük elhallgatását kérő megyei elnököktől. Este hét órától ülésezik az MSZP frakciója, ahol a képviselők meghallgatják a párt tárgyaló-delegációjának beszámolóját az eddigi SZDSZ-el folytatott egyeztetésekről és döntenek a párt új kormányfő-jelöltjéről.

Információink szerint a lehetséges jelöltek Bajnai Gordon mellett Gráf József agrárminiszter és Takács János az Eletrolux vezérigazgatója, azonban a megyei elnökök és az országos elnökség együttes ülésén a legtöbb felszólaló Bajnai jelölése mellett érvelt. A szombat esti frakcióülés alatt egyébként az MSZP tárgyaló-delegációja egyeztet az SZDSZ-szel is és szocialista tervek szerint még szombat este megszülethet a megállapodás is az új jelöltről.

A Független Hírügynökség információi szerint a megyei elnökök komolyan bírálták Gyurcsány Ferenc pártelnököt és az elnökséget is a tárgyalások elhúzódása és eredménytelensége miatt is, aminek hatására április 5-én a párt rendkívüli kongresszusán pártelnököt is választanak a küldöttek.

18:43 - Bajnai nem erősíti meg jelöltségét

Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter az MSZP kibővített elnökségi üléséről távozva újságírói kérdésre, hogy megerősíti-e, ő lesz a miniszterelnök-jelölt, nemmel válaszolt.Az MSZP elnöksége szombat reggel ült össze, hogy miniszterelnök-jelöltet állítsanak. Napközben több név is felmerült, így Gráf József agrárminiszter, illetve Bajnai Gordon gazdasági miniszter neve is.

Jövő vasárnap új pártelnököt választ az MSZP

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök-pártelnök a jövő héten benyújtja lemondását pártelnöki tisztségéről és a jövő vasárnapi rendkívüli kongresszuson új pártelnököt választ az MSZP. Gyurcsány az MSZP megyei elnökökkel kibővített elnökségi ülése után mondta mindezt újságíróknak, miközben körülbelül másfél tucat, árpádsávos zászlókat lengető és üvöltöző ember szidalmai közepette beült autójába, és távozott. Gyurcsány Ferenc a miniszterelnök-jelölt személyéről nem beszélt. Információk szerint kora este az MSZP frakciója tart tanácskozást a Képviselői Irodaházban.


18:18 - A Fidesz szerint az MSZP összeroppant a kormányzás súlya alatt

A szombati nap a bizonyíték arra, hogy az MSZP összeroppant a kormányzás súlya alatt, alkalmatlanná vált arra, hogy új kormányt adjon az országnak - jelentette ki Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője szombaton délután.A politikus szerint a szombati nap "szánalmas és látványos kudarcai" az újabb bizonyítékai annak, hogy ez így nem mehet tovább. Amit a szocialista párt az elmúlt napokban tett, az egész Magyarországot lejáratja, nevetség tárgyává teszi. Meglátása szerint ugyanakkor azt is látszik, hogy az MSZP retteg a demokrácia velejárójától: hogy az emberek egy választáson mondhassák el véleményüket az ország jövőjéről. Szijjártó Péter szerint látni kell, hogy Magyarország rendkívül nagy bajban van és a válság egyre inkább mélyül. Ebből a helyzetből csak egy erős kormány tudja kivezetni az országot. Az "ilyen szerencsétlenkedéseknek, hatalmi osztozkodásoknak, mutyiknak, paktumoknak, színjátékoknak" a végeredménye szerinte azonban egy gyenge, nevetséges kormány, amelynek esélye sincs eredményesen szembeszállni a válsággal. Megfogalmazása szerint az MSZP görcsösen ragaszkodik a hatalomhoz, így pedig elveszik a remény, hogy egy olyan kormány jöjjön létre, ami kezelni tudja a válságot. Erős kormány csak új választással jöhet létre - szögezte le Szijjártó Péter. A választásokat pedig lehetőleg az európai parlamenti választásokkal egy időben lenne célszerű tartani. Erre még mindig megvan a lehetőség, ha az országgyűlés elfogadja a Fidesz és a KDNP által benyújtott törvényjavaslatot, ami szerint 72-ről 42 napra rövidüljön le az az időszak, amely a köztársasági elnök döntése és a választás között el kell, hogy teljen. Bokros Lajos szombati nyilatkozatával kapcsolatban Szijjártó Péter azt mondta: a Fidesz álláspontja nem személyekről szól. Új kormányhoz és új kormányfőhöz új választás kell. Az a kormány, amely úgy jön létre, hogy a pártok zárt ajtók mögött próbálnak hatalmi paktumokat kötni, szerinte illegitim és gyenge lesz, attól függetlenül, hogy hívják a vezetőjét.


17:30 - Dávid Ibolya: a mellébeszélés kora lejárt

Nem az a legfontosabb kérdés, hogy hívják a miniszterelnököt, hanem az, hogy milyen programot valósít meg azért, hogy segítsen az ország gondjain - mondta Dávid Ibolya, az MDF szombati EP-kampánynyitó rendezvényén. A pártelnök szerint sem az MSZP, sem a Fidesz nem képes józan és felelős fordulat végrehajtására Magyarországon.

Dávid Ibolya közölte, hogy a legnagyobb ellenzéki párt nem hajlandó közreműködni a válságkezelésben, hisz a mai napig nem fogalmazott meg konkrét javaslatokat, nincs programja. A Fidesz abban érdekelt, hogy a kormánypárt "béna kacsaként vigye el a balhét" 2010-ig - mondta a pártelnök.Dávid Ibolya szerint a kisebbségi kormánypárt és a tehetetlen ellenzék egyaránt felelős a kialakult helyzetért. Régóta nincs politikai szándék az ellenzék soraiban arra, hogy a működőképesség irányába lendítse a kabinetet; a Fidesz a totális tagadás kényelmes pozíciójába helyezkedett, és az előrehozott választásokon kívül semmi mást nem hallani tőle. Nincs elképzelésük arról, hogyan kellene úrrá lenni a válságon, hisz nincs számokkal alátámasztott, alternatív javaslatcsomagjuk a helyzet kezelésére - fejtette ki a pártelnök. Dávid Ibolya szerint mára két választás maradt: a Fidesz vagy az MDF. A legnagyobb ellenzéki párt "siralmas verbunkos tánca" azonban szerinte rávilágított, hogy a Fidesz napról napra iratkozik le a komoly politikaformáló erők listájáról.

A programnélküliség és a könnyű álmok pártja azt hiteti el az emberekkel, hogy buktatók nélkül képes átvezetni az országot ezeken a vészterhes időkön, de az adócsökkentésen kívül semmilyen kézzelfogható tervvel nem volt képes előállni - fogalmazott. A "mesebeszéd" folytatása helyett Dávid Ibolya szerint őszinteségre van szükség, hisz az emberek már jól tudják, mindenképpen megszorítások várnak rájuk és családjukra. Ha a helyzet úgy hozza, az MDF bátran áll az előrehozott választások elé, hisz őszinte és felelős reformpolitikát képvisel, konzervatív válságkezelő programmal és egy valódi válságkezelő szakemberrel - mondta. Dávid Ibolya szerint ez az egyetlen valódi alternatíva; a mellébeszélés kora lejárt, a populista ígéretek helyett egyre többen vágynak őszinteségre - fogalmazott. Dávid Ibolya elismerte, a kivezető út nem lesz sima, de van kiút a válságból; Bokros Lajos személye a garancia erre - tette hozzá.

A kampánynyitó rendezvény után tartott sajtótájékoztatón Dávid Ibolya elmondta: a miniszterelnök személye, illetve a kormányváltás kapcsán kialakult vita kulcsa a parlamenti többség kezében van, az ellenzék soraiban azonban úgy tűnik, nincs meg a politikai szándék a megegyezésre. Az MDF már korábban is javasolta a parlament feloszlatását, de leszavazták, és "iszonyú károk" árán folytatódott a színjáték - mondta. Az MDF elnöke szerint most a kormánypárt térfelén a labda. A Demokrata Fórum a jelenlegi helyzetben nem kezdeményez újabb tárgyalásokat, hisz ebben a szakaszban már nincs szerepe - tette hozzá.

15:39 - Bokros nem fogadja el a kormányfő-jelöltséget

Szóba sem kerül, hogy elfogadja a miniszterelnök-jelöltséget - mondta Bokros Lajos, az MDF szombati EP-kampánynyitó rendezvényén. A közgazdász hangsúlyozta: még a gondolata is sértő annak, hogy olyan programhoz adja a nevét, amelynek nem bízik a sikerében. Mint mondta, az MSZP egyértelművé tette, mereven elzárkózik a Bokros-program elfogadásától. Ahol ekkora nézetkülönbség van a stratégia, illetve az értékrend között, szó sem lehet az ajánlat elfogadásáról - tette hozzá.Bokros Lajos úgy fogalmazott, csábító ajánlatok tömkelege van a politika rövid lejáratú piacán, amit elvileg nehéz visszautasítani.

Ez azonban nem vonzza őt, mivel hírnevet szerezni 15 év alatt lehet, elveszteni viszont 5 perc is elég - mondta. Hozzátette: Magyarország olyan válságban van, hogy nem méltó az, ahogy a leköszönő elnök viselkedik. A kormánypárt úgy próbál programot választani, hogy közben nem veszi figyelembe az ország szükségleteit; az elmúlt hét eseményeit elnézve tényleg kutyakomédiába illő az, ahogy Gyurcsány utódját keresik - mondta. Az MDF EP-listavezetpője szerint a Demokrata Fórum által képviselt program egybevág Európa érdekeivel, amely egyben Magyarország érdeke is. Az EU nélkül hazánk már tavaly októberben csődbe ment volna, de szerencsére a csatlakozás óta megvédi az országot saját hibáinak legsúlyosabb következményeitől - tette hozzá. Az EP-jelölt hangsúlyozta, az MDF igazi európai párt, amely komoly nemzetközi elismertségnek örvend, ezt pedig bizalmi tőkévé lehet átalakítani. Bokros szerint el kell fordulni az olcsó populista ígéretektől, és olyan programot kell állítani a választók elé, ami hiteles, szakmailag minőségi, elemeiben pedig összehangolt. Hitelesség nélkül ugyanis a magyar gazdaság hitele is veszélyben forog - mondta. Emlékeztetett arra, az MDF már 2002-ben vállalta a népszerűtlenséget azzal, hogy nemet mondott Gyurcsány 100 napos programjára. A hazai gazdaság azóta is lejtmenetben van, amit nem lehet a globális válság számlájára írni - tette hozzá.

A kampányrendezvényt követő sajtótájékoztatón Bokros elmondta: a magyar gazdaságpolitika azért van bajban, mivel a költségvetési túlköltekezés elviselhetetlenné tette az államadósság terheit. A válságból csak reformokkal lehet kitörni, amelyet az egészségügy, a nyugdíjrendszer, az oktatás, a közigazgatás és a közteherviselés terén kell végrehajtani. Több mint száz konkrét intézkedésről van szó, amelyek között megszorítások is vannak. A cél az lenne, hogy jobb minőséget teremtsenek például a közszolgáltatásokban, jelenleg ugyanis rendkívül rossz az ár-érték arány, ezért sokan kibújnak a közteherviselés alól - fejtette ki. Az MSZP-vel az a baj, hogy személyt keres, nem pedig programot, azt is csak néhány hónapra. Pár hónapos kormányzás alatt pedig nem lehet megteremteni a feltételeit annak, hogy az ország megkezdje a kilábalást a válságból - jelentette ki. Az előrehozott választások lehetőségét firtató újságírói kérdésre hozzátette: le kellene térni a "kínlódás" útjáról, az előrehozott voksolás ugyanis "komoly út" lehet.

14: 55 - Gyurcsány fenntartotta korábbi álláspontját

Gyurcsány Ferenc a párt szombati elnökségi ülésén fenntartotta azt a korábbi álláspontját, hogy ha a pártból jön miniszterelnök, akkor ugyanő legyen a párt elnöke is.

Így elkerülhető, hogy két hatalmi centrum alakuljon ki. A párt elnöksége azonban ezt a felvetést most nem tartotta aktuálisnak - mondta szombat délutáni sajtótájékoztatóján az MSZP szóvivője. Nyakó István hozzátette, az MSZP elnöksége tudomásul vette Bokros Lajos döntését, mely szerint semmiképp sem fogadná el jelölését a kormányfői posztra. Az MSZP célja, hogy minél szélesebb politikai támogatottságú kormány alakuljon. A párt megyei elnökeit délután 4 órára hívták össze, döntések csak ezután várhatók.

 Az SZDSZ pletykákra nem reagál

Fodor Gábor, az SZDSZ elnöke semmilyen megjegyzést sem fűzött az MSZP elnökségi üléséről kiszivárgott hírekhez. A politikus szombat délután az Ellenzéki Kerekasztal megalakulásának 20. évfordulója alkalmából rendezett beszélgetésre érkezvén csak annyit mondott: "most más rendezvényre érkeztem".Horn Gábor ügyvivő megismételte a Független Hírügynökség kérdésére, hogy mindeddig semmilyen hivatalos értesítést sem kaptak az MSZP-től arról, van-e új miniszterelnök-jelöltjük, és ha igen, akkor az kicsoda. Nincs mit mondanunk - mondta Horn, majd hozzáfűzte: "pletykákra nem reagálunk". Arra a kérdésre sem tudott válaszolni, hogy várható-e egyeztetés a két párt vezető testületei között. Annyit mondott Horn Gábor, hogy pénteken megtették a maguk javaslatát, és ennél több mondanivalójuk jelenleg nincs.


Korábban:
Megkezdődött az MSZP országos elnökségének ülése a kormányfőjelölésről szombat reggel Budapesten. Az MTI információi szerint az elnökségen belül két tábor alakult ki: az egyik támogatná Bokros Lajos miniszterelnökségét, a másik kitartana Takács János jelölése mellett, és ha ez nem működik, akkor inkább az előre hozott választások mellett tenné le a voksát.

A válságot kezelni képes kormányfő személyének keresése március 21-én kezdődött: Gyurcsány Ferenc miniszterelnök-pártelnök az MSZP tisztújító kongresszusán meglepetésre új kormány alakítását javasolta új kormányfő vezetésével.

Péntek délelőtt az MSZP több vezető politikusa is azt mondta újságíróknak, hogy lesz kormányfőjelölt. Az elnökség Takács Jánost, az Electrolux Lehel vezérigazgatóját javasolta miniszterelnöknek.

Az SZDSZ ügyvivői testülete - sajtóhírek szerint - 8:3 arányban vetette el Takács János jelölését. Fodor Gábor, a liberálisok pártelnöke pedig bejelentette, az SZDSZ azt javasolta: az MSZP fontolja meg Bokros Lajos jelölését.

Péntek délután ismét összeült az MSZP elnöksége, amely után Bárándy Gergely elnökségi tag azt mondta, nem értik, de tudomásul veszik az SZDSZ döntését.


Suchman Tamás, a kiemelt fejlesztésekért felelős kormánybiztos azt mondta péntek este: az MSZP-nek új elnököt kell választania, Gyurcsány Ferencnek pedig ki kell vonulnia a politikai folyamatokból.

Olvasóink írták

93 hozzászólás
 • 93. Zaraki_Kenpachi 2009. március 29. 23:36
  „Meghalt Mátyás oda az igazság, az itt gyalázkodó narancsosok a legjobb példái, hogy a magyar nem tud pártatlan lenni, hanem valahova idenyal. Kétkulacsos pribékek vagytok, aki többet igér, odamentek árulkodni, bárkinek a Júdás pénze első rendű nektek. Szégyenletes, ha ezt jelenti magyarnak lenni, de még szégyenletesebb, hogy Ti mondjátok magatokat magyarnak.”
 • 92. Zaraki_Kenpachi 2009. március 29. 23:33
  „Már minden el volt kúrva rendesen, csak a szarra tett rá még nagyobb szar. Komolyan, a magyar ember ennyire ökör? Hogy csak addig lát, míg a szemellenző engedi?”
 • 91. gabmaster 2009. március 29. 20:29
  „Ne menjen el a Fleto ha elkurta, most kurja vissza, az egeszet mielott megvalasztootak volna nem volt semi elkurva. Fizese meg az orszagnak okozott kart aztan mehet a p....a”
 • 90. Sally 2009. március 29. 13:20
  „Kúrcsány helyett libatolvaj! Király!!!”
 • 89. Kami45 2009. március 29. 13:20
  „Piros szeműek figyelem!!!!
  Tudjátok a Fidesz tiszteletbeli Fidesz taggá avatja Gyurcsány Fecót, mert ő tett a legtöbbet a Fideszért, sikerült neki lenullázni szeretett pártotokat az MSZP, ami 20 évig nem sikerült nekik.”
 • 88. széchenyi12 2009. március 29. 12:09
  „http://www.jobbik.hu/index.php?q=img_assist/popup/6111”
 • 87. kofer 2009. március 29. 11:40
  „Bizony, kellene néhány józan következetes, becsületes ember. Aki ha, akár, diktatórikus módszerekkel, de legalább, kellő szigorral, helyére tenné, ezt az egész politikai bagázst. És közben,helyrehozhatná, mindazt amit az elmúlt húsz évben, az értünk való, folyamtos küzdelem, közben, sikerült elrontani. De vannak ilyen emberek?
  Remélem vannak.”
 • 86. b.zoli 2009. március 29. 11:20
  „sziasztok . Nem vagyok 1 ik pártnak a szimpatizása sem, ezért is irok ide . Lehet hogy rosszul látom de gyurcsány mikor (öszöd ) volt akkor még tenni akarta a dolgát (jobbátenni az országot ) ezért is beszélt így , mert az elödje tudjuk h semmit sem tudott (útelágazás) ezért a párton belüliekkel beszélt igy . de amiota támadva van azota kettyossá vált . ezért van itt az ország . a viktorka meg folyatta a nyálát h mikor tudja megbuktatni. KÉREM : 1-ik párt se legyen itt kormányon . ide 1 normális kell , nem olyan aki tönkreteszi és nem is olyan aki dörzsöli a tenyerét és lejáratja a másikat . 1 ik sem külömb . NEm tudom mit várunk a fidesztöl is az sem lessz jobb (ilyen szarba böszme rég nem voltunk)”
 • 85. lacim6 2009. március 29. 10:47
  „76. thurvj97 Jó kutya módjára húzz a vezéred után és vigyél neki selyem zsinórt vöröset jó erőset hogy elbírja, te meg rágódj tovább a csonton amit eléd dobtak. Híába ugatsz vége törödj bele megbuktak ennyi volt soha viszlát.”
 • 84. pancser 2009. március 29. 10:46
  „82! Legalább ne csinálj hülyét magadból, elkúrtátok és kész. Most majd rájön sok százezer megvezetett nyugdíjas, hogy az MSZP elvtelen, haszonleső és gyáva alakok gyűjtőhelye, A Fidesz nem egyenlő a szélsőségekkel, ezt be fogjuk bizonyítani! Megint sz...ban maradtok!”
 • 83. patriot 2009. március 29. 10:42
  „thurvj97!

  Nehéz az érveiddel vitatkozni,főleg annak tudatában ami ezekben a napokban folyik a szocialista és liberális barátaid jóvoltából!
  Most a gyurcsány mellett érvelőket kiröhögés és szánakozó megvetés illeti.”
 • 82. thurvj97 2009. március 29. 10:29
  „89 óta ezt teszitek bugrisok, érvelés helyett gyalázkodás.”
 • 81. enzof 2009. március 29. 10:21
  „Gyurcsány = Nagy Rakás Sz@r!!!”
 • 80. roliboy 2009. március 29. 10:16
  „És legyen ez a nap amikor eltakarodik Gyurcsány és bandája, jó hosszú évekre...”
 • 79. patriot 2009. március 29. 10:01
  „"Gyurcsány messze a legképzettebb magyar politikus" thurvj97!

  Legyen ez a nap mondása! :D:D”
 • 78. éaa 2009. március 29. 09:41
  „75. kofer 2009.03.29. 08:48 én is az "átkosban" lettem az ami ... El kellene ásnom magam? Jöjjenek a ma született bárányok! Éljen Vona Gábor!!!!”
 • 77. pancser 2009. március 29. 09:39
  „76! Te éppen olyan lökött vagy mint a la Pina. Dugjál vele egyet, csináljatok lesz egy vörös fejű Jobbik testű kentaurt.”
 • 76. thurvj97 2009. március 29. 09:34
  „kofer ne próbáld meggyőzni azt, akit nem lehet. Elvakultak, tisztelet a kivételnek, sötétek. Orbán elérte amit akart. Aljas a módszer, mint maga az ember.2002 óta mindent bevetett. Felhasználta a csőcseléket a magyar Lö Pina (morvai krisztina csürhéjét) és a nagymagyarkodó, revansista , többnyire áttelepült zavarkeltőket. Már 72 vármegyénél tartanak!!64 már nem elég nekik.Ezek már Etel-közt is akarják.A baloldal 89 óta hallgat.Nem volt egységes,ma sem az. Gyurcsány messze a legképzettebb magyar politikus, mégsem kellett. Inkább kell a sötétlelkű népbutító. Most kellene a bársonyszékbe ültetni, hogy egy év múlva kirughassák alóla. Meg fogja kapni.”
 • 75. kofer 2009. március 29. 08:48
  „Sok, bátor és okos ember van, látom a hozzászólásokból. Hol voltak eddig? Azt az egyet nem szabad elfeledni, a mostani politikai elit, mind az "átkosban" lett azzá, ami most. Mind a két oldalon. Egy se birtokosa a bölcsek kövének. Az ellenzék, legalább ugyan annyit ártot az országnak, mint a kormányzó párt. Az ország hitelét rontotta, úton-útfélen, semmi sem volt jó. Nem volt semmi, amit ne tudtak volna jobban, amit elfogadtak volna. Ezt is látni kellene.”
 • 74. éaa 2009. március 29. 07:31
  „A vándor, s a darvak, most mind arra várnak
  Hogy elmúlik a dér,
  S újra visszatérnek a lángok, a fények
  Szívünkbe új remények mind visszatérnek
  Régen elfelejtett emlékek élnek
  Ha a Tavasz közelít.”
93 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Határon átnyúló ingázó libikóka

Győr - Korábban sok szlovák állampolgár dolgozott a határ magyar oldalán működő cégeknél, az uniós… Tovább olvasom